Se curata telina si se taie felii care se prajesc in ulei. Se pun feliile intr-u sos preparat din cepele taiate marunt si...
Telina cu maslineSe pregateste un aluat dospit mai moale, amestecind putina faina cu putin lapte, drojdie si zahar. Se lasa sa creasca. Se...
Kulebiac rusescSe rumenesc bucatile de gisca in grasime de gisca. In aceeasi grasime se caleste varza taiata fin. Se pune bulionul, sarea si...
Gisca pe varzaSe trece prin masina de tocat carnea, ceapa, cartoful fiert si racit, curatit de coaja. Se adauga sare, piper, un ou si se...
Perisoare cu smintinaSe sterge ficatul, se taie felii groase de 1 cm, se curata de pielita si se tin in lapte 15 minute. Se trec apoi feliile prin...
Ficat paneSe fierbe laptele, se adauga vanilia si galbenusul. Batem bine pentru a omogeniza oul cu laptele. Se adauga mierea si siropul...
Lapte cald cu ouSe fierbe orezul cu laptele vanilat. Cind este aproape gata, se adauga zaharul. Daca se pune zaharul de la inceput, orezul...
Budinca de orez cu dulceataSe amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa...
Prajitura rulataSe fierb macaroanele in apa cu sare cu 3 ore inainte de masa. Se lasa in apa rece sa se umfle bine. Varza acra, scursa de...
Salata de varza acra cu macaroaneSe taie un capac la chifle. Se scobesc de miez. Se unge interiorul cu putin unt. Se umplu cu ciupercile tocate, inabusite in...
Chifle umplute cu ciuperciSe pun in grasimea incinsa feliile de parizer (fara a li se scoate pielita de pe margine), pina se string ca niste...
Ochiuri cu parizerSe curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu...
Budinca de pesteSe topesc 50g unt, se adauga faina si se amesteca pina absoarbe toata grasimea. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa...
Sos de ciuperciMorcovul, patrunjelul si ceapa curatate si spalate se taie marunt si se prajesc usor in ulei. Se adauga apa si se lasa sa...
Ciorba de varza acraCartofii curatati si spalati se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Cind sint pe jumatate fierti se adauga laptele si se...
Supa de lapteSe spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata, se taie felii subtiri. Se freaca bine cu usturoi o forma; se asaza un rind...
Cartofi cu usturoi la cuptorUna din sfecle se rade cruda, iar cealalta se fierbe cu o foaie de dafin. Cind s-a inmuiat se taie felii potrivit de subtiri,...
Salata de sfecla rosie marinataSe framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se lasa sa se...
Tort de argintFructele se curata de coaja, se taie bucatele si se pun in salatiera. Vinul indulcit cu zaharul se amesteca cu frisca, cu...
Salata de fructeSe taie varza ca fideaua, se sareaza, se lasa sa stea 15 minute si se stoarce de zeama indigesta. Se prajeste apoi in ulei...
Pirosti umplute cu varza dulce sau acraSe rumeneste slanina in ulei. Se adauga bucatile de pui, boiaua si o cuisoara. Se acopera cu ceapa taiata fin. Se toarna...
Papricas de pui cu smintinaLimba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita cu zarzavat de supa si sare. Din zeama in care a fiert limba se poate...
Limba cu castravecioriMorcovii rasi se pun la fiert cu apa cit sa-i acopere, impreuna cu doua lamii rase intregi. Cind sint bine patrunsi, se...
Marmelada de morcoviSe prepara un aluat amestecindu-le pe toate o data. Se lasa sa creasca. Se imparte in sapte parti. Se intinde fiecare parte,...
Biscuiti ieftiniSe taie fructele bucati mici. Daca lipseste vreuna, se poate inlocui cu prune uscate sau se prepara numai cu cele ce sint la...
Chec cu fructeSe taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote,...
Supa ungureascaSe curata pestele, se spala si se sareaza. Se unge cu ulei o hirtie pergament taiata in dreptunghi, care sa infasoare pestele...
Macrouri la cuptorUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori