Retete culinare

Miel cu spanac
Mancaruri cu carne

Miel cu spanac

Se taie carnea in bucati potrivite si se inabusa in ulei pe foc mic, intr-un vas acoperit cu capac. Cind incepe sa se...

Miel cu spanac
Drob
Aperitive cu carne

Drob

Se pune intr-un vas apa cu putina sare si cind clocoteste se adauga maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa...

Drob
Stufat de ied
Mancaruri cu carne

Stufat de ied

Se spala carnea si se taie in bucati potrivite, care se rumenesc in unt sau in ulei. In grasimea ramasa se pun firele de...

Stufat de ied
Miel cu verdeturi
Mancaruri cu carne

Miel cu verdeturi

Se spala si se curata carnea de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca in ulei sau in unt. Separat,...

Miel cu verdeturi
Bors din carne de miel
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala bine carnea, se curata de pielite, se taie in bucati (capul ramine intreg) si se pune la fiert cu apa. Se ia apoi...

Bors din carne de miel
Crema alba cu crusta de caramel
Creme

Crema alba cu crusta de caramel

Laptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate...

Crema alba cu crusta de caramel
Tortilla cu legume
Mancaruri cu legume

Tortilla cu legume

Se spala, se curata si se taie mic ardeiul gras. Se curata ceapa, se toaca si se caleste. Se adauga ardeiul gras si se calesc...

Tortilla cu legume
Tocanita andaluza de anghinare
Mancaruri cu legume

Tocanita andaluza de anghinare

Anghinarele se taie jumatati si se indeparteaza frunzele exterioare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in...

Tocanita andaluza de anghinare
Prajitura "desteapta"
Prajituri

Prajitura "desteapta"

Se freaca albusurile spuma cu zaharul turnat in ploaie, se freaca apoi galbenusurile cu albusurile, dar numai unul cite unul...

Prajitura "desteapta"
Ficatei surpriza
Aperitive cu carne

Ficatei surpriza

Se spale ficateii, se sareaza si se pipereaza apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta. Pachetele formate se leaga...

Ficatei surpriza
Sfiriiala Dobrogeana
Mancaruri cu carne

Sfiriiala Dobrogeana

Se taie maruntaiele si carnea, se sareaza si se lasa o ora. Se pune malaiul la fiert. Se toaca ceapa. Untul se pune la incins...

Sfiriiala Dobrogeana
Arlechin
Prajituri

Arlechin

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o...

Arlechin
Prajitura cu mere
Prajituri

Prajitura cu mere

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu untul topit, se adauga putin bicarbonat si sare si se amesteca cu grija cu...

Prajitura cu mere
Cozonaci
Cozonac

Cozonaci

Aluatul pentru cozonaci se poate prepara dupa doua retete: Prima reteta: se inmoaie drojdia in 1 1/2 pahar de lapte caldut,...

Cozonaci
Turta dulce
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce

Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si...

Turta dulce
Aluat frantuzesc pripit
Aluaturi

Aluat frantuzesc pripit

Pe scindura de aluat se cerne faina, se pune peste ea unt rece taiat in prealabil in bucatele mici si se toaca marunt cu...

Aluat frantuzesc pripit
Aluat frantuzesc
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Se cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scindura de aluat cu unt si se intinde cu...

Aluat frantuzesc
Aluat de placinta romaneasca
Aluaturi

Aluat de placinta romaneasca

Se pune faina cernuta proaspat intr-un castron si se face la mijloc o adincitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si...

Aluat de placinta romaneasca
Bureti cu smintina
Mancaruri cu ciuperci

Bureti cu smintina

Buretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamiie (o...

Bureti cu smintina
Sos de ciuperci cu ceapa
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci cu ceapa

Se inabusa ciupercile curatate, spalate si taiate felioare subtiri, cu 1/2 lingura de unt, cam 15 minute. Separat se prajeste...

Sos de ciuperci cu ceapa
Pilaf cu carne de berbec
Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de berbec

Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt....

Pilaf cu carne de berbec
Sarmale cu carne
Mancaruri cu carne

Sarmale cu carne

Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata...

Sarmale cu carne
Frigarui din carne de berbec
Mancaruri cu carne

Frigarui din carne de berbec

Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper...

Frigarui din carne de berbec
Piept plin cu crema de branza
Mancaruri cu carne

Piept plin cu crema de branza

Se spala, se scutura si se toaca patrunjelul. Se toaca frunzele de hasmatuchi. Se amesteca untul cu crema de brinza,...

Piept plin cu crema de branza
Avogado cu usturoi
Salate de legume

Avogado cu usturoi

Se curata de coaja avogado, asa cum se curata dovleceii. Apoi fructul se taie in doua si se scoate simburele de la mijloc. Se...

Avogado cu usturoi
Costite de miel in sos de vin
Mancaruri cu carne

Costite de miel in sos de vin

Se curata broccoli, se spala si se desparte in buchetele, care se fierb in apa cu sare 5 min. Se trec printr-un jet de apa...

Costite de miel in sos de vin
Tort cu nuci si boneta de frisca
Torturi

Tort cu nuci si boneta de frisca

Untul se bate cu mixerul si se omogenizeaza zaharul. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca in compozitia de unt. Se...

Tort cu nuci si boneta de frisca
Prajitura cu vanilie si lapte
Prajituri

Prajitura cu vanilie si lapte

Se bat cele 7 galbenusuri cu zahar pina devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, cele 10 linguri de faina,...

Prajitura cu vanilie si lapte
Snitel cu brinza
Mancaruri cu carne

Snitel cu brinza

Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora....

Snitel cu brinza
Ciorba de salata verde cu oua
Ciorbe

Ciorba de salata verde cu oua

Se prajeste slanina taiata patratele intr-o oala cu o lingura de apa. Cind apa a scazut, se adauga salata taiata fisii. Dupa...

Ciorba de salata verde cu oua
Salata de andive
Salate reci

Salata de andive

Se curata andivele si se lasa sa stea 1/4 ora in apa sarata. Se taie in bucati, se asaza pe farfurie si se toarna deasupra...

Salata de andive
Rasol de peste cu maioneza
Mancaruri cu peste

Rasol de peste cu maioneza

Se fierbe bine zarzavatul de supa, ceapa taiata in doua, sare, boabe de piper si foaia de dafin. Se trage vasul la marginea...

Rasol de peste cu maioneza
Fasole verde cu oua
Mancaruri cu legume

Fasole verde cu oua

Se asaza in cratita fasole verde fiarta, se stropeste bine cu ulei si se presara bogat cu cascaval ras. Deasupra se toarna...

Fasole verde cu oua
Pui cu conopida
Mancaruri cu carne

Pui cu conopida

Se prajesc bucatile de pui in ulei bine incins. Intr-o cratita se rumeneste faina, se adauga ceapa taiata marunt, boia de...

Pui cu conopida
Pilaf de pui cu unt
Mancaruri cu carne

Pilaf de pui cu unt

Puiul se taie bucati, se pune intr-o oala mica, se toarna apa cit sa acopere carnea si cind da in clocot se adauga sare si...

Pilaf de pui cu unt
Budinca de clatite cu spanac
Mancaruri cu legume

Budinca de clatite cu spanac

Se fac clatite mici, rotunde cit forma in care se prepara budinca. Se alege spanacul, se opareste in apa clocotita cu sare,...

Budinca de clatite cu spanac
Biftec cu ou
Mancaruri cu carne

Biftec cu ou

Carnea(muschi de vaca) se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati de aproximativ 100-150 g, se...

Biftec cu ou
Biftec de vita
Mancaruri cu carne

Biftec de vita

Carnea (muschi de vaca) se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati de aproximativ 100-150 g,...

Biftec de vita
Salata cu vinete si rosii
Salate de legume

Salata cu vinete si rosii

Se coc sau se fierb vinetele, se curata de coaja, se toaca, se adauga ceapa si o rosie, putin prajite, sare, piper, ulei si...

Salata cu vinete si rosii
Carne de vaca cu sos picant
Mancaruri cu carne

Carne de vaca cu sos picant

Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si...

Carne de vaca cu sos picant
Salata de varza rosie
Salate reci

Salata de varza rosie

Se ia o varza rosie, se curata si se spala, indepartindu-se frunzele de deasupra, precum si cotorul. Se taie varza subtire ca...

Salata de varza rosie
Cornulete cu nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu nuca

Se amesteca margarina cu nucile, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se...

Cornulete cu nuca
Biscuiti de post
Dulciuri

Biscuiti de post

Biscuitii de post sunt deliciosi si se prepara foarte usor. Sunt foarte aspectuosi si pot fi consumati ca atare la o cana cu...

Biscuiti de post
Banane caramelizate
Salate de fructe

Banane caramelizate

Se amesteca 4 linguri de faina cu apa. Bananele taiate in bucati de 2 cm se dau prin faina, apoi prin faina dizolvata in apa....

Banane caramelizate
Pastravi la gratar
Mancaruri cu peste

Pastravi la gratar

Pestele se curata, se spala, se sareaza si se usuca. Se unge cu ulei si se inveleste in hirtie de pergament. Se frige pe...

Pastravi la gratar
Glazura de cacao
Glazuri, sosuri

Glazura de cacao

Zaharul se amesteca cu cacaoa, se adauga treptat apa calda si se amesteca pina se obtine o crema groasa. La sfirsit se adauga...

Glazura de cacao
Peste la cuptor cu rosii si usturoi
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor cu rosii si usturoi

Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza...

Peste la cuptor cu rosii si usturoi
Salata de ton cu fasole
Aperitive cu peste

Salata de ton cu fasole

Fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, maioneza de...

Salata de ton cu fasole
Pasta de peste
Aperitive cu peste

Pasta de peste

Pestele se scurge de ulei, se paseaza, se freaca cu margarina pina se omogenizeaza (se poate da cu mixerul), se adauga zeama...

Pasta de peste
Mazare cu marar
Mancaruri cu legume

Mazare cu marar

Ceapa se curata, se taie marunt, se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cit sa o acopere si se lasa la fiert....

Mazare cu marar
Tocanita de ceapa
Mancaruri cu legume

Tocanita de ceapa

Tocanita de ceapa este un fel de mancare mai putin obisnuit, insa odata preparat cu siguranta va veti indragosti de ea. Ceapa...

Tocanita de ceapa
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata