Se fierbe orezul in apa putin sarata, se strecoara si se spala in apa rece, se lasa sa se scurga bine. In acest timp se...
Budinca de orez cu aroma de lamiie
Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt, castraveciorul...
Sos universal
Se topeste untul. Se adauga faina, sare, piper. Se amesteca bine. Se toarna laptele si smintina amestecind mereu. La...
Sos alb-rece
Pentru 1 ½ l zeama de ciuperci, se fierb ½ kg ciuperci, curatite in 2 litri de apa, cu o lingurita de sare. Ciupercile se...
Supa meridionala
Se taie carnea bucati si se pune la fiert in 2 litri apa rece cu sare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga zarzavatul taiat...
Bors rusesc
Se curata ciupercile si se scot cotoarele. Se asaza intr-un graten. Se presara deasupra fiecareia cascaval ras, peste care se...
Ciuperci umplute la cuptor
Cartofii fierti cu sare si taiati cuburi mici se amesteca cu merele curatite si taiate ca taiteii. Se adauga maioneza. Se...
Salata de cartofi cu mere
Se tine creierul in apa rece ½ ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o...
Salata de creier
Resturile de carne se curata de grasime si de piele; la peste se scot oasele. Se taie bucatele mici, se amesteca cu putin...
Oua italienesti
Se rumeneste usturoiul in uleiul incins, se scoate si se adauga bulionul, otetul, piperul, foi de dafin, ienibahar. Se lasa...
Marinata de masline
Se dau alunele prin masina de macinat. Se freaca bine untul cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si alunele...
Tort de alune cu frisca si cafea
Se taie varza rosie, se freaca cu sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita cu ulei, amestecind pina se moaie. Cirnatii...
Cirnati pe varza rosie calita
Se sareaza cotletele, se dau prin ou batut, amestecat in parti egale cu cascaval ras. Se prajesc in unt, acoperite si la foc...
Cotlete milaneze
Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa...
Friptura de iepure sote vinatoresc
Gemul, iaurtul, laptele rece se bat in mixer, adaugind, in timpul mixarii, mierea si zaharul vanilat.
Iaurt cu miere si gem de capsuni
Se pun trei linguri de zahar intr-o cratita sa se arda pe foc iute, amestecind mereu, pina ce zaharul se topeste si capata...
Gris cu lapte cu caramel
Ouale intregi, mierea, zaharul, scortisoara si cacaoa se amesteca spuma. Se adauga nucile, untul topit si faina, amestecata...
Triunghiuri cu mere
Se curata chiflele de coaja si se taie felii de 1/2 cm. Se rumenesc in unt si cind s-au racit se ung cu marmelada. Se asaza...
Piinisoare imbracate in bezea
Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Cind da in clocot, se schimba apa cu alta calda, pregatita...
Ciorba de fasole uscata cu cartofi
Se inabusa 10 minute ciupercile taiate felii subtiri, cu ceapa intreaga si untul. Se presara faina si se adauga 1 1/2 litru...
Supa de ciuperci
Se fierb acoperit in doua cesti de apa cu sare ciupercile intregi, curatate si spalate. Se servesc reci cu mujdei de usturoi...
Rasol de ciuperci cu usturoi si mamaliguta
Se inabusa in unt ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata si se lasa pina scade toata zeama. Se da la o parte si se...
Crochete de varza dulce
Se inabusa in unt bucatile de pui, fara sa se rumeneasca. Se presara faina si se toarna 1/4 litru apa calda. Se adauga ceapa...
Mincarica de pui
Se curata, se spala si se taie ca fideluta toate trei legumele. Se adauga sare, ulei si zeama de lamiie. Se amesteca bine...
Salata de sfecla cruda
Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie in doua si se scot galbenusurile. Se amesteca creierul fiert cu galbenusurile,...
Oua umplute cu creier si sos de smintina
Daca vrei sa pregatesti un mic dejun delicios, prepara cascaval pane. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cascaval, oua,...
Cascaval pane simplu
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii potrivite. Varza acra se lasa doua ore la desarat in apa, apoi se...
Budinca de cartofi cu varza calita
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane