Retete culinare

Ghiveci din legume
Mancaruri cu legume

Ghiveci din legume

Se toaca varza foarte subtire. Cartofii se taie in rondele, iar fasolea verde se rupe in bucati. Se taie morcovul, telina,...

Ghiveci din legume
Conserva de zarzavat pentru ciorbe
Conserve de iarna

Conserva de zarzavat pentru ciorbe

Conserva de zarzavat pentru ciorbe este ideala la orice fel de mancare, nu doar la ciorbe. Pentru aceasta reteta de conserva...

Conserva de zarzavat pentru ciorbe
Gogosari umpluti
Conserve de iarna

Gogosari umpluti

Se toaca varza si se pune intr-un vas cu 30 gr. de sare. Se toaca ceapa, se da pe razatoare zarzavatul si se caleste in ulei...

Gogosari umpluti
Pui cu fasole verde si smintina
Mancaruri cu carne

Pui cu fasole verde si smintina

Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert in apa ce clocoteste. Separat, se taie carnea in bucati, se aureste pe ambele...

Pui cu fasole verde si smintina
Gaina cu sos de ceapa
Mancaruri cu carne

Gaina cu sos de ceapa

Se taie carnea in bucati potrivite si se pudreaza cu faina. Se taie ardeii in rondele, se toaca ceapa, se pune in cratita si...

Gaina cu sos de ceapa
Pui cu bame si ceapa
Mancaruri cu carne

Pui cu bame si ceapa

Se spala foarte bine bamele, apoi se oparesc cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care s-au pus 3 linguri de otet. Se lasa...

Pui cu bame si ceapa
Conopida conservata
Conserve de iarna

Conopida conservata

Se desface conopida in buchetele, care se fierb 10 minute in apa clocotita si putin sarata. Separat, se trec rosile prin...

Conopida conservata
Pepeni murati
Muraturi combinate

Pepeni murati

Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane,...

Pepeni murati
Dovlecei cu telemea si oua
Mancaruri cu legume

Dovlecei cu telemea si oua

Se spala dovleceii si se pun in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se acopera vasul si se lasa dovleceii sa clocoteasca la...

Dovlecei cu telemea si oua
Ghiveci de vinete
Conserve de iarna

Ghiveci de vinete

Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Ardeii si gogosari se coc si se curata, ceapa se caleste 10 minute. Se ia...

Ghiveci de vinete
Spaghetti cu salam si usturoi
Paste si pizza

Spaghetti cu salam si usturoi

Se fierb spaghetti si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, salamul taiat cubulete,...

Spaghetti cu salam si usturoi
Bors "Padis"
Borsuri

Bors "Padis"

In apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si taiate felii, ardeiul iute intreg si gogosarul...

Bors "Padis"
Zacusca frantuzeasca
Conserve de iarna

Zacusca frantuzeasca

Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga restul ingredientelor. Se fierbe o ora si...

Zacusca frantuzeasca
Pui cu maiorana
Mancaruri cu carne

Pui cu maiorana

Se spala si se transeaza puiul in bucati mai mici si se pune la fiert cu 1-2 pahare de apa, uleiul, maiorana, si sarea. Dupa...

Pui cu maiorana
Gustare picanta
Conserve in otet

Gustare picanta

Toate ingredientele se toaca marunt (cu exceptia morcovului, care se rade). In otet, se adauga sare si zahar (fara apa) si...

Gustare picanta
Pui cu galuste
Mancaruri cu carne

Pui cu galuste

Se pun pulpele de pui intr-o cratita, in ulei si apa. Se pregatesc galustele din faina, ou si apa prin amestecare continua....

Pui cu galuste
Omleta "pizza"
Aperitive cu oua

Omleta "pizza"

Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pina se obtine o pasta ca smintina.Se adauga sarea, brinza, sunca si...

Omleta "pizza"
Pui cu sos ca la Buzau
Mancaruri cu carne

Pui cu sos ca la Buzau

Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 gr. unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind...

Pui cu sos ca la Buzau
Gratin de cartofi la cuptor
Mancaruri cu cartofi

Gratin de cartofi la cuptor

Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena si se cladeste compozitia: primul strat - felii de...

Gratin de cartofi la cuptor
Sufleu de lamiie
Sufleuri

Sufleu de lamiie

Intr-un vas se pune la fiert, pe foc mic, laptele cu untul, zaharul si foarte putina sare. Cind incepe sa clocoteasca, se...

Sufleu de lamiie
Crema la pahar
Creme

Crema la pahar

Se pune apa la fiert, se adauga zaharul, aromele, apoi ouale batute si combinate cu lapte praf, gelatina, ce a fost dizolvata...

Crema la pahar
Sufleu de mere
Sufleuri

Sufleu de mere

Se fierbe zaharul intr-un litru de apa. Dupa ce s-a legat, se adauga merele curatate si taiate felii, se fierb bine, apoi se...

Sufleu de mere
Inghetata vanilata
Inghetate

Inghetata vanilata

Intr-un castron, se bat ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pina cind zaharul este complet topit. Se adauga apoi...

Inghetata vanilata
Inghetata de ciocolata cu rom
Inghetate

Inghetata de ciocolata cu rom

Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Cind zaharul s-a topit, se pune smintina, se adauga ciocolata rasa si topita, romul,...

Inghetata de ciocolata cu rom
Pui cu legume
Mancaruri cu carne

Pui cu legume

Se pregateste o supa obisnuita, lasind puiul bine spalat si curatat sa fiarba intreg. Legumele spalate, curatate, se fierb...

Pui cu legume
Tort de portocale cu rom si piscoturi
Torturi

Tort de portocale cu rom si piscoturi

Intr-un castron, se freaca ouale intregi cu zaharul, pentru a se obtine o crema spumoasa. Se desfac apoi foile de gelatina in...

Tort de portocale cu rom si piscoturi
Prajitura cu marmelada
Prajituri

Prajitura cu marmelada

Se amesteca toate ingredientele si se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Cine...

Prajitura cu marmelada
Pui cu mazare
Mancaruri cu carne

Pui cu mazare

Se curata bine puiul, se taie in bucati care se rumenesc in uleiul fierbinte. Se pune carnea intr-o cratita. In aceeasi...

Pui cu mazare
Dovlecei umpluti
Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti

Se aleg dovleceii cam de aceeasi marime, se spala, se rade usor coaja, apoi se taie in jumatati si se scoate o parte din...

Dovlecei umpluti
Ostropel
Mancaruri cu carne

Ostropel

Se spala bucatile de carne si se rumenesc in uleiul fierbinte. Se scot intr-o cratita, separat. In aceeasi grasime, se calesc...

Ostropel
Medalion din piept de pasare
Mancaruri cu carne

Medalion din piept de pasare

Se da prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi se combina cu pesmetul muiat in putin lapte (apa), se adauga...

Medalion din piept de pasare
Friptura cu sos de legume
Mancaruri cu carne

Friptura cu sos de legume

Se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt...

Friptura cu sos de legume
Cornete cu nuca
Prajituri

Cornete cu nuca

Intr-un castron foarte curat, se bat albusurile, se adauga zaharul si romul pina cind spuma se tine de tel. Se adauga...

Cornete cu nuca
Pui umplut cu orez
Mancaruri cu carne

Pui umplut cu orez

Se taie pipota in cuburi mici , daca sint mai multe se trec prin masina de tocat. Se toaca ceapa marunt si impreuna cu pipota...

Pui umplut cu orez
Escalop de vitel
Mancaruri cu carne

Escalop de vitel

Se curata carnea de pielite si se taie in felii de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de carne, pentru ca fibrele musculare sa...

Escalop de vitel
Perisoare cu sos de smintina si ceapa
Mancaruri cu carne

Perisoare cu sos de smintina si ceapa

Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea inmuiata in apa si bine stoarsa. Se adauga in tocatura oul...

Perisoare cu sos de smintina si ceapa
Mincare de urzici
Mancaruri cu legume

Mincare de urzici

Se spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste...

Mincare de urzici
Spanac cu smintina
Mancaruri cu legume

Spanac cu smintina

Se spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se lasa sa fiarba 20 de minute, apoi se pune in...

Spanac cu smintina
Pui umplut
Mancaruri cu carne

Pui umplut

Se incinge cuoptorul. Se prajeste costita (sa fie crocanta). Se taie pinea cubulete, se adauga costita, ceapa, nuca,...

Pui umplut
Pui provensal
Mancaruri cu carne

Pui provensal

Se incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvinta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se...

Pui provensal
Pui provensal
Mancaruri cu carne

Pui provensal

Se incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvinta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se...

Pui provensal
Pui la cuptor cu sos de smintina
Mancaruri cu carne

Pui la cuptor cu sos de smintina

Se freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smintina si lapte. Se adauga faina sau...

Pui la cuptor cu sos de smintina
Prajitura "Ambasador"
Prajituri

Prajitura "Ambasador"

Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt....

Prajitura "Ambasador"
Tiramisu reţetă clasica
Prajituri

Tiramisu reţetă clasica

Tiramisu reţetă clasica Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se...

Tiramisu reţetă clasica
Salata Coleslow
Salate de legume

Salata Coleslow

Se pun intr-o cratita 6 linguri apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul si se lasa la foc mic pina ce dau in clocot...

Salata Coleslow
Zacusca din vinete si gogosari
Conserve de iarna

Zacusca din vinete si gogosari

Se coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se toaca obisnuit, ca pentru salata. Se coc gogosarii, se curata si se...

Zacusca din vinete si gogosari
Vinete cu rosii la cuptor
Mancaruri cu legume

Vinete cu rosii la cuptor

Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea...

Vinete cu rosii la cuptor
Zacusca din morcovi si mere
Conserve de iarna

Zacusca din morcovi si mere

Se spala si se da pe razatoare telina si morcovii, apoi se pune totul la calit cu 250 ml de ulei. Se toaca ceapa si se...

Zacusca din morcovi si mere
Escalop voievodal
Mancaruri cu carne

Escalop voievodal

Se taie carnea in felii, se bate cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu faina si se frige in ulei fierbinte. Se spala foarte...

Escalop voievodal
Mincare cu cirnaciori si ciuperci
Mancaruri cu carne

Mincare cu cirnaciori si ciuperci

Se taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajesc impreuna in ulei. Creierul, dupa ce se spala bine si...

Mincare cu cirnaciori si ciuperci
Frigarui cu cirnaciori
Mancaruri cu carne

Frigarui cu cirnaciori

Se taie cirnaciorii si ficatul in bucati de marimi egale. Se pun bucatelele de carne pe betisoare speciale, care se gasesc in...

Frigarui cu cirnaciori
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata