Se pun oasele la fiert cu apa rece, se scoate spuma si se fierbe la foc domol ca sa iasa ciorba limpede. Se adauga zarzavatul...
Ciorba de oase de porc
					Se fierb bine legumele introduse in apa in clocot. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita, piureul obtinut amestecindu-se cu...
Crema de mazare
					Se curata merele de coaja si simburi, se taie in patru si se fierb in apa cu zahar. Dupa ce au fiert se paseaza, se adauga...
Supa de mere
					Se curata conopida, se rupe in bucati si se fierbe in apa cu sare. Din conopida fiarta se opreste cite un buchetel pentru...
Supa de conopida cu smintina
					Se pune mazarea la fiert cu apa rece si cu ceapa. Se fierbe la foc domol ca sa nu se prinda pe fund. Dupa ce a fiert, se da...
Supa de mazare uscata pasata
					Se curata morcovii, se taie marunt, se pun in cratita impreuna cu patrunjel taiat si se inabusa cu 1 lingura de unt. Cind...
Supa pasata de morcovi
					Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de...
Bors de peste cu praz
					Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30...
Bors ucrainean cu slanina
					Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosii curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...
Supa taraneasca cu boia
					Se curata si se taie marunt morcovii, patrunjelul, ceapa si se inabusa in unt. Se adauga cartofi taiati bucatele. Se stinge...
Supa pasata de cartofi
					Se prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la inmuiat se pune in supa si se fierbe cam 1 1/2 ore. Morcovul, patrunjelul si...
Supa de mazare
					Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii...
Ciorba ruseasca
					Carnea scoasa din supa poate fi servita impreuna cu aceasta sau poate fi folosita la prepararea diferitelor feluri de...
Supa de carne
					Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera...
Supa ardeleneasca de pui clara
					Carnea se toaca si se amesteca bine intr-un castron cu o ceapa taiata marunt si inabusita cu putina grasime, miez de franzela...
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
					Se curata gaina si se taie in bucati. Se pune la fiert cu apa rece si sare. Se ia spuma, apoi se adauga morcovul ras pe...
Bors de gaina
					Se pune la fiert zarzavatul; cand acesta este aproape fiert, se pune si salata tocata. Separat intr-o tigaie mai mare se face...
Ciorba de salata cu kaiser
					In apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si taiate felii, ardeiul iute intreg si gogosarul...
Bors "Padis"
					Se curata carnea de pe oase si se lasa la o parte. Intr-un vas, se pun apoi oasele la fiert cu 3 litri de apa, se ia spuma de...
Ciorba de perisoare de pasare
					Se spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2 �-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si...
Bors cu carne de vita si tarhon
					Se fierbe obisnuit o supa. Se strecoara lichidul si se pune in alt vas pe foc mic. Intre timp, se pregateste aluat pentru...
Supa cu floricele
					Se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia, cu grija, toata spuma, apoi se adauga legumele bine...
Supa din carne de vita
					Se alege un os de rasol cu sita si maduva si se pune la fiert in 2 litri de apa. Se curata legumele, se spala foarte bine, se...
Bors de vita cu perisoare
					Se spala bine loboda in 2-3 ape reci, apoi se rup frunzele si virfurile tinere, se taie si se pune loboda impreuna cu ceapa...
Ciorba de loboda
					Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa...
Ciorba de burta cu "cheie"Se curata mazarea si se pun boabele cu apa la foc. Dupa citeva clocote, se adauga frunzele de spanac si de salata verde si...
Supa crema de mazare verde
					Se curata telina si ceapa si se aseaza cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute se adauga cartofii curatati, spalati si...
Supa crema de telina
					Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara. Se curata prazul, se spala si se taie in felii...
Supa crema de praz cu cascaval
					Cartofii curatati, taiati felii, se fierb in 400 ml apa clocotita. Cind sint aproape fierti, se adauga faina, amestecata cu...
Supa crema de cartofi cu crutoane
					Se fierbe hasmatuchi cu cartofii si salata verde.
Supa de hasmatuchi
					Morcovul se curata, se taie felii si se fierbe in putina apa. Dovleceii se curata, se taie felii si se fierb separat. Cind...
Supa crema de dovlecei cu lapte
					Dovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte,...
Supa-crema de dovlecei
					Rosiile taiate in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se...
Supa dulce
					Se pregateste o supa de carne care se strecoara si se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata...
Supa din carne macra si oua
					Se alege fasolea, se spala bine si se pune din ajun sa se inmoaie in de 3 ori mai multa apa rece. A doua zi, se schimba apa...
Supa crema de fasole uscata
					Fasolea se alege, se spala si se fierbe cu o ceapa, apoi se trece prin sita. Zarzavatul se curata, se spala se taie bucatele...
Supa taraneasca
					Se curata si se spala foarte bine in mai multe ape stevia sau macrisul, apoi se opareste, se strecoara si se taie fisii. Se...
Supa de stevie sau de macris
					Se alege mazarea, se spala bine si se pune la inmuiat de cu seara. A doua zi, se schimba apa si se aseaza mazarea la foc...
Supa de mazare uscata
					Dovleceii, curatati si taiati bucati potrivite, se fierb in apa cu sare. In timpul fierberii, se adauga faina amestecata cu...
Supa de dovlecei si rosii
					Se pun la fiert in apa rece legumele taiate in bucatele mici in afara de ceapa taiata marunt, care se fierbe separat intr-o...
Supa de morcovi cu napi
					Se rade usor sparanghelul, se taie in bucati de 2-3 cm. Se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind sparanghelul este...
Supa de sparanghel
					Cartofii curatati si taiati cuburi, se fierb in apa sarata. In timpul fierberii, se adauga faina, amestecata cu laptele, si...
Supa de cartofi dreasa cu iaurt
					Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea...
Supa cu carne afumata si fasole uscata
					Se curata verdeturile, se spala foarte bine in mai multe ape, apoi se taie in suvite si se calesc in 3/4 din cantitatea de...
Supa verde cu stevie
					Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se...
Ciorba de burta cu legume
					Se curata zarzavatul, se spala bine, apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se...
Supa de praz
					Se inabusa legumele in putina apa si margarina. Dupa ce s-au inmuiat se adauga faina desfacuta in putina apa si restul de apa...
Supa de zarzavat cu gris sau tapioca
					Se spala salata in mai multe ape reci, apoi se pune sa fiarba in 300 ml apa clocotita. Cind e bine fiarta, i se adauga...
Supa de salata verde cu marar
					Se spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea...
Ciorba de vitel
					Se curata, se spala zarzavatul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul cind sunt oase ramase de la mincare, se spala...
Ciorba de maruntaie de miel
					Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb in apa sarata. Se pun rosiile taiate marunt, ardeiul si se lasa sa fiarba pina...
Ciorba de cartofi cu iaurt
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori