Retete culinare

Crema de mere cu frisca
Creme

Crema de mere cu frisca

Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul, se taie felii si se pun intr-o cratita. Se adauga zahar, apa si se pun la foc...

Crema de mere cu frisca
Crema de unt cu coniac
Creme

Crema de unt cu coniac

In loc de lapte condensat se vor lua 275 gr. lapte proaspat integral si 50 gr. zahar si se va fierbe pina cind ramin 100 gr....

Crema de unt cu coniac
Sos de smintina cu unt
Sosuri albe

Sos de smintina cu unt

Se rumeneste o lingura de faina cu o cantitate egala de unt si se subtiaza cu un pahar de supa de carne sau zeama in care au...

Sos de smintina cu unt
Budinca de brinza de vaci
Budinci

Budinca de brinza de vaci

In brinza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de...

Budinca de brinza de vaci
Sos rosu
Sosuri rosii

Sos rosu

O lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu...

Sos rosu
Sos alb pentru carne fiarta
Sosuri albe

Sos alb pentru carne fiarta

O lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert...

Sos alb pentru carne fiarta
Pui fripti la cuptor
Mancaruri cu carne

Pui fripti la cuptor

La puii curatati si spalati se prind picioarele sub pielita din partea de jos a abdomenului, se presara cu sare, se ung cu...

Pui fripti la cuptor
Pirjoale
Mancaruri cu carne

Pirjoale

Cea mai buna carne pentru pirjoale sint antricoatele, desi sint bune si celelalte parti (in afara de cele pentru supa)....

Pirjoale
Mincare cu carne si patlagele vinete
Mancaruri cu carne

Mincare cu carne si patlagele vinete

Se taie carnea bucati, se prajeste in grasime fierbinte, se asaza in cratita, se adauga ceapa, 1-2 patlagele rosii, o lingura...

Mincare cu carne si patlagele vinete
Tocana cu rosii si ardei
Mancaruri cu carne

Tocana cu rosii si ardei

Se alege carne de minzat sau de vaca de la piept, sau carne de porc. Se taie bucati si se prajeste in tigaie, intr-o lingura...

Tocana cu rosii si ardei
Stiuca cu rosii
Mancaruri cu peste

Stiuca cu rosii

Se curata ceapa si se taie marunt. Apoi se prajeste in unt, se amesteca cu bulion de rosii, se adauga 1/2 pahar de supa (sau...

Stiuca cu rosii
Peste marinat
Mancaruri cu peste

Peste marinat

Se poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc. Pestii mari (crap, salau,...

Peste marinat
Prajitura Olguta
Prajituri

Prajitura Olguta

Foile: se amesteca toate ingredientele, se face o coca, se imparte in doua, se intinde cit tava (unsa cu unt) si se coace. Nu...

Prajitura Olguta
Ton cu porumb
Aperitive cu peste

Ton cu porumb

Se amesteca tonul din conserva cu porumbul intr-un vas de sticla (pentru aspect), se adauga zeama de lamiie pentru a da un...

Ton cu porumb
Pui la capac
Mancaruri cu carne

Pui la capac

Se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua...

Pui la capac
Muschi de porc la cratita
Mancaruri cu carne

Muschi de porc la cratita

Se prajeste intr-o cratita muschiul intreg in grasime, cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...

Muschi de porc la cratita
Vrabioare la cuptor
Mancaruri cu carne

Vrabioare la cuptor

Se desfac oasele, iar carnea se curata de vine fara sa i se strice forma. Se presara sare si piper. Friptura se pune intr-o...

Vrabioare la cuptor
Snitel vienez cu lamiie
Mancaruri cu carne

Snitel vienez cu lamiie

Se taie carnea cruda in felii, care se bat usor cu ciocanul, se presara pe ambele parti cu sare si piper, apoi se bat in...

Snitel vienez cu lamiie
Cirnati de porc cu sos de rosii
Mancaruri cu carne

Cirnati de porc cu sos de rosii

Se taie cirnatii in bucati si se prajesc in untura incinsa. Se toarna deasupra sos cu bulion de rosii si se lasa acoperiti pe...

Cirnati de porc cu sos de rosii
Rulada cu slanina afumata
Mancaruri cu carne

Rulada cu slanina afumata

Se taie felii de carne ca pentru snitele, se bat cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, se indreapta marginile, se presara cu...

Rulada cu slanina afumata
Perisoare cu smintina in sos alb
Mancaruri cu carne

Perisoare cu smintina in sos alb

Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se...

Perisoare cu smintina in sos alb
Cartofi gratinati
Mancaruri cu cartofi

Cartofi gratinati

Se fierb, se curata si se taie cartofii. Se curata ouale rascoapte reci si se taie in felii subtiri. Se asaza intr-o cratita...

Cartofi gratinati
Rulada cu mac
Prajituri

Rulada cu mac

Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...

Rulada cu mac
Chifle dulci
Prajituri

Chifle dulci

Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...

Chifle dulci
Prajitura cu nuci
Prajituri

Prajitura cu nuci

Pe scindura de aluat sau pe masa se cerne faina, se adauga unt rece taiat in bucatele mici si se toaca cu cutitul. Apoi, in...

Prajitura cu nuci
Sos rosu de ciuperci cu ceapa
Sosuri rosii

Sos rosu de ciuperci cu ceapa

Acest sos se poate prepara cu ciuperci proaspete sau uscate. In primul caz, ciupercile tocate marunt se pun in tigaie cu...

Sos rosu de ciuperci cu ceapa
Chiftele cu cartofi
Mancaruri cu cartofi

Chiftele cu cartofi

Se fierb cartofii curatati, se scurg de apa si se lasa aproximativ 10 minute sa se zvinte. Apoi fara sa fie lasati sa se...

Chiftele cu cartofi
Garnitura pentru fripturi
Mancaruri cu legume

Garnitura pentru fripturi

Se pregateste un sos alb obisnuit, in care se adauga, dupa ce este gata, 100 gr. telina fiarta si data pe razatoare. Se...

Garnitura pentru fripturi
Sos cu nuci si usturoi
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos cu nuci si usturoi

Se curata si se piseaza usturoiul pina devine pasta. Se combina apoi cu nucile si miezul de piine muiat, stors, si se bate...

Sos cu nuci si usturoi
Salata de creier
Salate reci

Salata de creier

Se curata bine creierul de pielite si urme de singe si se pune la fiert intr-un vas cu apa si o lingura de otet. Se fierbe...

Salata de creier
Cartofi noi in coaja copti la microgal
Mancaruri cu cartofi

Cartofi noi in coaja copti la microgal

Cartofii se spala si se asaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, se acopera cu capacul potrivit si se introduce vasul...

Cartofi noi in coaja copti la microgal
Mititei din carne de vita
Mancaruri cu carne

Mititei din carne de vita

Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si...

Mititei din carne de vita
Rosii murate in sare
Muraturi simple

Rosii murate in sare

Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu dintii de usturoi in...

Rosii murate in sare
Pui pane
Mancaruri cu carne

Pui pane

Se curata puii, se taie in doua sau in patru, se presara cu sare si piper, apoi se da fiecare bucata in faina in ou si in...

Pui pane
Dovlecel cu brinza de vaci
Aperitive cu branza

Dovlecel cu brinza de vaci

Se fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Cu brinza de vaci se amesteca maioneza, ceapa taiata fin, mararul...

Dovlecel cu brinza de vaci
Sos de oua cu unt
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de oua cu unt

Ouale fierte tare se toaca si se amesteca cu unt fierbinte. Se adauga 2 linguri supa de peste, sare, patrunjel verde sau...

Sos de oua cu unt
Limba cu masline
Mancaruri cu carne

Limba cu masline

Limba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o...

Limba cu masline
Sos de rosii
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de rosii

Se curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o...

Sos de rosii
Sos alb
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos alb

O lingura de faina se prajeste usor intr-o cratita cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste si...

Sos alb
Bame cu carne de porc
Mancaruri cu carne

Bame cu carne de porc

Se taie carnea in bucati potrivite care se pun sa se rumeneasca cu untura si cu ceapa taiata marunt. Se amesteca din cind in...

Bame cu carne de porc
Carne de berbec cu tocana de legume
Mancaruri cu carne

Carne de berbec cu tocana de legume

Carnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind...

Carne de berbec cu tocana de legume
Salau polonez rapid
Mancaruri cu peste

Salau polonez rapid

Salaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se...

Salau polonez rapid
Peste cu sos a la grec
Mancaruri cu peste

Peste cu sos a la grec

Se spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvinta in prosop si se frig pe gratarul...

Peste cu sos a la grec
Peste inabusit
Mancaruri cu peste

Peste inabusit

Se pot prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Pestele se curata, se spala, se taie...

Peste inabusit
Spaghete milaneze
Paste si pizza

Spaghete milaneze

Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert spaghetele. Se adauga o lingura de...

Spaghete milaneze
Ciuperci cu oua
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci cu oua

Ciupercile curatate si spalate se toaca marunt, se adauga ceapa taiata si se prajesc usor in unt. Se pun apoi intr-o cratita,...

Ciuperci cu oua
Budinca de ciuperci
Mancaruri cu ciuperci

Budinca de ciuperci

Se moaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de tocat...

Budinca de ciuperci
Macaroane cu ciuperci si salam
Paste si pizza

Macaroane cu ciuperci si salam

Se taie salamul si ciupercile in felii subtiri mici, se inabusa ciupercile intr-o craticioara cu unt. Separat, se fierb...

Macaroane cu ciuperci si salam
Chiftelute marinate
Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate

Se taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba muiat si stors. Se amesteca cu...

Chiftelute marinate
Ficat prajit
Mancaruri cu carne

Ficat prajit

Ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de ora in lapte, apoi se usuca bine intr-un...

Ficat prajit
Limba rasol
Mancaruri cu carne

Limba rasol

Limba se spala in citeva ape si se tine in apa rece cel putin 1 ora. Se scoate apoi, se asaza in cratita, se toarna apa calda...

Limba rasol
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata