Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Brinza se freaca bine, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, coaja...
Sufleu de mere cu brinza de vacaSe aleg frunzele de spanac, se spala bine in multe ape si se pun in apa clocotita. Se fierbe pina se moaie bine. Se scurge de...
Pireu de spanacSe taie varza ca fideaua, se sareaza si se stoarce putin. Se prajeste in ulei amestecind, pina capata culoarea aurie. Se arde...
Varza cu taitei si zaharSe prajeste muschiul intreg in grasime intr-o cratita cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...
Muschi de porc in vin, la cratitaSe taie felii carnea fiarta sau fripta, cartofii fierti si castraveti proaspeti. Se pun in castron si se adauga maioneza,...
Salata de carne cu cartofi si castravetiFicatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici. De asemenea morcovul, patrunjelul si...
Pateu de ficatSe fierbe orezul in apa putin sarata, se strecoara si se spala in apa rece, lasind sa se scurga bine. Intre timp se freaca...
Budinca de orez cu stafideSe incorporeaza faina in laptele fiert si racit in prealabil si se adauga mierea, zaharul vanilat si sarea. Se pune totul pe...
Sufleu de vanilieSe freaca zaharul cu coaja de lamiie impreuna cu un pahar de apa si zaharul vanilat. Se lasa 12-24 ore sa se dizolve. A doua...
Punci rece de vinSe amesteca mierea cu apa calduta pina se dizolva. Se adauga zeama de la grapefruit si se completeaza cu apa rece
Limonada de grapefruitSe amesteca bine 4 galbenusuri, 1 ou intreg, mierea, zaharul si scortisoara, pina cind compozitia se ingroasa. Din cele 4...
Rulada cu miere si grisSe rad merele prin razatoare, se umezesc cu zeama de lamiie, se adauga zaharul pudra, nucile si coaja rasa de lamiie. Se lasa...
Crema de mere crudeAlbusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, turnat cite putin, apoi nucile trecute prin masina. Se imparte...
Tort de albus cu crema de cafeaSe fierbe morcovul, patrunjelul si o ceapa intr-un litru de apa cu sare si se strecoara. In aceasta zeama se fierbe mazarea....
Pilaf de mazare cu ciuperciSe curata, se spala si se taie telina felii groase de un centimetru. Se da prin faina fiecare felie si se prajeste in ulei....
Mincare de telinaCarnea se taie bucati si se inabusa cu putina apa (sau se fierbe daca este batrina), ceapa si grasime. Se adauga castravetii...
Castraveti acri cu carneSe curata pestele, se spala, se taie bucati si se lasa sa stea ½ ora cu sare. Se zvinta intr-o cirpa curata, se tavaleste...
Marinata de crapSe curata rinichiul de pielita si de grasime, se opareste in apa clocotita pentru ca sa-si mai mirosul si se taie felii....
Sote de rinichiSe inabusa ceapa bine, se adauga orezul, apa fierbinte si grasime. Se fierbe orezul pe jumatate. Se adauga apoi carnea...
Cartofi umpluti cu carne si orezSe aleg urzicile, se spala in multe ape si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba pina se moaie, se scurg de...
Urzici batuteDaca iti place sa mananci aperitive, pregateste budinca fiarta din brinza de vaca. Aceasta reteta este foarte gustoasa.
Budinca fiarta din brinza de vacaIn grasimea incinsa se pun ouale batute cu sare si amestecate in ultimul moment cu ciupercile inabusite si bine fierte in unt
Jumari cu ciuperciSe fierb ouale tari si se pregatesc pentru umplut. Se prajeste inabusit ficatul fara sa se usuce si se trece prin sita sau se...
Oua umplute cu ficatSe lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert cu putina sare si se lasa sa...
Salata de creier imitatie de icre negreSe pune carnea la fiert cu apa rece. Sarea se adauga dupa ce a inceput sa clocoteasca. Se ia spuma imediat ce s-a format si...
Supa de carne cu telina si varzaLintea aleasa si spalata se pune la fiert in apa rece. Dupa primul clocot, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru,...
Ciorba de linteSe fierbe zeama de varza impreuna cu ½ -1 litru apa si 2 cepe taiate marunt. Pina fierbe zeama se da prin masina de tocat...
Ciorba de perisoare de vaca si porcUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori