Peste feliile unse cu unt, se aranjeaza un strat de icre bob linga bob, lasind la marginea feliei o distanta de ½ cm....
Sandvisuri cu icre de ManciuriaSe freaca zaharul cu galbenusurile pina ce se albesc. Se adauga untul frecat spuma, o lingura esenta tare de cafea si 50 gr....
Tort din biscuiti si nuciSe bat spuma ouale cu mierea si se adauga praful de copt, uleiul, zaharul vanilat, romul si se amesteca bine totul timp de...
Fursecuri cu stafide si romDin 2 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit...
Clatite cu brinza de vaciSe asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si piper, se...
Cotlete de porc inabusiteSe prepara umplutura din ficat de vitel sau de porc sau chiar numai din carne de vitel sau porc. Se taie ceapa, se inabusa in...
Pui umplutSe rumeneste muschiul pentru a capata o crusta pe toata suprafata, se asaza apoi in tava peste un strat de zarzavaturi, ceapa...
Muschi de vaca cu sos de vinIn bors se pune ceapa, patrunjelul si piperul si se lasa sa fiarba. Se spala si se curata bine pestele, se taie apoi in...
Bors cu pesteSe curata cartofii de coaja, se spala si se taie in patru. De asemenea, prazul curatat se taie bucatele. Se pun toate la...
Supa crema de cartofi cu prazSe fierbe zarzavatul in apa sarata timp de 40-50 minute la foc mic. Se strecoara pastrind numai zeama. Se pune din nou la foc...
Supa de zarzavatPiureul de cartofi se amesteca cu putina brinza rasa, doua galbenusuri, o ceasca cu lapte, sare si se bate bine. Se adauga...
Sufleu de cartofiPestele sarat (heringi sau scrumbii) se curata si se toaca marunt. Se amesteca apoi cu cartofii fierti si taiati felii, cu...
Salata ardeleneascaSe freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga cacao si esenta de cafea fierbinte. Se bat pe baia de...
Tort de biscuiti cu cacao si cafeaSe fierbe grisul cu laptele pina se face ca o mamaliguta nu prea moale. Dupa ce s-a racorit putin, se amesteca cu merele...
Budinca de gris cu mereSe fierb cartofii in coaja, se curata si se fac pireu. Se amesteca cu piinea stoarsa si frecata bine, cu ceapa tocata,...
Sufleu de cartofi cu sos de brinzaGuliile curatate de coaja se taie felii subtiri. Se calesc in unt, se adauga faina, se sting cu apa, se adauga zaharul,...
Gulii cu smintinaSe prepara din pui, gaina, etc. Se taie pasarea bucati, se pune la fiert cu apa rece, cit sa o acopere si sare. Se ia spuma...
Ciulama de pasareSe asaza un rind de varza taiata fin, piperul, un rind de carne, bulionul, pina ce se umple cratita. Se termina cu un rind de...
Varza acra cu carneSpaghetele fierte si strecurate se asaza in tava unsa, un rind de spaghete, un rind de sunca sau orice afumatura taiata...
Spaghete cu suncaSe taie carnea (poate fi si de miel sau vaca) in bucati potrivit de mari si se pune la fiert in apa rece cu sare. Cind da in...
Ciorba de carne de vitelFasolea se spala si se pune la muiat din ajun. A doua zi se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a dat primul clocot se arunca...
Bors de fasole uscataSe pune alcoolul intr-un borcan, cu laptele, zaharul, vanilia, zeama de la o lamiie si o portocala. Restul se portocale si de...
Lichior de portocaleSe fierbe gris cu apa sau cu lapte. Este de preferat cu lapte caci este mai hranitor si mai gustos. Se amesteca cu pasta de...
Sandvisuri imitatie de icreSe pune smintina sa clocoteasca si se sparg ouale, adaugindu-se sarea.
Ochiuri cu smintinaSe freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc...
Dobos-tort cu cacaoMalaiul se opareste cu laptele clocotit si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu 4 galbenusuri frecate bine cu zaharul...
Prajitura cu malai si drojdieCafea prajita, macinata proaspat, se amesteca cu alcoolul intr-o sticla, lasindu-se sa stea 15 zile. Se adauga apoi un sirop...
Lichior de cafea macinataUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori