Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se...
Conopida soteDovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamiie, sare si piper, se...
Dovlecei cu maslineCartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu ulei si apa minerala....
Cartofi fierti cu mujdei de usturoiCeapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se...
Ardei umpluti cu ciuperci si verdeataCeapa, prazul si cartofii se curata, se spala si se taie marunt. Se fierb in 2 l de apa cu sare, se strecoara, se paseaza, se...
Supa-crema de prazCeapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si...
Supa de rosii cu fideaCeapa, morcovul, patrunjelul si varza se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei. Cind legumele s-au inmuiat,...
Supa de legumeCeapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se mereu....
Supa de ceapaMorcovul si ceapa se curata, se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Apoi, se adauga 2 l de apa si se pune varza...
Ciorba de varza cu rosiiSpanacul se spala foarte bine si se scurge. Ceapa, morcovul, pastirnacul, patrunjelul se curata si se toaca marunt. Cartofii...
Ciorba de spanacFasolea se curata de codite, se spala si se rupe bucatele. Ceapa si ardeii se curata, se taie marunt, morcovul se curata si...
Ciorba de fasole verdeZarzavaturile se curata si se spala foarte bine. Ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu orezul spalat in citeva ape si...
Bors de primavaraLoboda se spala in multe ape, se taie marunt si se pune la fiert in 2 l de apa, impreuna cu ceapa tocata marunt si cu orezul...
Bors de loboda cu usturoiFaina se adauga in uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga putin cite putin apa, amestecindu-se mereu sa nu se...
Sos de busuiocDovleceii se spala, se taie cuburi si se calesc in ulei incins. Se presara cu piper si sare si se lasa pe foc pina se rumenesc.
Dovlecei cu piperRosiile se spala, se taie un capacel si se scoate miezul cu o lingurita. Se umplu cu salata de vinete si se acopera cu...
Rosii umplute cu vineteFasolea foarte bine fiarta se zdrobeste cu lingura de lemn si se trece prin sita. Apoi se adauga putin cite putin uleiul si...
Maioneza de fasoleGuliile si castravetele se curata si se taie felii foarte subtiri. Se adauga zeama de lamiie, mararul tocat marunt, putin...
Salata de gulii si castraveteCiupercile se curata si se spala in citeva ape. Se pun la fiert, 15 minute, in apa clocotita cu sare si se lasa apoi la...
Salata de ciuperci marinateCastravetii se curata de coaja, se taie felii subtiri (se pot da pe razatoare), se presara o lingurita de sare si se lasa 15...
Salata de castraveti cu usturoiSe spala salata, se scurge si se taie fideluta. Castravetii si ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri....
Salata asortata de primavaraCastravetii si ridichile se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se taie marunt, solzisori. Salata verde se spala bine, se...
Salata de castraveti si ridichiArdeii se curata, se taie fisii de 2 cm si se aseaza pe platou. Usturoiul se piseaza cu putina sare si piper. Ceapa se...
Salata de ardeiSe pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert...
Bors de pesteSe taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se scot din zeama, se taie marunt, se pun peste varza...
Bors de hribiSe curata, se spala si se opareste spanacul. Se strecoara si se trece printr-o sita deasa. Se pun intr-o cratita untul, faina...
Supa de spanacSe curata, se taie pestele in bucati, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine. Se zvinta bucatile cu o cirpa, se dau...
Marinata de pesteSe curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in...
Plachie de pesteSe fierbe orezul in zeama de carne si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se taie oua rascoapte in doua si se asaza pe orez cu...
Oua cu orezOuale rascoapte se toaca marunt si se amesteca cu sosul alb, gras. Se adauga patrunjel verde. Se ia cu lingura din compozitie...
Pirjoale de ou cu sos albIntr-un castron de portelan se pun galbenusuri crude, se sareaza si se freaca cu o lingura de lemn sau cu un tel. Se toarna...
Sos maionezaOuale rascoapte taiate rondele se pun intr-un sos din rintas, stins cu smintina, si se lasa sa dea citeva clocote.
Oua cu smintinaFaina se rumeneste usor cu aceeasi cantitate de unt, se subtiaza cu un pahar de supa de carne fierbinte, ramasa de la fiertul...
Sos de hreanSe taie carnea felii potrivit de groase, in curmezisul fibrelor. Se bat feliile usor cu ciocanul de lemn. Se sareaza, apoi se...
Snitel vienez de vitelSe iau antricoate de porc, de berbec sau de vitel, se spala, se curata si se taie cotlete (cu osul respectiv). Fiecare cotlet...
Cotlet pane si naturCreierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa...
Creier prajitSe alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se...
Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofiSe curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert cu unt, verdeata si ceapa taiata marunt. Cind zarzavatul este...
Ciorba de zarzavat cu zeama de varzaSe curata fasolea, se rupe in 2-3 bucati, se opareste cu apa clocotita. Se face un rintas, se adauga ceapa taiata marunt si...
Ciorba de fasole verde grasaSe curata gaina si se pune la foc cu apa rece cit sa o acopere si se fierbe incet. O parte din piept si maruntaie se taie...
Supa de gainaSe pune la fiert costita taiata bucatele, ceapa tocata marunt si radacina de patrunjel. Se adauga fasolea rupta bucatele si...
Supa de fasole verde cu costita afumataSe fierb ouale tari, se curata si se taie in doua, in lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron si se adauga la...
Oua umplute cu sardeleOuale rascoapte se curata si se taie felii rotunde. Se asaza pe o farfurie, unele peste altele, iar deasupra se toarna un sos...
Oua cu sos picant si castraveti acriOuale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma, se acreste cu zeama de lamiie. Se...
Sandviciuri picanteSe amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...
Sandviciuri cu pate de ficatPe feliile de franzela unse cu unt se asaza cornete facute din felii de salam umplute cu sunca taiata marunt. Sunca poate fi...
Sandviciuri asortateSe ung felii de piine cu unt si se asaza felii de cascaval care au fost taiate cu un cutit riglat. Pe deasupra se poate...
Sandviciuri cu cascavalSe da brinza prin sita, se amesteca cu unt si se freaca pina devine spuma. Se imparte compozitia in patru parti si apoi se...
Sandviciuri cu brinza de vaciSe face o pasta din oua rascoapte si cartofi fierti dati prin masina de tocat in care se adauga ceapa tocata marunt, sare,...
Salata de oua servita cu ficatOuale rascoapte se taie in sferturi si se asaza intr-o salatiera peste foi de salata de laptuci. Se adauga ceapa verde taiata...
Salata de ou cu sos de mustarSe rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii calzi se taie in cuburi...
Salata combinataEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata