Intr-o oala de Inox, se infierbinta uleiul. Se adauga guliile taiate felioare si se calesc 1-2 minute apoi se adauga supa...
Supa de gulii cu galuste de faina
Intr-o oala de Inox se pune supa (apa) la fiert. Cind fierbe lichidul, se adauga mazarea congelata (nu trebuie dezghetata)...
Supa de mazare (boabe) cu galuste
Tocam marunt, pe un tocator de lemn, ceapa verde (sau ceapa rosie), o punem in vasul in care urmeaza sa gatim intreaga ciorba...
Ciorba de primavara
Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie marisoara, se adauga cartofii si se lasa 5...
Supa de cartofi aromata
Se caleste faina in ulei (preferabil de masline), se adauga apa, in care se dau in fiert cepele taiate in 4, la care se...
Supa crema de oua
Intr-o oala de supa se pune la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin frunzele de salata (sau...
Egg drop soup
Borsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat. Se dauga borsul,...
Bors pescaresc (oceanic)
Spanacul se fierbe, se scurge bine si se toaca. Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu rosiile intr-o tigaie cu putin...
Ciorba de spanac cu lapte batutRosiile spalate si taiaie bucati se pun intr-o oala acoperita, se pune pe foc. Se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o...
Supa de rosii cu oua
Cartofii se taie in cuburi mari si se pun la fiert in 3l de apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se pune morcovul, patrunjelul...
Bors de cartofi cu ochiuri
Se spala si se sparge ciolanul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt si se spumuieste. Cand carnea este aproape...
Ciorba cu tarhon
Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga...
Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumata
Se taie ceapa marunt si se prajeste in doua linguri de margarina. Se curata dovleceii si se taie cubulete nu foarte mici. Se...
Supa crema de dovlecel
Ceapa, usturoiul taiate fin se prajesc in ulei, se adauga sucul de rosii, untul de arahide, apa si condimentele si se fierb...
Supa de rosii cu unt de arahide
Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt,...
Supa de ceapa cu croutons
Se curata broccoli, se rupe in buchetele mici si se opareste cu apa sarata. Intr-o oala se calesc putin doua cepe taiate...
Supa-crema de broccoli
Intr-un vas se combina toate ingredientele, cu exceptia laptelui. Se acopera cu folie de plastic speciala pentru microunde,...
Supa de cartofi cu bacon
Se pune uleiul cu ceapa intr-un vas si se lasa la microunde 3 minute, la putere maxima. Se adauga rosiile taiate bucati si se...
Supa de legume
Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se...
Supa de gaina cu taietei de casa
Ceapa, telina, cartofii si pastarnacul se pun la fiert in putina apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga fileul de...
Supa marii de gheata
Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri. In el se pun taritele de griu si malaiul. Se adauga hustele...
Bors - preparatia
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l...
Ciorba cu perisoare de peste
Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2 l de apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa fiarba circa...
Ciorba de bucatele
Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si...
Ciorba ca la Radauti
Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert. Dupa aproximativ 30 de minute se adauga laptele, usturoiul pisat si condimentele si...
Bors "Paradis"
Se spala bine limba, se freaca cu sare, se clateste din nou si se pune la fiert cu 5 l apa si zarzavatul curatat. Cand este...
Supa de limba de vita
Se curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute,...
Supa-crema de telina
Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6,...
Ciorbita de vacuta
Se toaca legumele marunt si se pun la fiert in apa cu ulei. Numai dupa ce au fiert bine, se adauga bulion sau suc de rosii...
Ciorba de zarzavat
Se sareaza si se pipereaza carnea de pui. Se caleste cu o lingurita de ulei la foc potrivit timp de 8 - 10 minute. Se pune...
Supa de pui calmanta
Se pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn...
Ciorba de burta "Complex"
Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si...
Ciorba de burta
Se rupe conopida buchetele, se taie tulpina marunt, si se spala in apa in care s-au pus cele doua lingurite de otet. Se usuca...
Minestra di Cavalfiore
Ceapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa peste legumele, dar tot foarte putin si apoi se...
Bors ardelenesc
Se curata citeva teline si se rad pe razatoarea mare. Se pune 1/2 lingura de unt in oala de supa, sa se caleasca pina se...
Crema de telina
Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa ce s-a luat spuma,...
Supa de pasare cu galuste de gris
Se pun intr-o oala pulpele de pui, legumele si sarea si se fierb cca 30 de minute, dupa care se scurge zeama si se pune...
Consome de pui
Se prajeste slanina taiata patratele intr-o oala, cu o lingura de apa. Cind apa a scazut, se adauga frunzele de salata bine...
Ciorba de salata verde
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge...
Ciorba de fasole verde
Se taie zarzavatul si ceapa si se pun la fiert cu 1 ½ l apa si sare. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...
Bors de ciuperci cu zarzavat
Rosiile se dau prin separator. Ceapa se caleste in ulei si cind devine sticloasa se pune tarhonul, mararul tocat si orezul....
Supa de rosii cu tarhon
Cepele si prazul curatite, spalate si taiate feliute subtiri, se inabusa cu untul, amestecind tot timpul. Se lasa pina se...
Supa-crema din rosii si praz
Spanacul curatit si spalat si cepele tocate marunt se inabusa cu untul in oala, pina se inmoaie spanacul. Se adauga faina si...
Supa cu spanac si smintina
Se fierb bucatile de pasare. Se ia spuma si se adauga zarzavaturile curatite, spalate si taiate fideluta. Se lasa sa fiarba...
Ciorba de potroace de pasare cu zarzavaturi
Spanacul se spala bine in citeva ape, se fierbe, se strecoara, iar apoi se paseaza foarte bine. Se topeste untul si se...
Supa cu galuste verzi
Se prepara o supa mai concentrata. Se lasa sa fiarba cca 10 minute, dupa care se toarna imediat in cesti de supa (eventual de...
Supa concentrata cu galbenusuri
Se curata conopida, se spala si se rupe in buchetele, care se pun la fiert impreuna cu cepele si morcovul intreg. Cind...
Ciorba de conopida
Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata...
Bors de varza cu ciolan afumat
Ficatul sters cu o cirpa umeda se pune la fiert cu 2 ½ l apa, impreuna cu legumele curatite, spalate si taiate in lung, sare...
Supa de ficat
Se curata frunzele de loboda si ceapa si se spala bine. Ceapa se taie marunt, iar loboda se lasa frunzulite. Se pune sa...
Bors de loboda cu ceapa verde si orez
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori