Se taie fileul de porc pe lungime si se bate cu un ciocan special, pina ramine de 1 cm grosime. Separat se pregateste...
Muschiulet de porcSe alege carne de la piept. Se scot coastele cu grija si, cu un cutit foarte bine ascutit, se desparte carnea pe trei...
Piept de minzat umplutSe spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste...
Piure de urziciSe spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se rastoarna in...
Spanac la cuptor cu pesmetZacusca cu vinete si usturoi este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati pentru a o pune in borcane oeste iarna.Pentru...
Zacusca cu vinete si usturoiSe spala bine ardeii, se curata de cotoare si lamelele albe, se oparesc 2 minute in apa clocotita si putin sarata, apoi se...
Ardei pentru umplutSe curata vinetele, se spala si se taie in rondele. Se curata gogosarii, apoi se taie in cuburi mici. Se prajesc pe rind...
Aperitiv de vinete si gogosariSe spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori...
Delicatese de legumeSe spala fiecare leguma separat si se curata. Morcovii, vinetele si dovleceii se taie in rondele, ardeiul gras in felii mici...
Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras si fasole verdeSe curata carnea de pe oase si se lasa la o parte. Intr-un vas, se pun apoi oasele la fiert cu 3 litri de apa, se ia spuma de...
Ciorba de perisoare de pasareSe spala cartofii si se fierb cartofii. Cind s-au racit, se curata, se taie in cuburi mici. La fel se taie carnea. Se dau pe...
Salata din carne de pasare si maionezaSe curata cartofii si se fierb in apa clocotita si putin sarata. Cind sint gata, se scot intr-un castron, se paseaza si se...
Budinca "Delicia"Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu o lingura de zahar. In compozitie, se adauga nucile si albusurile batute spuma....
Prajitura cu cremaSe pun la fiert cartofii bine spalati. Cind s-au racit, se curata si se paseaza bine. Separat, se taie costita in cuburi...
Salata de cartofi cu costitaSe freaca bine untul cu zaharul pina devine ca o spuma. Se incorporeaza in compozitie unul cite unul galbenusurile si se...
Prajitura cu fructeSe spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2 �-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si...
Bors cu carne de vita si tarhonSe fierbe obisnuit o supa. Se strecoara lichidul si se pune in alt vas pe foc mic. Intre timp, se pregateste aluat pentru...
Supa cu floriceleSe spala foarte bine toate zarzavaturile si verdeturile. Se fierb pieptii de pui si se taie carnea in bastonase sau cuburi...
Salata de pui cu ciuperciSe pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia, cu grija, toata spuma, apoi se adauga legumele bine...
Supa din carne de vitaSe curata telina, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se procedeaza la fel cu merele si se pune totul in castron....
Salata de telinaSe unge cu unt o cratita, apoi se tamponeaza cu zahar. Se spala merele, se taie in felii subtiri si se pun in vasul pregatit....
Tarta cu mereSe fierb cartofii in apa putin sarata. Cind s-au racit, se curata de coaja, se taie in jumatati, pe lung, si se scoate o...
Cartofi umpluti cu sos albPentru reteta de varza umpluta cu ciuperci inlaturati foile mari ale verzelor, spalati-le bine si puneti-le intr-un vas cu...
Varza umpluta cu ciuperciSe pregateste din galbenus, ulei si zeama de lamiie o maioneza obisnuita. Separat se coc vinetele, se curata si se toaca. Se...
Salata de vinete cu maionezaIntr-un castron curat, se freaca zaharul cu untul pina se obtine o crema. Se adauga apoi ouale pe rind, iaurtul, aromele,...
Prajitura cu caiseSe bat albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul, o lingura de rom. Cind compozitia se tine de lingura (tel), se...
Inghetata din sucuri de fructeSe curata salata verde, se spala frunza cu frunza sub jet de apa. Se desface portocala in felii, se taie miezul de pepene si...
Salata de legume si fructeSe spala fructele, se scot simburii si se pun la fiert cu apa cit sa le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute de fierbere, se...
Inghetata cu caiseIntr-un vas curat, se pregateste un sirop obisnuit din apa si zahar. Dupa 10 minute de clocote mici, se adauga coaja de la...
Inghetata de lamiieIntr-un castron curat se pune untul si se freaca cu o lingura de lemn pina devine o crema usor spumoasa. Se incorporeaza unul...
Prajitura cu cirese si lamiieSe curata telina, se spala si se da pe razatoarea mica. Ceapa se trece prin mixer sau se toaca foarte marunt si se stoarce...
Salata picantaSe fierbe laptele cu zahar si coaja de la o lamiie taiata in fisii, amestecind continuu. Separat, intr-o cratita, se pune...
Budinca de lamiie cu zahar arsSe alege un os de rasol cu sita si maduva si se pune la fiert in 2 litri de apa. Se curata legumele, se spala foarte bine, se...
Bors de vita cu perisoareSe spala telinele, se curata de coaja si se taie taitei. Se pun apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute...
Telina cu smintina si cascavalPortocala se spala si se sterge, dupa care se stoarce sucul. Galbenusurile se freaca cu zahar intr-un castron. In aceasta...
Budinca de gris cu aluneSe freaca bine timp de ½ ora ouale cu zaharul bine pina cind se face o spuma, amestecind numai intr-un singur sens pina cind...
Chec cu nuci si iaurtSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaSe dau prin masina de tocat carnea, verdeata, se toaca fin ceapa si se aureste putin in ulei fierbinte. Se pune carnea si...
Cartofi umplutiSe spala bine loboda in 2-3 ape reci, apoi se rup frunzele si virfurile tinere, se taie si se pune loboda impreuna cu ceapa...
Ciorba de lobodaSe curata de coaja ouale tari, rascoapte. Se taie in doua in latime. Se taie putin din capetele rotunjite, pentru ca oul sa...
Oua umplute cu suncaSe fierb ouale tari, se curatata, apoi se taie in sferturi. Se spala foarte bine frunzele de papadie si se rup. Se curata...
Salata cu rosii, ardei si anghinareIntr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa...
Ciorba de burta cu "cheie"Se fierbe orezul in apa (3 masuri de apa la 1 masura de orez). Se adauga zaharul vanilat, laptele si galbenusurile si se...
Budinca de orezSalata se spala bine, in mai multe ape, se desfac foile fragede si se amesteca cu ulei, sare, otet sau zeama de lamiie si piper.
Salata de laptuciSe aleg rosii cit mai carnoase si bine coapte si se taie in felii rondele. Se aseaza in salatiera si, intre bucatile de...
Salata de rosiiSe rad toate zarzavaturile pe o razatoare cu gaurile mari. Se adauga sarea, untdelemnul, otetul, se amesteca usor si se lasa...
Salata de iarna de cruditatiSe taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu...
Varza cu smintina si cascavalSe fierbe varza taiata in sferturi, in apa clocotita cu sare, se scurge si se taie felii. Intr-o cratita unsa cu unt, se pune...
Varza la cuptorSe fierbe varza in apa cu sare. Apoi, se toaca marunt sau se da prin masina de tocat si se amesteca cu piinea imbibata in...
Pirjoale de varzaVarza murata calita poate fi folosita ca si garnitura ori ca si mancare de post. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie...
Varza murata calitaSe taie varza in sferturi, se fierbe in apa clocotita cu sare, se scurge de apa si se rumeneste in grasime fierbinte. Se pune...
Mincare de varza dulceEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata