Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa...
Pizza vegetarianaCeapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de...
Cartofi noi cu sos picantCeapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei incins. Se scurge, se asaza pe lipie impreuna cu stafidele si...
Lipie cu ceapa si maslineSe scoate coaja de la 3 portocale, se curata partea alba, se taie, se toarna deasupra coniacul si se lasa sa stea 10 zile la...
Lichior de portocale aromatSe pune mierea intr-un pahar incalzit. Se fierbe in clocot apa cu vanilia, se raceste pina la cca 60 grade si se toarna in...
Limonada fierbinteSe amesteca bine mierea cu untul. Se prajesc nucile si se macina marunt. Se inmoaie ciocolata si se adauga la compozitie,...
Tort de napolitaneSe framinta bine ingredientele si se intinde aluatul (cca 1 cm grosime) pe o planseta. Se taie forme mici si se presara...
Fursecuri cu miereSe face un sirop din apa si zahar, dupa care se adauga si coniacul. Fructele curatate de coaja se taie felii. Se asaza pe un...
Portocale cu mere si coniacSe freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, rahatul si biscuitii taiati marunt, nucile pralinate putin,...
Tort cu unt si rahatSe taie carnea in bucatele si se fierbe in 2-3 litri de apa, impreuna cu ceapa taiata marunt si sare. Cind carnea este bine...
Ciorba acra de carneSe taie franzelutele in felii subtiri si se pun intr-o farfurie mare. Se bat bine 3 oua cu 1/2 litru lapte, adaugind o...
Supa cu galusti din franzeluteSe prepara o mamaliguta cu lapte in loc de apa si cind este bine fiarta, se amesteca cu unt si smintina. Se pune mamaliguta...
Mamaliga cu ochiuriSe prepara din pui, vitel, vaca, porc, berbec. Carnea tinara se inabusa cu ceapa, carnea mai batrina se fierbe, se picura apa...
Cartofi cu carne si rosiiSe caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul si patrunjelul deasemenea taiati marunt, in cele doua linguri de unt. Se...
Pilaf de pasare cu legumeSe taie carnea de vitel ceva mai groasa. Se da sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in momentul cind trebuie...
Snitel naturPestele se curata, se spala si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Apoi se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa...
Crap umplut cu nuciSe caleste in ulei varza taiata firisoare. Se adauga cartofii fierti curatati de coaja si taiati felioare, apoi bulionul. Se...
Varza acra cu cartofiCartofii fierti si dati prin masina de carne, se amesteca cu faina, ouale si sarea. Se framinta bine si se intinde o foaie de...
Chiftele de cartofiSe lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert morcovul, patrunjelul, telina,...
Salata de creierSe moaie feliile de piine in laptele indulcit. Se freaca untul, se amesteca cu galbenusurile, se bat spuma, se amesteca bine...
Sufleu de piine alba cu brinzaCartofii, fierti in coaja, se curata, se rad, se inabusa in unt si se racesc. Se adauga zeama de lamiie si coaja rasa,...
Sufleu de mere cu cartofiSe spala morcovii si se fierb. Se scurge bine apa, se rad de coaja si se trec prin sita. Se freaca spuma intr-un castron...
Budinca de morcoviUntul bine frecat se amesteca cu cartofii fierti si trecuti prin masina de carne, cu galbenusurile de ou, sunca sau parizerul...
Budinca de cartofi cu sunca sau parizer si cascavalSe da brinza prin sita sau se sfarima bine cu furculita, se amesteca cu ouale intregi, puse unul cite unul, grisul, faina si...
Budinca de papanasiSe caleste putin usturoiul pisat impreuna cu boiaua si se stinge cu 2-3 litri de apa. Cind fierbe se pune morcovul si...
Ciorba de ouaSe taie cornurile in jumatati, se ung cu unt proaspat si se presara cu brinza sau cascaval ras deasupra. Se pun in tava si cu...
Cornuri calde la cuptorTortul mimoza este un tort delicios si impresionant prin aspect, dar foarte usor de realizat. Fie ca sarbatoresti ceva sau...
Tort MimozaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori