Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu o ceasca de ceai rusesc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu oul batut,...
Chec brun economicSe freaca untul cu doua galbenusuri, se adauga un ou intreg, smintina, vanilie si faina. Se framinta bine si se imparte...
Tort fragedSe amesteca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga grisul, apoi albusurile batute spuma. Se toarna intr-o tava unsa...
Prajitura cu grisCiupercile taiate felioare subtiri se fierb timp de 10 minute in apa cu otet, se scurg si se inabusa in unt cu ceapa taiata,...
Drob de ciuperciSe fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. Se taie bucati si se pune in sosul alb...
Ciulama de gainaSe rumeneste slanina taiata in bucati. Se scoate din cratita si se prajesc pe rind cepele taiate felii si bucatile de iepure,...
Ostropel de iepureSe topeste grasimea de pe bucatile de carne si se rumenesc putin bucatile de costita si cepele taiate pestisori. Se face un...
Tocana de berbecCarnea trecuta de trei ori prin masina de tocat se amesteca cu sare, piper, bicarbonat sau sifon si cimbru sfarimat. Separat...
Mititei cu piure de cartofiSe taie ceapa si se inabusa in vin alb. Se fierb ciupercile taiate felii. Se strecoara si cu zeama rezultata se prepara un...
Sos de ciuperciDaca vrei sa servesti aperitive rapide, pregateste budinca de piine cu mere. Pentru aceasta reteta ai nevoie de paine, mere,...
Budinca de piine cu mereSe pune carnea tocata cu ceapa taiata si bucata de unt intr-o cratita, se acopera si se lasa sa fiarba in sucul ei,...
Budinca de clatite cu carneSe curata prazul, se taie in bucatele si se inabusa in unt 10-15 minute. Se adauga faina. Se toarna 1 litru apa, sare, piper...
Supa-crema de prazDeoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din ajun. Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare...
Ciorba de burtaTelina fiarta si racita se taie in bucati. Se asaza pe farfurie, deasupra se toarna uleiul amestecat cu otet, sare, verdeata...
Salata de telinaSe curata creierul de pielite, se tine in apa rece pina ce ii iese tot singele, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare in...
Salata de creierSe desareaza pestisorii sarati, se prajesc in ulei. Se ung felioarele de franzela cu unt si pe deasupra se presara buchetele...
Sandvisuri cu pestisori prajitiSe prepara un sos alb cu unt si doua linguri de faina si se stinge cu lapte clocotit. Se poate adauga putina zeama de carne...
Sos de lapteSe curata si se goleste gaina cu atentie sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecind de doua ori prin masina carnea de...
Gaina umplutaCarnea sarata, inainte de a fi consumata, se tine 24 ore in apa rece, care se schimba de citeva ori. Pieptul desarat se...
Piept de porc sarat paneSe impaneaza carnea cu slanina si se leaga cu sfoara. Apoi se rumeneste in ulei incins. Se scurge uleiul, se adauga vinul si...
Friptura delicioasaSe dau prin masina resturile de carne si se adauga costita afumata. Se prepara un sos alb cit mai legat, se adauga un ou si...
Pirjoale din resturi de carne sau din rasolSe lasa batonul de vanilie la macerat in alcool, timp de 14 zile. Se amesteca cu siropul facut din zahar si apa. Se filtreaza...
Lichior de vanilieSe freaca spuma ouale si zaharul, apoi se adauga treptat faina, praful de copt, mierea(calduta) si scortisoara. Se...
Prajitura cu miereSe pune untul si sarea in apa, se pun la foc si se lasa pina incepe sa clocoteasca. Se adauga faina toata odata,...
Gogosi cu crema (chox-uri)Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, apoi faina si coaja de lamiie. Se face o coca si se tine...
Prajitura cu marmelada si albusSe fierbe varza taiata in patru si se da prin masina. Se inabusa in unt cepele taiate si apoi varza. Separat, se prajeste in...
Budinca falsa de conopidaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori