Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul, se taie felii si se pun intr-o cratita. Se adauga zahar, apa si se pun la foc...
Crema de mere cu friscaIn loc de lapte condensat se vor lua 275 gr. lapte proaspat integral si 50 gr. zahar si se va fierbe pina cind ramin 100 gr....
Crema de unt cu coniacSe rumeneste o lingura de faina cu o cantitate egala de unt si se subtiaza cu un pahar de supa de carne sau zeama in care au...
Sos de smintina cu untIn brinza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de...
Budinca de brinza de vaciO lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu...
Sos rosuO lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert...
Sos alb pentru carne fiartaLa puii curatati si spalati se prind picioarele sub pielita din partea de jos a abdomenului, se presara cu sare, se ung cu...
Pui fripti la cuptorCea mai buna carne pentru pirjoale sint antricoatele, desi sint bune si celelalte parti (in afara de cele pentru supa)....
PirjoaleSe taie carnea bucati, se prajeste in grasime fierbinte, se asaza in cratita, se adauga ceapa, 1-2 patlagele rosii, o lingura...
Mincare cu carne si patlagele vineteSe alege carne de minzat sau de vaca de la piept, sau carne de porc. Se taie bucati si se prajeste in tigaie, intr-o lingura...
Tocana cu rosii si ardeiSe curata ceapa si se taie marunt. Apoi se prajeste in unt, se amesteca cu bulion de rosii, se adauga 1/2 pahar de supa (sau...
Stiuca cu rosiiSe poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc. Pestii mari (crap, salau,...
Peste marinatFoile: se amesteca toate ingredientele, se face o coca, se imparte in doua, se intinde cit tava (unsa cu unt) si se coace. Nu...
Prajitura OlgutaSe amesteca tonul din conserva cu porumbul intr-un vas de sticla (pentru aspect), se adauga zeama de lamiie pentru a da un...
Ton cu porumbSe pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua...
Pui la capacSe prajeste intr-o cratita muschiul intreg in grasime, cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...
Muschi de porc la cratitaSe desfac oasele, iar carnea se curata de vine fara sa i se strice forma. Se presara sare si piper. Friptura se pune intr-o...
Vrabioare la cuptorSe taie carnea cruda in felii, care se bat usor cu ciocanul, se presara pe ambele parti cu sare si piper, apoi se bat in...
Snitel vienez cu lamiieSe taie cirnatii in bucati si se prajesc in untura incinsa. Se toarna deasupra sos cu bulion de rosii si se lasa acoperiti pe...
Cirnati de porc cu sos de rosiiSe taie felii de carne ca pentru snitele, se bat cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, se indreapta marginile, se presara cu...
Rulada cu slanina afumataDin tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se...
Perisoare cu smintina in sos albSe fierb, se curata si se taie cartofii. Se curata ouale rascoapte reci si se taie in felii subtiri. Se asaza intr-o cratita...
Cartofi gratinatiSe desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...
Rulada cu macSe desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...
Chifle dulciPe scindura de aluat sau pe masa se cerne faina, se adauga unt rece taiat in bucatele mici si se toaca cu cutitul. Apoi, in...
Prajitura cu nuciAcest sos se poate prepara cu ciuperci proaspete sau uscate. In primul caz, ciupercile tocate marunt se pun in tigaie cu...
Sos rosu de ciuperci cu ceapaSe fierb cartofii curatati, se scurg de apa si se lasa aproximativ 10 minute sa se zvinte. Apoi fara sa fie lasati sa se...
Chiftele cu cartofiSe pregateste un sos alb obisnuit, in care se adauga, dupa ce este gata, 100 gr. telina fiarta si data pe razatoare. Se...
Garnitura pentru fripturiSe curata si se piseaza usturoiul pina devine pasta. Se combina apoi cu nucile si miezul de piine muiat, stors, si se bate...
Sos cu nuci si usturoiSe curata bine creierul de pielite si urme de singe si se pune la fiert intr-un vas cu apa si o lingura de otet. Se fierbe...
Salata de creierCartofii se spala si se asaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, se acopera cu capacul potrivit si se introduce vasul...
Cartofi noi in coaja copti la microgalCarnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si...
Mititei din carne de vitaSe aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu dintii de usturoi in...
Rosii murate in sareSe curata puii, se taie in doua sau in patru, se presara cu sare si piper, apoi se da fiecare bucata in faina in ou si in...
Pui paneSe fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Cu brinza de vaci se amesteca maioneza, ceapa taiata fin, mararul...
Dovlecel cu brinza de vaciOuale fierte tare se toaca si se amesteca cu unt fierbinte. Se adauga 2 linguri supa de peste, sare, patrunjel verde sau...
Sos de oua cu untLimba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o...
Limba cu maslineSe curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o...
Sos de rosiiO lingura de faina se prajeste usor intr-o cratita cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste si...
Sos albSe taie carnea in bucati potrivite care se pun sa se rumeneasca cu untura si cu ceapa taiata marunt. Se amesteca din cind in...
Bame cu carne de porcCarnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind...
Carne de berbec cu tocana de legumeSalaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se...
Salau polonez rapidSe spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvinta in prosop si se frig pe gratarul...
Peste cu sos a la grecSe pot prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Pestele se curata, se spala, se taie...
Peste inabusitIntr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert spaghetele. Se adauga o lingura de...
Spaghete milanezeCiupercile curatate si spalate se toaca marunt, se adauga ceapa taiata si se prajesc usor in unt. Se pun apoi intr-o cratita,...
Ciuperci cu ouaSe moaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de tocat...
Budinca de ciuperciSe taie salamul si ciupercile in felii subtiri mici, se inabusa ciupercile intr-o craticioara cu unt. Separat, se fierb...
Macaroane cu ciuperci si salamSe taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba muiat si stors. Se amesteca cu...
Chiftelute marinateFicatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de ora in lapte, apoi se usuca bine intr-un...
Ficat prajitLimba se spala in citeva ape si se tine in apa rece cel putin 1 ora. Se scoate apoi, se asaza in cratita, se toarna apa calda...
Limba rasolEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata