Ouale se amesteca cu sunca, salata verde, zaharul pudra, piper si sare. Se adauga suc de lamaie dupa gust
Salata orintala cu maioneza
Ceapa si ficatul se inabusa in margarina, se racesc si se toaca marunt de 2-3 ori. Compozitia obtinuta se bate cu telul, apoi...
Pateu din ficat de porc
Foietajul se intinde in foaie groasa de 1 cm, se aseaza pe tava stropita cu apa, se unge cu ou, se taie in bucati lungi de 8...
Pai parmezan
Ficatul tocat si ceapa se amesteca cu oua, patrunjel verde, pesmet, ulei, sare si piper. Din aceasta compozitie se foarmeaza...
Galuste din ficatMorcovii, ceapa, telina, usturoiul, piperul, foile de dafin, otetul, vinul, sarea si cimbrul se adauga in cca 4 l de apa si...
Bait cu morcovi, ceapa si vin
Ciupercile se inabusa cu 50 ml de apa, se adauga ceapa, pasta de tomate, patrunjel verde, sare, piper si apa necesara...
Iahnie din ciuperci
Rondelele de dovlecei se trec prin faina si se prajesc in 150 ml de ulei. Din mujdeiul de usturoi, suc de lamaie, 50 ml de...
Dovlecei taranesti
Cartofii se paseaza, se framanta, cu jumatate din cantitatea de faina, oua, sare si piper. Compozitia obtinuta se portioneaza...
Chiftele din cartofi
Feliile de paine se ung cu unt, iar deasupra se aseaza felii de friptura. Se orneaza cu cate 2 rondele de castraveti si cu...
Sandvis special cu friptura de porc
Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu...
Chec de ciuperci
Cartofii se fierb in coaja. Se scurg, se curata si se taie rondele. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei bine...
Cartofi cu ceapa
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu Ciuperci si Verdeata
Ardeii mai grasi se coc si apoi se curata. Dupa ce s-au curatat, se taie in felii si se asaza in strat subtire in vasul uns...
Ardei copti cu sos
Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate...
Boboc de rata pe varza
coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta). Se pun intr-o punga...
Ardei copti umpluti
Carnea o taiem fasii subtiri. Ceapa se taie marunt si o punem la calit in 50 ml ulei. Cand ceapa e calita adaugam carnea de...
Delicatesa de Curcan ca pe Crisuri
Ceapa, morcovii si telina, taiate feliute, se inabusa in margarina, apoi se adauga faina amestecata cu lapte fiert in...
sos alb picant
Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...
Tocana de miel
Cureti morcovul,il tai bucati si-l pui la fiert in apa cu sare. Dupa 10 min ,cand apa clocoteste, pui gogosarii taiati si...
Supa de gogosari la otet,cu taitei
Curatati vinetele, spalati-le si taiati-le in rondele. Curatati gogosarii, apoi taiati-i in cuburi mici. Prajiti legumele cu...
Aperitiv de vinete si gogosari
Carnea, ceapa, rosiile si ardeii se asaza alternativ pe frigaruia de otel inoxidabil si se frig pe gratarul uns cu ulei. Se...
Frigarui cu carne de berbec
Se prepara sosul ca la miel cu spanac si se strecoara peste carne. Ceapa si usturoiul verde se taie mare, se calesc in ulei...
Verdeturi cu carne de miel
Feliile de rosii se asaza deasupra ardeilor si se sareaza. Se adauga ulei si otet si se presara marar verde
Salata de ardei copti
Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, cca 15 min. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Se...
Carne de miel inabusitaSe curata si spala morcovii, cartofii si ceapa. Se pune mazarea 15 minute in apa rece ca sa se fragezeasca si sa isi pierda...
MAZARE LA CUPTOR CU MORCOVI SI CARTOFI PENTRU VEGETARIENIBatem carnea ca pt snitel, saram si piperam (se vede in poza). Cascavalul si caizerul le taiem felii subtiri. Luam cite o...
Rulada de carne cu cascaval si caizerSe curata dovleacul de coaja si samburi + ate; se taie feliile in bucati mai mici (nu foarte mici...eu am taiat felia in 3 Se...
Dovleac cu nuca si miere
Morcovii, telina , patrunjelul radacina si cartofii se fierb in apa cu sare. Se racesc si se trec prin masina de tocat,...
chiftelute semivegetale
Cartofii se asaza intr-o tava cu ulei, sare si piper. Se introduc la cuptor, se lasa la foc mic, 45 min. se scot si se lasa...
Cartofi umpluti
Maioneza se amesteca cu smantana, sare, mustar, marar, patrunjel si ceapa rasa fin, apoi se adauga peste ciupercile bine...
salata de ciuperci cu masline
Sfecla rasa se caleste, cca 10 min, in 150 ml de ulei si 50 ml de apa. Se sareaza, se amesteca si se lasa sa se caleasca la...
Sfecla calita
In vasul in care se fierb pulpele de pui se adauga zarzavatul si sare. Cand pulpele si zarzavatul sunt fierte, se scot...
ciulama cu ciuperci si mamaliga
Zarzavatul se caleste in ulei, dupa care se pune la fiert intr-un vas cu apa( 4 l) si sare. Dupa ce a fiert, se adauga otetul...
ciorba pescarilor
Ceapa se fierbe in 3,5 l de apa cu sare. Cand ceapa e aproape fiarta se adauga salata inabusita in 40 g de untura si 50 ml de...
ciorba cu salata si costita afumata
Se fierbe orezul in apa sarata 20 min. Se incinge uleiul intr-o cratita, se prajeste ceapa un minut, apoi se rastoarna...
chiftelute din orez si spanac (banatene)Morcovii, ceapa, telina, usturoiul, piperul, foile de dafin, otetul, vinul, sarea si cimbrul se adauga in cca 4 l de apa si...
bait cu morcovi
Se pun taitei la fiert in apa cu sare. Varza se taie marunt cu robotul de bucatarie si se lasa putin cu sare. Dupa ce am...
Taitei cu varza
Untul se topeste si se freaca cu faina dizolvata in 100 ml de supa de pasare. Se adauga restul de supa, frisca si sare si se...
chaud-froid
Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu...
Chec de ciuperci si verdeata
Costitele le portionam apoi le condimentam cu sare, piper si delikat. Punem 100 ml ulei si prajim costitele condimentate pe...
Costite de Porc la cuptor
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu Verdeata
Ardeii taiati se calesc in unt topit , apoi se scot. Dupa acea se toarna, amestecand faina si se lasa sa se rumeneasca 1...
conopida la cuptor cu branza Cedar
Carnea si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Costita se inabusa separat si se adauga peste carne si ceapa. Se adauga...
Tocana cu carne de porc unguresca
Maioneza se amesteca cu salam, morcovii, castravetii, mazare, ardei gras, mustar, piper si sare. Preparatul se serveste rece,...
salata a la praga cu salam vanatoresc
Ceapa si carnea se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga boia de ardei, faina dizolvata in 50 ml de apa, piper, sare,...
Tocana cazino
Feliile de paine se ung cu unt, se asaza sardelele, se orneaza cu felii de lamaine, masline sau filigran de unt.
Sandvis cu sardele si masline negre
Cotletul se inabusa intr-o tava in 75 ml de ulei si 100 ml de apa, pana se rumeneste. Faina dizolvata in 100 ml de apa rece...
Cartofi cu cotlet de porc la gratar
Se introduc cartofii la cuptor pe o tava intinsa si se coc cca 1 ora. Se amesteca smantana cu mustarul si cu jumatate din...
Cartofi cu crusta de sare si smantana
Se intinde aluatul intr-o foaie, care se asaza pe o tava tapetata cu faina. Se inabusa intr-un vas timp de 30 min. Andivele...
Andive cu jambon in foietaj
Branza se amesteca cu unt, smanatana si boia, pana ce se obtine o pasta omogena. Pasta obtinuta se aranjeaza pe frunze de...
pasta cu branza FAGARAS*Aceasta reteta este inspirata din bacataria bergamasca (Italia).* Se curata ceapa, morcovii si sedano-ul, se spala impreuna...
GARNITURA DE SEDANO (Apium graveolens dulce ) CU MORCOVI
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori