Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, faina, coaja de lamiie rasa si la urma albusurile...
Prajitura spornica
Foile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si...
Sarmale in foi de vita, stevie sau spanac
Se prepara din carne de vitel, de miel sau de pui. Carnea taiata bucati se inabuse in grasime cu sare. Se adauga apa cit...
Anghemaht
Se inabusa ceapa taiata felii subtiri, se adauga bulionul sau rosiile si se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si...
Tocana de ficat
Tot din ajun se spala si afumaturile si se pun la desarat. In ziua urmatoare se pune la fiert impreuna fasolea, ceapa taiata...
Fasole uscata cu afumaturi
Budinca de creier si cascaval este o mancare deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, cascaval si...
Budinca de creier si cascaval
Se asaza in forma unsa si presarata cu pesmet, un rind de felii de cartofi fierti si un rind de brinza de vaca, amestecata cu...
Budinca de cartofi cu brinza de vaca si lapte
Morcovii curatati si spalati, se fierb in apa putin sarata pina se moaie bine. Se scurg de apa si se strivesc cu presa de...
Budinca de morcovi cu unt
Se fierb in 2 litri de apa fasolea aleasa si spalata. Se scurge apa in care a fiert si se pun alti 2 l de apa fierbinte. Se...
Ciorba de fasole cu tarhon
Se pun la fiert in 2 l apa morcovul, patrunjelul, ceapa si sare. Cind zarzavaturile sint fierte se pune o lingura de chimen...
Supa de chimen cu legume si ou
Ceapa tocata marunt se inabusa in ulei pina se inmoaie. Se adauga orezul ales si spalat, morcovul ras pe razatoarea de...
Sarmale din varza cu orez
Ciupercile curatate se taie bucatele mici, se sareaza si se inabusa in unt pina se moaie. Se racesc, apoi se amesteca cu...
Galuste din ciuperci
Pestele curatat se taie bucati si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Ceapa taiata felii foarte subtiri se inabusa cu...
Plachie de crap cu verdeata
Se taie pieptul de gaina in felii si apoi se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota, miezul de franzela muiat in lapte si...
Piept de gaina umplut
Se fierbe in 2 l de apa morcovul, patrunjeii, ½ de telina, foile de dafin si piperul. Dupa ce au fiert cca ½ ora, se...
Ciorba de cartofi cu rintas
Se fierb ouale tari si se curata. Galbenusurile se sfarima cu o furculita si se amesteca cu o ceapa taiata marunt si putin...
Oua cu ciuperci
Se amesteca ouale batute cu sare si putin piper, impreuna cu ficatul prajit in prealabil si taiat bucati. La fel se prepara...
Jumari cu ficat
Brinza de vaca data prin sita, oul fiert rascopt si dat prin sita, ceapa taiata marunt, boiaua de ardei si sarea, se freaca...
Icre de brinza
Dovleceii se curata, se taie in jumatate pe lung, se scobesc de miez cu atentie ca sa nu se strice peretii. Ceapa si morcovul...
Dovlecei umpluti cu orez si gris
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata,...
Crap cu menta
Se amesteca margarina, apa, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se...
Cornulete fragede
Merele se curata si se taie bucati. Se pun intr-un castron cu zaharul si zeama de la o lamiie, se lasa 2-3 ore, apoi se...
Strudel cu mere aromat
Se rade morcovul pe razatoarea mica, se freaca cu zaharul si se pune la calit. Dupa ce a scazut zeama, se adauga margarina si...
Prajitura cu morcov
Ciupercile se curata, se spala, se sterg si se pun pe gratar cu cupa in sus. In cupa se pune un pic de ulei si o bucatica de...
Salata de ciuperci cu sos de lamiie
Rosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeii se curata, se taie cuburi. Boabele de porumb scurse se amesteca cu rosiile,...
Salata de porumb
Chimenul se caleste intr-o lingura de ulei. Zarzavatul se curata, se da pe razatoare si se pune la fiert impreuna cu...
Supa de chimen cu legume
Spanacul se spala in citeva ape, se taie marunt, se freaca cu sare, se lasa 30 muinute, dupa care se stoarce. Ceapa taiata...
Placinta cu spanac
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane