Limba fiarta si curatata se taie in bucati, se tavaleste fiecare bucata in faina, apoi in ou batut si in pesmet Se prajeste...
Limba in pesmet
Cea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged....
Pulpa de vitel la cuptor
Se fierbe laptele cu vanilia si apoi se amesteca, pina ce laptele se raceste. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pina se...
Lichior de oua
Se amesteca bine mierea cu laptele praf si zaharul vanilat. Se toarna deasupra smintina si laptele. Se amesteca si se lasa...
Cocteil cu cacao si smintina
Se pune intr-o cratita la fiert laptele cu vanilia. Dupa ce a dat in clocot, se ia de la foc, se acopera cu capac si se lasa...
Crema de vanilie cu fructe
Se fierbe fideaua in apa clocotita cu sare si se strecoara. Se prepara carnea ca si pentru o musaca. Se taie ceapa marunt se...
Budinca de fidea cu carne
Se bat ouale cu 3 linguri de zahar pe marginea aragazului, ca pentru tort. Se adauga malaiul amestecat cu grisul. Se pune...
Budinca de malai cu gris
Se pun pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cind incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie amestecind mereu...
Budinca de gris cu ciocolata
Se pune laptele impreuna cu untul pe foc sa clocoteasca, se adauga toata faina odata si se amesteca repede. Cind este aproape...
Sufleu de brinza si oua
Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, nucile...
Sufleu de mere cu franzela
Se curata telinele, se spala, se taie fiecare in opt parti si se pun la fiert in apa sarata. Cind sint aproape moi, se scurg...
Mincare de telina cu ciuperci
Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6...
Rizotto cu ochiuri
Feliile de cascaval pane sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de cascaval, oua, faina si ulei.
Cascaval pane, in faina si pesmet
Varza intreaga sau taiata in jumatate se opareste in apa clocotita cu sare. Se taie felii de un deget de groase, se dau prin...
Snitel de varza dulce
Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu sare. Se potriveste cantitatea de apa, ca sa nu ramina prea mult...
Supa de cartofi pasata
Se taie cirnatii in bucatele si se frig intr-o cratita, in putina grasime. Se pun intr-o oala 1 ½ l apa, sa fiarba cu cepele...
Ciorba cu cirnati afumati
Se alege fasolea, se spala si se fierbe in 2 litri de apa; se arunca apa in care a fiert fasolea si se pune alta apa fiarta...
Ciorba de fasole de post
Ouale fierte tari se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, se taie in jumatate in lungime. Se scoate galbenusul si in...
Oua mimoza
Se pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3 minute pina ce amestecul devine o pasta fina.
Brinza cu usturoi
Pestele se curata si se tapeteaza cu sare. Se curata ceapa si se taie cubulete cit mai mici, dupa care se caleste in ulei cu...
Peste umplut cu ceapa si icre
Prepararea ciorbei de perisoare cu varza murata si marar incepe prin calirea morcovilor in ulei. Tot aici adaugam...
Ciorba de perisoare cu varza murata si marar
Se fierb taiteii in laptele clocotit cu jumatate cantitate de zahar, pina cind absorb complet laptele. Separat se ingroasa un...
Sufleu de taitei cu mere
Se fierbe orezul in laptele clocotit cu sare si zahar, pina cind scade complet. Se raceste, se amesteca cu untul,...
Sufleu de orez
Se fierbe zaharul in ¾ l apa, pina ramine ¼ l din compozitie. Dupa ce se ia de pe foc, se stoarce in el zeama celor 6 lamii...
Punch rece
Se da apa in clocot, dupa care se adauga sucul de la ½ de lamiie. Dupa ce se raceste putin se adauga o lingura de miere,...
Fortifiant
Din zahar, lapte si cacao, se fierbe un sirop foarte gros, care se lasa sa se raceasca. Intre timp, untul se freaca spuma si...
Prajitura cu biscuiti
Se pune la fiert laptele cu apa, vanilia si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si bine spalat, lasind...
Orez cu lapte
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane