Morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua se pun la fiert cu apa. Cind zarzavatul este fiert pe jumatate, se adauga...
Bors de pui cu zarzavaturi
Se spala spanacul, se alege si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat citeva clocote, se ia de la foc si se trece totul prin...
Supa de spanac cu friganele
Se fierb maruntaiele cu zarzavatul si ceapa, taiate marunt. Se spumeaza si se adauga sare. Cind carnea este fiarta, se adauga...
Ciorba de potroace acrita cu varza
Dovleceii se dau prin razatoarea mare. Separat se fierbe apa cu sare si 1 lingura ulei. Se pun dovleceii in apa clocotita si...
Supa de vara cu dovlecei
Se taie prazul in bucati, se inabusa in grasime, se adauga faina si se stinge cu apa sau cu zeama de zarzavat fiert. Se lasa...
Supa crema de praz
Zarzavatul curatat si bine spalat se da pe razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu ceapa verde. Se...
Bors de loboda cu verdeata
Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la...
Supa crema de raci
Se fierb cartofii curatati si taiati cuburi impreuna cu ceapa tocata. Cind sint fierti se trec prin sita, subtiind cu zeama...
Supa de cartofi-crema
Se taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...
Bors de miel
Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa ½ ora; se strecoara, aruncindu-se...
Ciorba de salata verde
Loboda curatata si bine spalata se fierbe in apa clocotita cu sare odata cu ceapa taiata marunt. Se adauga si orezul, iar...
Ciorba de loboda cu orez si smintina
Se curata spanacul, se spala in mai multe ape ca sa se curete bine de nisip. Se pune la fiert cu apa clocotita cu sare,...
Supa crema de spanac simpla
Spanacul se fierbe, se scurge, se toaca si se inabusa intr-o cratita in doua linguri ulei. Separat, intr-o oala, se prajeste...
Crema de spanac cu iaurt
Se alege si se spala bine stevia. Separat , se caleste in ulei tot zarzavatul taiat marunt, apoi se pune un litru de apa si...
Ciorba de stevie cu smintina
Se prajesc, inabusit in unt, citeva felii ceapa, ciupercile taiate feliute si frunzele de patrunjel tocate. Dupa ce sint...
Supa de telinaSupa de salata verde este o reteta de supa usoara, acrisoara, perfecta pentru zilele de primavara. Azi va prezint reteta unei...
Supa de salata verde cu iaurt
Se taie in bucatele carnea, se presara cu sare si se pune intr-o oala cu 2 litri de apa, impreuna cu morcovul, patrunjelul,...
Ciorba de macrisCiorbă de miel reţetă Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie este potrivita pentru masa de Pasti. Are un gust...
Ciorbă de miel reţetă cu smantana si zeama de lamaie
Ciorbă de miel reţetă. Se taie in bucati potrivite carnea si se pune la fiert cu 3-4 litri de apa. Cind a dat in clocot se...
Ciorbă de miel reţetă cu ardei gras
Se pune ceapa la fiert in apa rece. Cind incepe sa fiarba, se pune gaina taiata bucati, adaugindu-se sarea necesara. Se...
Ciorba de gaina
Ciorbă de miel reţetă, Se pune carnea de miel la fiert, iar dupa ce s-a scos spuma se pune zarzavatul, ceapa verde taiata...
Ciorbă de miel reţetă
Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosiile curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...
Supa taraneasca cu rosii si cartofi
Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...
Bors de urzici cu ardei grasGazpacho este o supa de legume, rece, foarte sanatoasa din cauza ca legumele nu sunt tratate termic, astfel pastrandu-si...
Gazpacho cu sos salsa
Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga...
Supa de rosii turceasca
Ceapa tocata fin, morcovii si telina rase se calesc in putin ulei, impreuna. Se adauga apa si se lasa sa fiaba. Apoi se...
Supa de stevie
Se pune carnea la fiert cu apa rece. Sarea se adauga dupa ce a inceput sa clocoteasca. Se ia spuma imediat ce s-a format si...
Supa de carne cu telina si varza
Lintea aleasa si spalata se pune la fiert in apa rece. Dupa primul clocot, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru,...
Ciorba de linte
Se fierbe zeama de varza impreuna cu ½ -1 litru apa si 2 cepe taiate marunt. Pina fierbe zeama se da prin masina de tocat...
Ciorba de perisoare de vaca si porc
Se alege partea cea mai groasa a burtii - muche de burta - se spala in multe ape, se opareste cu apa clocotita cu otet si...
Ciorba de burta de vaca
Urzicile alese si bine spalate se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ceapa taiata marunt. Orezul si virfurile de hamei...
Bors de urzici cu hamei
Se pune la fiert intr-o oala 2 litri apa impreuna cu frunze de usturoi verde si patrunjel verde, taiate marunt, adaugind...
Ciorba de salata
Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu sare. Se potriveste cantitatea de apa, ca sa nu ramina prea mult...
Supa de cartofi pasata
Se taie cirnatii in bucatele si se frig intr-o cratita, in putina grasime. Se pun intr-o oala 1 ½ l apa, sa fiarba cu cepele...
Ciorba cu cirnati afumati
Se alege fasolea, se spala si se fierbe in 2 litri de apa; se arunca apa in care a fiert fasolea si se pune alta apa fiarta...
Ciorba de fasole de post
Ceapa se toaca fin, telina se rade, iar cartofii se taie cubulete si toate se calesc in putin ulei. Se adauga apa si se lasa...
Ciorba de post cu stevie
Se face o supa de pui (sau de gaina) sau se face o supa la plic de pui (in acest caz durata maxima de preparare este de 20...
Supa de burta fara burta
Prepararea ciorbei de perisoare cu varza murata si marar incepe prin calirea morcovilor in ulei. Tot aici adaugam...
Ciorba de perisoare cu varza murata si marar
Se fierb in 2 litri de apa fasolea aleasa si spalata. Se scurge apa in care a fiert si se pun alti 2 l de apa fierbinte. Se...
Ciorba de fasole cu tarhon
Se pun la fiert in 2 l apa morcovul, patrunjelul, ceapa si sare. Cind zarzavaturile sint fierte se pune o lingura de chimen...
Supa de chimen cu legume si ou
Se fierbe in 2 l de apa morcovul, patrunjeii, ½ de telina, foile de dafin si piperul. Dupa ce au fiert cca ½ ora, se...
Ciorba de cartofi cu rintas
Se curata si se spala f bine toate zarzavaturile., conopida se desface in buchetele mai mici si se lasa putin in apa cu sare...
Ciorba de conopida
Chimenul se caleste intr-o lingura de ulei. Zarzavatul se curata, se da pe razatoare si se pune la fiert impreuna cu...
Supa de chimen cu legume
Se taie carnea in bucatele si se fierbe in 2-3 litri de apa, impreuna cu ceapa taiata marunt si sare. Cind carnea este bine...
Ciorba acra de carne
Se taie franzelutele in felii subtiri si se pun intr-o farfurie mare. Se bat bine 3 oua cu 1/2 litru lapte, adaugind o...
Supa cu galusti din franzelute
Se caleste putin usturoiul pisat impreuna cu boiaua si se stinge cu 2-3 litri de apa. Cind fierbe se pune morcovul si...
Ciorba de oua
Fasolea aleasa se spala si se pune la muiat din ajun in apa rece. A doua zi se pune la fiert in alta apa rece. Cind da primul...
Ciorba de fasole uscata
Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se...
Ciorba banateana
Toate zarzavaturile se taie in fisii subtiri si se pun la fiert cu apa rece, cu ceapa taiata marunt si sarea necesara....
Bors de zarzavat
Se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia cu grija toata spuma, apoi se adauga legumele bine...
Supa din rasol de vita
Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga zarzavatul taiat fire subtiri. Se lasa sa fiarba cu sare si cind e aproape...
Ciorba de peste cu orez
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori