Budinca de brinza de vaca este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente.
Budinca de brinza de vaca delicioasa
In gemul de prune, se adauga albusurile batute spuma, stropite cu zeama de lamiie. Se coace 25 minute intr-o forma neunsa.
Sufleu de prune
Se fierbe 100 g apa cu foaia de dafin, boabele de piper si otetul. Se freaca galbenusurile cu putina sare. se adauga apa...
Sos tartar
Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamiie, se piseaza, se amesteca cu restul de zahar si se freaca bine cu galbenusurile....
Sos de lamiie
Se fierb cartofii curatati de coaja, in apa cu sare. Separat, se fierbe mazarea. Sfecla se curata bine de pamint, se spala,...
Salata Frantuzeasca
Se pune in mixer gheata pisata, se adauga laptele, sucul de portocale, de morcov si zeama de lamiie, amestecata cu mierea si...
Cocteil de lapte cu morcov
Se freaca untul cu 150 g zahar si cu galbenusurile. Se adauga apoi faina si se framinta. Se intinde aluatul in tava si se...
Tarta cu dulceata de visine
Se taie portocalele felii de 1 ½ cm, se curata de coaja, se presara bine cu zahar si se lasa sa stea o ora. Din ulei, oua si...
Portocale in halat
Se fierbe laptele cu zaharul si cu un pahar de apa. Se toarna grisul in ploaie si se amesteca bine pina se ingroasa. Se...
Gris cu scortisoara
Se amesteca untul cu zaharul pudra si cacaua. Se adauga galbenusurile si biscuitii sfarimati, nucile prajite in zaharul ars...
Prajitura cu nuci, ciocolata si biscuiti
Se fierbe 20-25 minute, la foc mic, in apa in care a fiert zarzavatul, pestele curatit. Se scoate pe o farfurie, iar imprejur...
Rasol de crap cu cartofi si dafin
Se inabusa in ulei bucatile de carne si ceapa taiata marunt, cu piper, pina cind ceapa capata o culoare galben deschisa. Se...
Gulas cu carne de porc si boia
Se sterge ficatul, se curata si se taie felii subtiri. Se dau feliile prin faina si se prajesc la foc viu in unt topit. Nu se...
Ficat prajit la tigaie
Puii curatati si spalati se inabusa cu 50 g unt, impreuna cu ceapa intreaga, ciupercile taiate, o cescuta cu apa si sare....
Pui cu ciuperci in aluat
Se scot foile de varza una cite una, se gusta si daca sint prea sarate sau prea acre, se tin cite o ora in apa rece. Mijlocul...
Sarmale cu varza acra cu orez si stafide
Se curata ciupercile, se spala, se taie cotoarele si se sareaza. Se asaza intr-o cratita unsa cu unt. Se dau la cuptor 20...
Ciuperci cu sos de smintina
Se rup macaroanele si se fierb in apa multa clocotita cu sare. Se scurg, se limpezesc si se amesteca cu cascavalul ras,...
Budinca de macaroane fiarta pe baie de apa
Se amesteca orezul, laptele si stafidele intr-o cratita mai mica. Se asaza acoperita intr-una mai mare plina cu apa fierbinte...
Budinca de orez cu portocale
Se prepara un sos alb din 75 g unt, sare, faina si lapte, in care se adauga zaharul tos. Cind s-a racit se pun pe rind...
Sufleu de ciocolata
Se pune untul intr-o craticioara in baia de apa impreuna cu ceapa si arpagicul. Se adauga, amestecind mereu in acelasi sens,...
Sos din sunca, vin alb si cimbru
Se topeste untul, se adauga ceapa curatita intreaga si se rumeneste repede, intorcind-o mereu. Se pune faina, nucsoara,...
Sos din unt si nucsoara
Se fierbe carnea cu zarzavatul si se strecoara. Zeama se leaga cu faina rumenita usor in unt. Se adauga cimbrul. Se trece de...
Supa din carne de vitel si cimbru
Se curata si se rade zarzavatul si jumatate din sfecla. Se fierb cu 1 ½ litru de apa cu sare si se adauga cartofii. Cind...
Bors de sfecla cu cartofi si smintina
Se spala bine cartofii cu peria, se pun la fiert in apa fierbinte cu sare si cind sint gata, se curata, se taie in forma de...
Salata de cartofi ninsa
Prazul bine fiert in apa clocotita cu sare se taie in bucati mai mici, se asaza in farfurie, se toarna deasupra un sos...
Salata de praz fiert
Heringii se curata de piele si oase, se trec prin masina de tocat impreuna cu sardelele, se adauga mustarul, zeama de lamiie,...
Crema de heringi
Pieptul de curcan si toate resturile de friptura de curcan se asaza pe farfurie, iar peste ele se toarna un sos maioneza...
Piept de curcan cu sos tartar
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane