Pulpe de rata in sos de vin rosu este o friptura excelenta pentru un meniu de sarbatoare. Pentru reteta ingredientele sunt:...
Pulpe de rata in sos de vin rosu- Mai intii frigem ardeii in tigaie fara grasime (ii coacem); - Cind sint gata, punem sare pe ei si ii lasam sa se inmoaie....
Tocanita cu ardei copti si puiPreparare: Am fiert chiciorutzele (ceva mai mult , decit aburit) si le-am pus astazi in cuptor la rumenit. Pe linga am...
Ciolan de porc cu legume
Fasolea se inabusa in unt, se adauga faina dizolvata in 100 ml de apa si lichidul ramas de la fierberea fasolii. Se continua...
Fasole verde cu unt si smantana
Feliile de paine se prajesc in 50 ml de ulei. Din oua se pregatesc ochiuri cu restul de ulei, iar deasupra de presara sare....
Tartine calde cu oua ochiuri si sardele
Bucatile de morun (nisetru) se ung cu ulei, se frig pe ambele parti, la gratar si se aseaza pe un platou. Peste bucatile de...
Morun sau nisetru cu sos de lamaie
Guliile se fierb in supa de oase cu sare. Se prepara o compozitie din faina dizolvata in supa rece, ulei, galbenusuri si...
Supa de guliiFoccacia umpluta o reteta pentrumeniu de sarbatoare. Are la baza urmatoarele ingrediente: rosii, rozmarin, mozzarela,...
Foccacia umpluta cu legume
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu Ciuperci si Verdeata
Se ia o forma de cantitate de cca 20 g de mamaliga, formandu-se un cocolos in care se introduc 80 g de branza in mijloc....
Bulz(cocolos) ciobanesc cu branza
Svaiterul se amesteca cu faina, grisul,ouale si branza de vaci. Pasta obtinuta se taie cu o lingura de masa in bucati, care...
Galuste cu branza de vaci
Feliile de vinete se trec prin 75 g de faina si se lasa 2-3 min pentru a absorbi faina. Fiecare felie de vanata se asaza...
Vinete pane cu sunca si cascaval
Telina se presara cu 30 g de sare, se stropeste cu sucul de lamaie, se amesteca si se lasa 2-3 ore sa se inmoaie. Apoi se...
Telina cu smantana
Ceapa, ardeii si orezul se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga cca 600 ml de apa fiarta, boia, sare, piper si se...
Tocana cu orez si legume
Orezul si ceapa se inabusa in ulei cu 150 ml de apa. Se adauga prunele, zahar, sare, apa fiarta si se introduc in cuptor, in...
Pilaf cu prune uscate
Pesmetul se prajeste in margarina/unt. Conopida se scurge de apa, se asaza pe platou si se presara pesmet prajit deasupra.
Conopida polonezaAckee (este un fruct care se gaseste in caraibe) & Saltfish (fileuri de cod, sarate) este un mic dejun traditional care se...
Ackee & SaltfishMod de preparare: - Rosiile le spalam, le taiem in doua si le punem in tava alaturi de usturoiul necuratat. Le dam la cuptor...
Rulouri de carne cu garnitura de couscousVarza calita cu sunca este delicioasa. Varza calita cu carne de porc se pregateste in special in perioada sarbatorilor....
Varza calita cu sunca
Organele se inabusa in ulei cu putina sare, patrunjel si marar. Compozitia formata se portioneaza in 10 bucati de forma...
Drob din maruntaie cu sos tartar
Creierul se pipereaza, se trece prin patrunjel verde si se modeleaza in forma de crochete, care se dau prin faina, ou, pesmet...
Crochete din creier cu sos tartar
Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visinele si ciresele se rup in jumatati si se curata de...
BUDINCA CU MERE SAU CU ALTE FRUCTE- se piseaza usturoiul si se pune peste margarina; - se pun condimentele; - se desface pielea de pe pulpe (formand un fel de...
Pulpe la cuptorBlat: Arata ca o pizza, dar nu e...asta din cauza ca nu am forma de tarta de care trebe. Se amesteca toate ingredientele si...
Tarta cu ton si legume
Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...
Tocana de miel cu cartofi1.Am prajit in putin ulei pieptul de pui, apoi l-am pus deoparte si am calit ceapa. 2.Am adaugat champignonii taiati felii si...
Piept de pui cu smantana si ciuperciSe curata si se spala bine legumele ,se toaca marunt dupa placul fiecaruia . La reteta zice ca se pot da in fiert 1 minut dar...
Placinta de Peste
Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, apoi se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa slanina si ceapa,...
Tocana cu carne de vitel si slanina
Bucatile de cotlet se trec prin faina si se inabusa in ulei si 150 ml de apa, apoi se scot. Ficatul, ciupercile si mazarea se...
Legume cu cotlet de porc
Carnea se fierbe impreuna cu sosul de smantana si sucul de lamaie cca 5 min. Cu aceasta compozitie se umplu...
Vol-au-vent cu carne de gaina
Ceapa se amesteca cu sare, morcovi, ulei, otet si masline. Se asaza pe platou, iar deasupra se pun bucati de peste asezate...
salata din stavrid cu masline
Intr-un vas in care s-au topit 100 g de margarina se asaza in straturi feliile de varza, adaugand sare si piper. Peste varza...
Varza alba asezata
Se fierbe orezul se amesteca rosiile, ceapa verde, stafidele, merele si fisticul cu sare si piper. Se omogenizeaza acest...
Ardei umpluti cu fistic si orez
Ciupercile si ceapa se inabusa in unt, se adauga sare, piper, vin, faina, dizolvata in 100 ml de apa rerce si se amesteca...
Tarta in foietaj cu ciuperci
Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei si 100 ml de apa. Se adauga baitul si se continua...
Snitel de porc mistret
Maioneza se amesteca cu smantana, sare, mustar, marar, patrunjel si ceapa rasa fin, apoi se adauga peste ciupercile bine...
Salata de ciuperci cu masline
Bucatile de carne se trec prin faina, ou batut si pesmet, apoi se prajesc in ulei pe ambele parti.pofta buna
Snitel cu carne de berbec
Se prepara sosul ca la miel cu spanac si se strecoara peste carne. Ceapa si usturoiul verde se taie mare, se calesc in ulei...
Verdeturi cu carne de miel
Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, cca 15 min. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Se...
Carne de miel cu inabusita
Morcovii, telina , patrunjelul radacina si cartofii se fierb in apa cu sare. Se racesc si se trec prin masina de tocat,...
chiftelute semivegetale
Ceapa se inabusa in 50 g de untura si 400 ml de apa iar impreuna cu carnea se toaca marunt. Compozitia obtinuta se amesteca...
Chiftelute speciale
Bucatile de carne se inabusa in 100 g de untura si 100 ml de apa apoi se scot separat. Ceapa se inabusa in 100 g de untura si...
Varza cu carne de berbec
Slanina se toaca cu masina. Separat, se toaca cu masina bucatile de peste de 2 ori, impreuna cu usturoiul. Se amesteca cele 2...
Carnati din stavrid cu slanina (2)
Slanina se toaca. Separat, se toaca cu masina bucatiile de peste de 2 ori impreuna cu usturoiul. Se amesteca cele 2 compoztii...
Carnati din stavrid cu slanina(1)Se amesteca rosiile (daca sunt intregi le zdrobiti cu furculitza), cu sare, ulei masline, mult usturoi, origano si basilic....
Lasagna cu mozzarella si rosii1. Cernem faina in bolul de framintat, punem sarea, drojdia si apa si incepem sa amestecam. Framintam bine. 2. Intr-un lat...
Painici cu Usturoi si IerburiArdeii umpluti in stil spaniol este o mancare delicioasa, potrivita vara cand gasim ardei grasi proaspeti plini de gust....
Ardei umpluti in stil spaniol
Feliile de paine se ung cu unt, iar deasupra se aseaza feliile de sunca si se orneaza cu castraveti si gogosari sau felii de...
sandvis cu sunca
Vinetele se toaca cu satarul de lemn, se amesteca cu o lingura de lemn, turnand ulei, putin cate putin, pana se albesc. Se...
Salata din vinete
Cartofii se amesteca cu morcovii, mazarea, piperul, mustarul, patrunjelul verde tocat marunt, 300 g maioneza si sare. Se...
Salata ruseasca
Salata de pasare se monteaza pe platou si se acopera cu aspic. Se serveste rece cu decor din frunze de salata verde
Salata de pasare in aspic
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori