Retete culinare

Stiuca umpluta
Mancaruri cu peste

Stiuca umpluta

Se curata stiuca, se scoate cu atentie pielea, se spala, se freaca usor cu sare si se pune deoparte. Carnea se ia de pe oase,...

Stiuca umpluta
Supa pasata de morcovi
Supe de legume

Supa pasata de morcovi

Se curata morcovii, se taie marunt, se pun in cratita impreuna cu patrunjel taiat si se inabusa cu 1 lingura de unt. Cind...

Supa pasata de morcovi
Peste cu cartofi si ceapa
Mancaruri cu peste

Peste cu cartofi si ceapa

Ceapa curatata, spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau...

Peste cu cartofi si ceapa
Bors de peste cu praz
Borsuri

Bors de peste cu praz

Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de...

Bors de peste cu praz
Bors ucrainean cu slanina
Borsuri

Bors ucrainean cu slanina

Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30...

Bors ucrainean cu slanina
Salata de carne cu salata verde
Salate din carne de pasare

Salata de carne cu salata verde

Se taie felii carnea fiarta sau fripta, cartofii fierti si castravetii proaspeti. Se pun in castron si se adauga un sos...

Salata de carne cu salata verde
Salau in aspic
Mancaruri cu peste

Salau in aspic

Salaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se...

Salau in aspic
Salata de varza alba
Salate de legume

Salata de varza alba

Se curata varza si se spala, se scoate cotorul, apoi se taie subtire. Se sareaza usor si se freaca intre palme pentru ca sa...

Salata de varza alba
Biftec la tava
Mancaruri cu carne

Biftec la tava

Se curata muschiul de pielite si de grasimea in plus, se taie in felii rotunde, se pune fiecare bucata intr-un tifon, se bate...

Biftec la tava
Coasta de porc umpluta cu mere
Mancaruri cu carne

Coasta de porc umpluta cu mere

Se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se...

Coasta de porc umpluta cu mere
Budinca de taitei cu cirnati afumati
Mancaruri cu carne

Budinca de taitei cu cirnati afumati

Se fierb taiteii in apa cu sare, se amesteca cu untura, cu sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile batute spuma si cu...

Budinca de taitei cu cirnati afumati
Musaca de varza
Mancaruri cu varza

Musaca de varza

Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se desface varza, se taie...

Musaca de varza
Gulii umplute cu carne de vaca
Mancaruri cu carne

Gulii umplute cu carne de vaca

Se curata de coaja guliile intregi si se taie in partea de sus un capacel. Se pun intr-o oala si se toarna apa clocotita cit...

Gulii umplute cu carne de vaca
Conopida cu pesmet
Mancaruri cu legume

Conopida cu pesmet

Se fierbe conopida in apa clocotita cu sare. Se asaza intr-o forma, se presara cu ou rascopt dat prin sita si cu pesmet alb...

Conopida cu pesmet
Dovlecei cu brinza
Mancaruri cu legume

Dovlecei cu brinza

Se taie capacelele la amindoua capetele ale dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se...

Dovlecei cu brinza
Cartofi cu ciuperci
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu ciuperci

Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie...

Cartofi cu ciuperci
Supa taraneasca cu boia
Supe de legume

Supa taraneasca cu boia

Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosii curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...

Supa taraneasca cu boia
Supa pasata de cartofi
Supe de legume

Supa pasata de cartofi

Se curata si se taie marunt morcovii, patrunjelul, ceapa si se inabusa in unt. Se adauga cartofi taiati bucatele. Se stinge...

Supa pasata de cartofi
Supa de mazare
Supe de carne

Supa de mazare

Se prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la inmuiat se pune in supa si se fierbe cam 1 1/2 ore. Morcovul, patrunjelul si...

Supa de mazare
Ciorba ruseasca
Ciorbe

Ciorba ruseasca

Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii...

Ciorba ruseasca
Salata de vinete simpla
Salate de legume

Salata de vinete simpla

Se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu grija sa nu ramina bucatele...

Salata de vinete simpla
Supa de carne
Supe de carne

Supa de carne

Carnea scoasa din supa poate fi servita impreuna cu aceasta sau poate fi folosita la prepararea diferitelor feluri de...

Supa de carne
Salata de sfecla rosie si cartofi
Salate reci

Salata de sfecla rosie si cartofi

Sfecla rosie si cartofii se fierb separat sau se coc in cuptor, se curata, se taie pai sau rondele, se pun intr-un castron,...

Salata de sfecla rosie si cartofi
Scrumbie tocata
Aperitive cu peste

Scrumbie tocata

Scrumbia sarata se spala, se curata de piele si de oase si se lasa sa stea in lapte rece sau apa 3 ore, sa se desareze. Se...

Scrumbie tocata
Salata verde cu oua
Salate reci

Salata verde cu oua

Se aleg salate proaspete si nu prea batrine. Se spala bine frunzele si se scurg. Se prepara intr-un castron un sos de ulei,...

Salata verde cu oua
Salata verde cu smintina si castravete
Salate reci

Salata verde cu smintina si castravete

Salata verde se spala si se scurge bine, apoi se taie si se pune intr-un castron. Se fierb ouale tari, se taie in felioare...

Salata verde cu smintina si castravete
Mere la cuptor
Prajituri

Mere la cuptor

Cu un cutit special, se scoate casuta cu simburi si o parte din miezul fiecarui mar. Se combina untul cu zaharul si se umple...

Mere la cuptor
Muschi umplut
Mancaruri cu carne

Muschi umplut

Se curata bucata de muschi de pielite si se aplatizeaza cu cutitul, apoi se bate putin cu ciocanul de snitele. Separat, se...

Muschi umplut
Galuste
Mancaruri cu cartofi

Galuste

Se fierb cartofii cu coaja, bine spalati si dupa ce sint gata, se curata. Separat, se fierbe bine carnea si se trece apoi...

Galuste
Crochete de creier si sunca
Aperitive cu carne

Crochete de creier si sunca

Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte, cu conditia sa fie mai gros, in care se pune o lingurita...

Crochete de creier si sunca
Salata de telina cu maioneza
Salate de legume

Salata de telina cu maioneza

Se spala telina, se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara apoi cu foarte putina sare, se stropeste cu...

Salata de telina cu maioneza
Tartine
Sandviciuri

Tartine

Pe felii de piine foarte subtiri se pune brinza de vaci, frecata cu sare, boia dulce, smintina si chimen; sare, piper si...

Tartine
Cornete
Aperitive cu carne

Cornete

Se face un aluat, se intinde o foaie subtire, din care se taie patrate, care se ruleaza ca niste cornete mici. Se pregateste...

Cornete
Pateuri aperitiv
Aperitive cu branza

Pateuri aperitiv

Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se framinta telemeaua cu...

Pateuri aperitiv
Aperitiv delicios
Aperitive cu carne

Aperitiv delicios

Carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in tigaie si se caleste impreuna cu carnea. Se...

Aperitiv delicios
Choux-uri umplute
Aperitive cu peste

Choux-uri umplute

Se fierbe in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, se adauga faina toata deodata, amestecind continuu cu o...

Choux-uri umplute
Aperitiv cu hering afumat si scrumbie
Aperitive cu peste

Aperitiv cu hering afumat si scrumbie

Se fierbe oul, se curata si se taie in jumatati pe lung. Se prajesc doua felii de franzela pe plita si se pun pe platou,...

Aperitiv cu hering afumat si scrumbie
Heringi cu ou
Aperitive cu oua

Heringi cu ou

Se curata heringii si se desfac fara sa fie taiati pe spate. Se scot oasele. In fiecare hering se fixeaza cite un ou fiert,...

Heringi cu ou
Gustari cu sunca
Aperitive cu carne

Gustari cu sunca

Se ung feliile de franzela cu unt pe o parte si se sareaza foarte putin. Pe patru dintre acestea se pun cite o felie de...

Gustari cu sunca
Fursecuri din albusuri
Prajituri

Fursecuri din albusuri

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind zaharul s-a topit, se adauga untul...

Fursecuri din albusuri
Salata boeuf cu oua
Aperitive cu oua

Salata boeuf cu oua

Se taie toate foarte marunt si se amesteca bine cu maioneza, ketchup si smintina. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Salata boeuf cu oua
Ciupercute
Prajituri

Ciupercute

Se cintaresc foarte exact componentele, se aleg oua mari (60 gr. fiecare). Intr-un castron, se pun ouale intregi, zaharul...

Ciupercute
Peste rasol cu cartofi si slanina
Mancaruri cu peste

Peste rasol cu cartofi si slanina

Slanina de porc se taie in bucati marunte si se prajesc in tigaie impreuna cu ceapa curatata si taiata felii. Se adauga...

Peste rasol cu cartofi si slanina
Ochi de monstrulet
Prajituri

Ochi de monstrulet

Se iau jumatati de prune uscate. Se pun in apa sa se hidrateze, dupa care se aseaza pe platou sau farfurie. In fiecare...

Ochi de monstrulet
Papricas de pui
Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Se taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce. Se pune...

Papricas de pui
Mincare de gutui
Mancaruri cu carne

Mincare de gutui

Se rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa...

Mincare de gutui
Crap la cuptor stropit cu vin
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor stropit cu vin

Se curata si se spala pestele, se taie in bucati potrivite, se pune intr-o tava emailata, se presara cu sare, cimbru, piper,...

Crap la cuptor stropit cu vin
Cosulete
Aperitive cu rosii

Cosulete

Se aleg rosii mari, frumoase si bine coapte. Se spala, se scoat o parte din miez si se pun pe o sita sa se scurga. Se...

Cosulete
Tartine cu ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Tartine cu ciuperci

Se spala foarte bine ciupercile, se taie marunt sau se trec prin masina de tocat. In uleiul fierbinte se caleste ceapa 1-2...

Tartine cu ciuperci
Chec cu miere
Preparate cu miere

Chec cu miere

Se incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie...

Chec cu miere
Stiuca umpluta
Aperitive cu peste

Stiuca umpluta

Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina...

Stiuca umpluta
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata