Ouale se amesteca cu sunca, salata verde, zaharul pudra, piper si sare. Se adauga suc de lamaie dupa gust
Salata orintala cu maionezaCeapa si ficatul se inabusa in margarina, se racesc si se toaca marunt de 2-3 ori. Compozitia obtinuta se bate cu telul, apoi...
Pateu din ficat de porcFoietajul se intinde in foaie groasa de 1 cm, se aseaza pe tava stropita cu apa, se unge cu ou, se taie in bucati lungi de 8...
Pai parmezanFicatul tocat si ceapa se amesteca cu oua, patrunjel verde, pesmet, ulei, sare si piper. Din aceasta compozitie se foarmeaza...
Galuste din ficatMorcovii, ceapa, telina, usturoiul, piperul, foile de dafin, otetul, vinul, sarea si cimbrul se adauga in cca 4 l de apa si...
Bait cu morcovi, ceapa si vinCiupercile se inabusa cu 50 ml de apa, se adauga ceapa, pasta de tomate, patrunjel verde, sare, piper si apa necesara...
Iahnie din ciuperciRondelele de dovlecei se trec prin faina si se prajesc in 150 ml de ulei. Din mujdeiul de usturoi, suc de lamaie, 50 ml de...
Dovlecei taranestiCartofii se paseaza, se framanta, cu jumatate din cantitatea de faina, oua, sare si piper. Compozitia obtinuta se portioneaza...
Chiftele din cartofiFeliile de paine se ung cu unt, iar deasupra se aseaza felii de friptura. Se orneaza cu cate 2 rondele de castraveti si cu...
Sandvis special cu friptura de porcSe curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu...
Chec de ciuperciCartofii se fierb in coaja. Se scurg, se curata si se taie rondele. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei bine...
Cartofi cu ceapaCeapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu Ciuperci si VerdeataArdeii mai grasi se coc si apoi se curata. Dupa ce s-au curatat, se taie in felii si se asaza in strat subtire in vasul uns...
Ardei copti cu sosRata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate...
Boboc de rata pe varzacoc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta). Se pun intr-o punga...
Ardei copti umplutiCarnea o taiem fasii subtiri. Ceapa se taie marunt si o punem la calit in 50 ml ulei. Cand ceapa e calita adaugam carnea de...
Delicatesa de Curcan ca pe CrisuriCeapa, morcovii si telina, taiate feliute, se inabusa in margarina, apoi se adauga faina amestecata cu lapte fiert in...
sos alb picantSe fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...
Tocana de mielCureti morcovul,il tai bucati si-l pui la fiert in apa cu sare. Dupa 10 min ,cand apa clocoteste, pui gogosarii taiati si...
Supa de gogosari la otet,cu taiteiCuratati vinetele, spalati-le si taiati-le in rondele. Curatati gogosarii, apoi taiati-i in cuburi mici. Prajiti legumele cu...
Aperitiv de vinete si gogosariCarnea, ceapa, rosiile si ardeii se asaza alternativ pe frigaruia de otel inoxidabil si se frig pe gratarul uns cu ulei. Se...
Frigarui cu carne de berbecSe prepara sosul ca la miel cu spanac si se strecoara peste carne. Ceapa si usturoiul verde se taie mare, se calesc in ulei...
Verdeturi cu carne de mielFeliile de rosii se asaza deasupra ardeilor si se sareaza. Se adauga ulei si otet si se presara marar verde
Salata de ardei coptiBucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, cca 15 min. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Se...
Carne de miel inabusitaSe curata si spala morcovii, cartofii si ceapa. Se pune mazarea 15 minute in apa rece ca sa se fragezeasca si sa isi pierda...
MAZARE LA CUPTOR CU MORCOVI SI CARTOFI PENTRU VEGETARIENIBatem carnea ca pt snitel, saram si piperam (se vede in poza). Cascavalul si caizerul le taiem felii subtiri. Luam cite o...
Rulada de carne cu cascaval si caizerSe curata dovleacul de coaja si samburi + ate; se taie feliile in bucati mai mici (nu foarte mici...eu am taiat felia in 3 Se...
Dovleac cu nuca si miereMorcovii, telina , patrunjelul radacina si cartofii se fierb in apa cu sare. Se racesc si se trec prin masina de tocat,...
chiftelute semivegetaleCartofii se asaza intr-o tava cu ulei, sare si piper. Se introduc la cuptor, se lasa la foc mic, 45 min. se scot si se lasa...
Cartofi umplutiMaioneza se amesteca cu smantana, sare, mustar, marar, patrunjel si ceapa rasa fin, apoi se adauga peste ciupercile bine...
salata de ciuperci cu maslineSfecla rasa se caleste, cca 10 min, in 150 ml de ulei si 50 ml de apa. Se sareaza, se amesteca si se lasa sa se caleasca la...
Sfecla calitaIn vasul in care se fierb pulpele de pui se adauga zarzavatul si sare. Cand pulpele si zarzavatul sunt fierte, se scot...
ciulama cu ciuperci si mamaligaZarzavatul se caleste in ulei, dupa care se pune la fiert intr-un vas cu apa( 4 l) si sare. Dupa ce a fiert, se adauga otetul...
ciorba pescarilorCeapa se fierbe in 3,5 l de apa cu sare. Cand ceapa e aproape fiarta se adauga salata inabusita in 40 g de untura si 50 ml de...
ciorba cu salata si costita afumataSe fierbe orezul in apa sarata 20 min. Se incinge uleiul intr-o cratita, se prajeste ceapa un minut, apoi se rastoarna...
chiftelute din orez si spanac (banatene)Morcovii, ceapa, telina, usturoiul, piperul, foile de dafin, otetul, vinul, sarea si cimbrul se adauga in cca 4 l de apa si...
bait cu morcoviSe pun taitei la fiert in apa cu sare. Varza se taie marunt cu robotul de bucatarie si se lasa putin cu sare. Dupa ce am...
Taitei cu varzaUntul se topeste si se freaca cu faina dizolvata in 100 ml de supa de pasare. Se adauga restul de supa, frisca si sare si se...
chaud-froidSe curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu...
Chec de ciuperci si verdeataCostitele le portionam apoi le condimentam cu sare, piper si delikat. Punem 100 ml ulei si prajim costitele condimentate pe...
Costite de Porc la cuptorCeapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu VerdeataArdeii taiati se calesc in unt topit , apoi se scot. Dupa acea se toarna, amestecand faina si se lasa sa se rumeneasca 1...
conopida la cuptor cu branza CedarCarnea si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Costita se inabusa separat si se adauga peste carne si ceapa. Se adauga...
Tocana cu carne de porc ungurescaMaioneza se amesteca cu salam, morcovii, castravetii, mazare, ardei gras, mustar, piper si sare. Preparatul se serveste rece,...
salata a la praga cu salam vanatorescCeapa si carnea se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga boia de ardei, faina dizolvata in 50 ml de apa, piper, sare,...
Tocana cazinoFeliile de paine se ung cu unt, se asaza sardelele, se orneaza cu felii de lamaine, masline sau filigran de unt.
Sandvis cu sardele si masline negreCotletul se inabusa intr-o tava in 75 ml de ulei si 100 ml de apa, pana se rumeneste. Faina dizolvata in 100 ml de apa rece...
Cartofi cu cotlet de porc la gratarSe introduc cartofii la cuptor pe o tava intinsa si se coc cca 1 ora. Se amesteca smantana cu mustarul si cu jumatate din...
Cartofi cu crusta de sare si smantanaSe intinde aluatul intr-o foaie, care se asaza pe o tava tapetata cu faina. Se inabusa intr-un vas timp de 30 min. Andivele...
Andive cu jambon in foietajBranza se amesteca cu unt, smanatana si boia, pana ce se obtine o pasta omogena. Pasta obtinuta se aranjeaza pe frunze de...
pasta cu branza FAGARAS*Aceasta reteta este inspirata din bacataria bergamasca (Italia).* Se curata ceapa, morcovii si sedano-ul, se spala impreuna...
GARNITURA DE SEDANO (Apium graveolens dulce ) CU MORCOVISocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcan• curatati ananasul si pepenele de coaja si taiati-l in cubulete• adaugati pepenele si ananasul prin palnia de
Punch cu pepene galbenSe amesteca ardeii si usturoiul cu o cana de apa. Se tine vasul pe foc pina cind ardeii au fiert. Se paseaza compozitia prin...
Sos Tabasco cu usturoiPastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!
PastitioSe spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate,...
Tocanita ungureascaPentru că au fost prea mari cartofii achiziționați din piață, m-am gândit să-i prepar umpluți cu carne de porc...
Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosiiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri