Guliile curatate si spalate se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu...
Supa de gulii
Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de...
Bors cu perisoare de peste
Se alege varza tinara, proaspata si se curata de foile galbene. Se fierbe in apa clocotita varza cu ceapa. Se trece prin...
Supa-crema de varza de Bruxelles
Intr-o oala cu 3 litri de apa se pune la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, toate taiate marunt. Cind incepe zarzavatul sa...
Ciorba de pui
Se fierbe conopida cu ceapa si verdeata. Dupa ce au fiert, se scoate ceapa si verdeata, iar conopida se da prin sita. Se face...
Supa-crema de conopida cu verdeata
Se fierbe intr-o oala 1 ½ l apa, cu carnea si se spumeaza pina nu se mai ridica la suprafata spuma. Cind carnea e pe...
Ciorba de bulion cu carne
Se caleste ceapa taiata pestisori in cele doua linguri de ulei. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga rosiile, curatate...
Ciorba de berbec (reteta araba)
Cartofii curatati si taiati in bucati se pun sa fiarba in apa rece, sare si ceapa taiata marunt. Cind au fiert, se adauga o...
Ciorba de cartofi acrita
Ciupercile se curata si se spala, apoi 2/3 din ele se taie lamele subtiri si se pun la fiert cu apa rece. Dupa circa 10-15...
Crema-supa de ciuperci
Puiul taiat bucati de pune la fiert in cinci litri de apa. Cind incepe sa clocoteasca, se alege spuma si se adauga morcovul...
Supa de pui cu usturoi si zdrente de ou
Se curata ceapa si se taie rondele, se spala verdeata, salata se spala foaie cu foaie. Se caleste ceapa in putin ulei pina...
Supa de salata
Mazarea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cind da in clocot se adauga morcovii si cartofii curatati, spalati si...
Supa de legume rapida
Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind faina, boiaua si sarea. Se acopera cu apa si dupa ce da un...
Bors de urzici cu orez si boia
Se sparg ouale intr-un castron, se bat spuma, se amsteca cu laptele si sarea si se toarna in tigaia incinsa cu unt. Se...
Supa cu omleta
Rosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare. Cind sint...
Ciorba de rosii cu fasole
Carnea, bine spalata, se pune la fiert cu apa rece. Se spumeaza, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru, ienibaharul...
Supa cu pateuri cu carne
Minatarcile sau hribii se spala de cu seara in apa rece si se pun la muiat pina a doua zi cu apa calduta. Fasolea se alege,...
Bors de fasole uscata cu minatarci
Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece...
Ciorba de rosii
Se pune in oala cu apa, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate foarte subtire impreuna cu oasele de la carne. Se lasa sa...
Bors de vita cu perisoare, dres cu smintina
Dupa ce s-a pregatit supa de carne, se strecoara. Se rade brinza in castronul de supa si se toarna peste ea supa fierbinte si...
Supa cu brinza supa de carne de vita sau pasare
Se incinge uleiul, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca putin si se adaunga chimenul pisat. Se stinge cu zeama de...
Supa crema de chimen
Se pune la foc carnea spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu...
Supa de pasare cu legume
Se taie zarzavatul marunt si se fierbe in apa. Cind este gata se strecoara, se pune zarzavatul si se adauga peste diferit,...
Ciorba pescareasca
Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga apa, orezul, vegeta si putin zarzavat. Cind...
Supa de orez cu ceapa
Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se...
Ajo blanco (Gazpacho alb)
Se spala rosiile, se rup si se pun la fiert cu 0,5 l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe razatoarea...
Ciorba de rosii cu smintina
Se face o supa de carne si se strecoara. Separat se fierbe orezul in apa sarata. Cind este fiert, se strecoara, se spala cu...
Supa cu orez si smintina
Se taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua...
Bors de berbec
Se bat ouale spuma cu furculita, se adauga faina putin cite putin si sarea. Se freaca cu lingura pina cind se obtine o...
Supa cu zdrente
Morcovul, patrunjelul si ceapa se taie ca taiteii si se pun la fiert. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga fasolea taiata...
Ciorba ruseasca fara carne
Se freaca spuma untul cu ouale. Se adauga grisul putin cite putin (in ploaie) amestecind mereu cu lingura. Se obtine o pasta...
Supa cu galuste de gris
Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sint...
Ciorba de dovlecei
Se pune la foc carnea bine spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza...
Supa de carne de vaca
Se pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind...
Bors de fasole verde cu ardei
Se caleste usor ceapa tocata, impreuna cu morcovul, intr-o oala incapatoare, timp de 5 minute, pina se auresc. Se adauga...
Supa de rosii
Se fierb cartofii si conopida in apa cu sare. Bine fierte, se trec prin sita, afara de citeve mici buchetele de conopida,...
Supa-crema de conopida
Tot zarzavatul se curata si se taie: ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul si telina in fire subtiri, dovleceii,...
Ciorba de zarzavat si legume
Jumatate din cantitatea de porumb se face piure. Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva...
Supa de porumbRosiile se curata de pielita "la rece", iar castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit,...
Gazpacho (Supa rece de rosii)
Se pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se...
Bors de dovlecei dres cu smintina
Se pune carnea taiata bucati la fiert pe foc mic. Se spumeaza pina nu se mai ridica alta spuma; se pune sarea si se lasa sa...
Ciorba ruseasca cu carne
Se spala rosiile, se taie in doua si se pun la fiert cu ½ l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe...
Supa de rosii cu legume
Se pune apa la fiert cu zarzavatul taiat marunt adaugind si orezul. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga pestele (de...
Bors de crap rapid
Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, taiate ca fideaua, fasolea bucatele, cartofii cuburi. Dupa ce dau citeva...
Supa de zarzavat cu smintina
Se curata dovleacul, se taie bucatele si se pune la foc cu apa rece si sare. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga ceapa...
Ciorba de dovleac
Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga...
Potage parmentier
Se dau pe razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cind se moaie bine. Se strecoara, se adauga sare...
Supa de conopida
Se prajeste zarzavatul foarte fin taiat, in unt, impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati, sarea...
Ciorba de fasole verde cu legume
Se pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...
Bors de dovlecei umpluti
Se taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...
Bors de vitel
Ceapa, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si...
Supa de ciuperci cu zarzavaturi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori