Cuptorul se incalzeste la 180°C. Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca. Se ia cratita de pe...
Ton gratinatSe curata dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine. Se bat ouale cu zaharul si...
Gogosele de dovleceiCuptorul se incalzeste la 180°C. 1 lingura ulei se incinge intr-o tigaie unde se va cali ceapa 5 minute apoi se adauga...
Moussaca vegetarianaSe ia o forma pentru gratinat si se unge cu unt. Se pune pestele taiat in forma, se toarna laptele peste peste si se baga la...
Paste cu pesteSe coc rosiile si ardeii pe gratar. Se prajesc aripioarele in ulei dupa care se scot pe o farfurie. In acelasi ulei calesti...
Tocana de ardei coptiBlat:drojdia se amesteca cu apa calduta pana se dizolva.Se adauga faina, uleiul si sarea si se framanta pana se leaga ca un...
Pizza cu carnati taranestiSe da carnea si o felie de paine inmuiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba se adauga si o lingura...
Ardei umpluti cu carneSomonul se taie in 4 pe lung, se stropeste cu sucul de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Morcovii se taie felii pe lung....
Somon si legume de primavara in lasagnaRosiile se oparesc si se decojesc, se taie in 4, se scot semintele si se amesteca cu piperul cayenne si sare. Cartofii se...
Cod pe pat de legumeBucatile de burta prefiarta si taiata subtire se spala si se strecoara Intr-o cratita se calesc in ulei verdeturile taiate,...
Trippa al sugo (Burta cu sos)1. Se spala dovlecei iar apoi se rad sau se dau prin masina de tocat. 2. Se curata ceapa, se toaca marunt iar apoi se caleste...
Drob de dovleceiArdeiul se marineaza in otet. Dovleceii se pun putin in apa clocotita , se scot si se scurg bine. La fel si frunzele de...
Rulade de vinete si dovlecei1. Se incalzeste tortilla la cuptor pentru 10 minute, astfel va fi mai usor de rulat. 2. Se asaza fasolea si puiul la...
Tortilla cu pui picant si fasole1. Se taie vinetele in bucatele de 1.5 cm grosime. 2. Se taie ardei in bucatele de 1.5 cm. 3. Se curata rosiile de coaja si...
RatatouilleVinetele se taie in doua pe lung si se prajesc in tigaie cu putin ulei cateva minute pe ambele parti. Se scot pe un prosop...
Vinete umpluteVinetele de curata de coaja si se taie cubulete. Se pun in microunde pentru 10 minute sa se coaca putin si se scurg bine de...
Parjoale de vineteAcest sortiment de pizza este ideal pentru aperitive gustari sau chiar pentru a fi impachetate copiilor la scoala.
Mini pizzaPentru pregatirea piureului de morcovi: ii taiem rondele si ii punem cu ghimbirul tocat in ulei incins de masline, lasam sa...
File de biban de Nil pe sos cu mustar Meaux si patrunjel aramiu1. Se toaca usturoiul in felii subtiri iar apoi se caleste in uleiul de masline extravirgin. 2. Cand uleiul este fierbinte se...
Spaghetti cu dovlecei1. Cureti ceapa si dovleceii de coaja. 2. Dai dovleceii pe razatoarea mare. 3. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti...
Pui cu dovlecei rasiBudinca de dovlecei cu branza de vaci este o mancare delicioasa. Aceasta reteta se prepara usor si repede.
Budinca de dovlecei cu branza de vaci1. Se sterge carnea, se taie in 8 medalioane si in jurul fiecaruia din ele se potriveste cate o felie de bacon, se fixeaza....
Medalioane cu fasole verde1. Se curata si se taie marunt ciupercile. 2. Se caleste ceapa in margarina, se adauga ciupercile si se calesc. 3. Cand incep...
Lasagna de legume1. Se curata fasolea, se rup pastaile bucati si se oparesc in apa clocotita cu sare 5-6 min. 2. Se trec prin jet de apa rece...
Pui picant cu fasole verde1. Se spala cartofi si se fierb cca 15 minute. 2. Se curata si se spala fasolea verde. 3. Se toaca ceapa si usturoiul si se...
Chiftelute marinate cu fasole verde1. Se prepara chutney-ul de tomate. 2. Se decojesc tomatele, se taie sferturi, si se curata de seminte. 3. Se decojesc merele...
Piept de pui cu fasole verdeTocanita de pui si tocanita de vita sunt doua preparate culinare deosebit de gustoase si usor de preparat. Tocanita de pui...
Tocanita de puiSe spala si se sterg 2 calcani mari curatati si se stropesc cu 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa se marineze 5 minute....
Calcan cu usturoiSPARANGHEL: Am avut sparanghel alb liliachiu. Am taiat cam 1-2 cm din capete,si i-am curatat. I-am pus la fiert cu un praf de...
Sparanghel alb, cu muschi crocant si sosPregatirea ingredientelor: Pestele se taie bucati. Spanacul se fierbe si se stoarce bine. Ardeii se taie bastonase. Morcovul...
Toskanapfanne (mancarica de peste la tigaie)Se unge un vas cu ulei, se pune carnea, se sareaza si se pipereaza, se pune un strat de ardei, apoi unul de rosii si iar se...
Friptura de vita la cuptorCarne se pune cu grasimea in sus, se cresteaza grasimea, se unge cu ulei de masline, se presara piper grunjos si sare...
Muschi de vita cu mult piperUn sfert din cantitatea de piept de pui se da la robot sau prin masina de carne. Intre timp se taie morcovii julienne, si se...
Rulada din piept de puiSe caleste ceapa in unt pana se inmoaie apoi se adauga la restul ingredientelor. Se amesteca bine si se da compozitia la...
Chiftelute cu tonChicken nuggets poate fi transformata acasa intr-o mancare sau o gustare mai sanatoasa decat cele pe care la cumparam de la...
Chicken nuggetsBucatile de pui se albesc in putin ulei. Cepele, morcovii si telina se toaca marunt. Se adauga legumele maruntite peste...
Fasole verde cu puiCombinatia intre sfecla rosie si piept de pui este una deosebit de sanatoasa si foarte indicata la orice dieta si cura de...
Friptura cu sos alb si sfecla rosie caramelizataSe prepara clatitele. Apoi se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste ceapa pana se inmoaie si apoi se adauga ardeiul...
Clatite mexicane cu umplutura de curcanSe curata cele 6 anghinare. Se taie cozile, care sunt lungi. Se ia din frunzele fibroase, pana raman doar cateva, inima ei....
Anghinare umplutaSe face mamaliga din 500 ml apa, 1 lgt sare, 1-2 lg ulei, 100 g faina de porumb- la microunde. Dupa ce fierbe apa cu sarea si...
Ciuperci cu mamaliga si sos de rosiiSe curata pestii de solzi, se despica, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, boia dulce si cate o crenguta de rozmarine...
Pastrav la cuptor cu cartofiPui umplut cu orez aromat este un fel de mancancare specific tarilor nord africane. Coriandrul si cuminul conferind acestui...
Pui umplut cu orez aromatLegumele (fara rosii) se amesteca, se sareaza si pipereaza, direct in vasul de gatit. Se unge ceafa batuta bine cu mustar. Se...
Rulada intre legumeAm topit carnea, am scurs-o de grasime si am zvarlit-o intr-o oala spatioasa. Am adaugat spanacul curatat de cozi si spalat...
Spanac cu carne de la borcanSe aseaza intr-un vas cotletele spalate. Se storc deasupra lamaile, se toarna uleiul ( cam 4-5 linguri). Se adauga ceapa si...
Cotlet de rechin la gratarVinetele curatate se feliaza, apoi se coc pe gratar. Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de vinete, care se...
Vinete cu ton si mozzarellaSe curata dovlecelul se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o jumate de lingura de sare, se lasa sa stea cateva minute....
Dovlecel scazutSe pun 3 dovlecei taiati rondele intr-o tigaie, se adauga ulei masline, ceapa si usturoi si un strop de apa ( cam 1 lingura)...
Flan de dovleceiIntai se pune conopida la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce conopida a fiert, se scurge de apa si se taie buchetele mai...
Paste cu conopidaSe taie zucchinii fasii cu un cutit pentru curatat cartofi, apoi se introduc fasiile in apa fierbinte, sarata pentru cateva...
Frigarui de ton cu pestoDovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati pe lungime, li se scot semintele cu o lingura, apoi se rad prin...
Chiftelute din dovleceiSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIntr-un vas se amesteca ingredientele, fara miere si lamaie, si se lasa la fiert 20 de minute. Se indulceste si se serveste...
Ceai aromatCinci din lamai se freaza cu zaharul si se pune la fiert in 1/2 l apa. Se taie celelalte lamai in doua, se stoarce bine...
Sirop de lamaieSe amesteca toate ingredientele intr-un vas, pina ce compozitia este foarte omogena. Se toarna peste salata (preferabil...
Dressing pentru salateDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri