Se curata telina si se taie felii care se prajesc in ulei. Se pun feliile intr-u sos preparat din cepele taiate marunt si...
Telina cu masline
Se pregateste un aluat dospit mai moale, amestecind putina faina cu putin lapte, drojdie si zahar. Se lasa sa creasca. Se...
Kulebiac rusesc
Se rumenesc bucatile de gisca in grasime de gisca. In aceeasi grasime se caleste varza taiata fin. Se pune bulionul, sarea si...
Gisca pe varza
Se trece prin masina de tocat carnea, ceapa, cartoful fiert si racit, curatit de coaja. Se adauga sare, piper, un ou si se...
Perisoare cu smintina
Se sterge ficatul, se taie felii groase de 1 cm, se curata de pielita si se tin in lapte 15 minute. Se trec apoi feliile prin...
Ficat pane
Se fierbe laptele, se adauga vanilia si galbenusul. Batem bine pentru a omogeniza oul cu laptele. Se adauga mierea si siropul...
Lapte cald cu ou
Se fierbe orezul cu laptele vanilat. Cind este aproape gata, se adauga zaharul. Daca se pune zaharul de la inceput, orezul...
Budinca de orez cu dulceata
Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa...
Prajitura rulata
Se fierb macaroanele in apa cu sare cu 3 ore inainte de masa. Se lasa in apa rece sa se umfle bine. Varza acra, scursa de...
Salata de varza acra cu macaroane
Se taie un capac la chifle. Se scobesc de miez. Se unge interiorul cu putin unt. Se umplu cu ciupercile tocate, inabusite in...
Chifle umplute cu ciuperci
Se pun in grasimea incinsa feliile de parizer (fara a li se scoate pielita de pe margine), pina se string ca niste...
Ochiuri cu parizer
Se curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu...
Budinca de peste
Se topesc 50g unt, se adauga faina si se amesteca pina absoarbe toata grasimea. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa...
Sos de ciuperci
Morcovul, patrunjelul si ceapa curatate si spalate se taie marunt si se prajesc usor in ulei. Se adauga apa si se lasa sa...
Ciorba de varza acra
Cartofii curatati si spalati se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Cind sint pe jumatate fierti se adauga laptele si se...
Supa de lapte
Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata, se taie felii subtiri. Se freaca bine cu usturoi o forma; se asaza un rind...
Cartofi cu usturoi la cuptor
Una din sfecle se rade cruda, iar cealalta se fierbe cu o foaie de dafin. Cind s-a inmuiat se taie felii potrivit de subtiri,...
Salata de sfecla rosie marinata
Se framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se lasa sa se...
Tort de argint
Fructele se curata de coaja, se taie bucatele si se pun in salatiera. Vinul indulcit cu zaharul se amesteca cu frisca, cu...
Salata de fructe
Se taie varza ca fideaua, se sareaza, se lasa sa stea 15 minute si se stoarce de zeama indigesta. Se prajeste apoi in ulei...
Pirosti umplute cu varza dulce sau acra
Se rumeneste slanina in ulei. Se adauga bucatile de pui, boiaua si o cuisoara. Se acopera cu ceapa taiata fin. Se toarna...
Papricas de pui cu smintina
Limba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita cu zarzavat de supa si sare. Din zeama in care a fiert limba se poate...
Limba cu castraveciori
Morcovii rasi se pun la fiert cu apa cit sa-i acopere, impreuna cu doua lamii rase intregi. Cind sint bine patrunsi, se...
Marmelada de morcovi
Se prepara un aluat amestecindu-le pe toate o data. Se lasa sa creasca. Se imparte in sapte parti. Se intinde fiecare parte,...
Biscuiti ieftini
Se taie fructele bucati mici. Daca lipseste vreuna, se poate inlocui cu prune uscate sau se prepara numai cu cele ce sint la...
Chec cu fructe
Se taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote,...
Supa ungureasca
Se curata pestele, se spala si se sareaza. Se unge cu ulei o hirtie pergament taiata in dreptunghi, care sa infasoare pestele...
Macrouri la cuptor
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane