Se toaca ceapa, se taie carnea in bucati si se prajesc impreuna 2-3 minute. Se adauga apa cit sa cuprinda bine carnea, se...
Mincare de fasole verde
Se spala dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, intregi sau taiati in jumatati pe lung. Se adauga ardeiul taiat in...
Dovlecei cu legume la cuptor
Se taie carnea, se toaca ceapa si se caleste totul in ulei timp de 10 minute. Se adauga mazarea, se pune apa cit sa acopere...
Mincare de mazare cu carne
Se fierb legumele, se pun intr-un vas termorezistent, se pune untul taiat bucati. Se combina faina cu smintina, se pune sare,...
Legume fierte cu smintina
Se fierbe pieptul de pasare si se da prin masina de tocat. Se freaca tocatura cu galbenusurile fierte tari, se adauga pasta...
Oua umplute cu piept de pasare
Se coc vinetele ca pentru salata si se toaca bine, impreuna cu piinea muiata si stoarsa. Se adauga in tocatura ceapa data pe...
Chiftelute din vinete
Se aleg rosii mijlocii, se spala, se taie cite un capacel, se scoate o parte din miez, se pune putina sare si se asaza pe o...
Rosii umplute cu ciuperci si orez
Se taie sunca in felii potrivit de subtiri. Dupa ce s-a lasat creierul 10 minute intr-un vas cu apa rece, se curata de...
Rulouri
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in jumatati pe lung. Intr-o craticioara, pe foc mic, se prajeste in unt ficatul...
Oua umplute cu ficat cu aroma de coniac
Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de...
Savarina cu portocala
Se bat albusurile spuma tare, apoi se pun cu vasul respectiv pe foc, pe o tabla groasa si se bat in continuare, adaugind...
Fursecuri simple, cu nuca
Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte. Se lasa sa se odihneasca si intre timp se prepara...
Clatite cu ciuperci
Se fierb si se pun apoi in vas cu apa rece 4-6 oua. Intr-un vas, se pun smintina, 2 oua intregi (crude), zaharul si sarea. Se...
Oua cu sos picant
Se amesteca faina cu sarea, ouale batute, coniac si apa. Se adauga 90 gr. de unt topit si rece. Se framinta foarte bine si se...
Covrigei parfumati
Se desareaza varza, se toaca si se pune la fiert in apa in care a clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, se...
Specialitate slovaca
Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina...
Minciunele
Se curata nucile si se pun pentru 10 minute intr-o tava in cuptorul fierbinte, dar fara foc. Se amesteca de 2-3 ori si, cind...
Alvita cu miere
Fierbeti carnea si acrtofii. Taiati in cuburi mici carnea, castravetii, ceapa si cartofii. Puneti totul intr-un castron si...
Salata cu carne de vita si castraveti
Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina,...
Saratele cu smintina si cascaval
Telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron si se adauga restul ingredientelor. Se amesteca bine...
Chec cu telemea
Se freaca zaharul cu ouale, se adauga laptele si amestecind mereu se tine pe foc pina incepe sa fiarba. Se ia apoi de pe foc...
Crema de vanilie cu lichior
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si vanilia pina cind se albesc. Se adauga pesmetul cernut prin sita deasa, apoi...
Tort de vanilie
Se prepara la fel ca si crema de cafea, cu deosebirea ca in loc de cafea se pune in laptele care clocoteste, 100 gr....
Crema de ciocolata
Intr-o cratita cu lapte care clocoteste se toarna esenta de cafea tare, se acopera cu un capac si se lasa sa stea pe masa...
Crema de cafea
Orezul se spala si se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute. Se scurge apa, iar peste orez se toarna lapte fierbinte, se...
Budinca de orez cu stafide si oua
Se toarna in cratita 3 pahare de lapte se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga zaharul. Se desface intr-un pahar cu lapte...
Crema de lapte
Se curata merele de coaja si se taie felii subtiri. La fel se taie felii subtiri si piinea alba, nu foarte proaspata, se...
Budinca de mere cu scortisoare
Cand vrem sa pregatim aperitive gustoase, putem prepara budinca de piine. Pentru aceasta reteta avem nevoie de paine, lapte...
Budinca de piine
Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita. Se curata de seminte, se spala...
Ardei umpluti cu carne
Ardeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca...
Ardei umpluti cu legume
Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare...
Cotlete de porc cu sos de vin
Se fierb ouale tari, se taie in jumatate si se scot cu grija galbenusurile care se sfarima si se amesteca impreuna cu ceapa...
Oua umplute cu anchois
Ciocolata se rupe in bucati, se pune intr-o oala mica si se topeste la bain-marie. Cind s-a topit ciocolata, se freaca cu...
Glazura de ciocolata cu albus de ou
Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se pune la fiert otetul indoit cu apa. Se taie ceapa julien si se pune...
Peste cu cartofi si maioneza
Se spala ardeii si se curata de seminte. Se taie in jumatati pe lung. Din vinete se face o salata obisnuita. Se potriveste...
Ardei umpluti cu vinete
Se taie carnea in bucati si se prajeste in grasime. Se fierb in apa clocotita 5 minute bamele, care se limpezesc apoi cu...
Pui cu bame si bors
Se spala varza, apoi se toaca marunt, se fierbe 20 de minute in clocote si se strecoara. Intr-un vas, se prajeste in grasime,...
Varza cu suc de rosii
Se spala ceapa, se curata si se da pe razatoare. Se caleste apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic. Peste ceapa se pune...
Telina cu masline si sos
Se toaca ceapa si se pune intr-o cratita cu unt sau cu ulei, se aseaza deasupra carnea taiata felii, se acopera vasul si se...
Budinca din carne de vaca
Taiati, ca fideaua, urmatoarele ingrediente: cartofii fierti si curatati, merele si telina crude, apoi carnea de pasare...
Salata DeliciaSe aleg urzicile (frunza cu frunza), se spala in citeva ape reci si se pun la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste. Cind...
Urzici cu maioneza
Se spala orezul si se lasa o ora in apa rece. Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, 2 catei de...
Pilaf fara carne
Se curata spanacul, se spala foarte bine si se fierbe in apa putina cu o lingurita de sare. Se poate folosi si spanac din...
Spanac la cuptor
Se curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa...
Legume a la grec
Se ia fiecare felie de portocala cu o scobitoare si se scufunda in siropul fierbinte. Astfel "imbracate", portocalele se pun...
Portocale zaharisite
Din galbenus, zeama de lamiie (otet), si ulei se pregateste maioneza. Se coc vinetele pe jar viu sau pe flacara, se curata si...
Salata de vinete cu usturoi
Vinetele la cuptor cu rosii sunt delicioase. Se coc vinetele ca pentru salata, se curata si se rup in fisii. Separat se coc...
Vinete la cuptor cu rosii
Se alege fasole verde cu pastai fine, delicate. Se spala, se curata si se pun la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste, in...
Salata de fasole verde cu smintina
Se unge cu unt o forma de budinca, se acopera fundul cu hirtie pergament si se umple cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu...
Budinca Diplomat
Se pun drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se...
Cozonac simplu cu nuca sau cu mac
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane