Peste feliile unse cu unt, se aranjeaza un strat de icre bob linga bob, lasind la marginea feliei o distanta de ½ cm....
Sandvisuri cu icre de Manciuria
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina ce se albesc. Se adauga untul frecat spuma, o lingura esenta tare de cafea si 50 gr....
Tort din biscuiti si nuci
Se bat spuma ouale cu mierea si se adauga praful de copt, uleiul, zaharul vanilat, romul si se amesteca bine totul timp de...
Fursecuri cu stafide si rom
Din 2 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit...
Clatite cu brinza de vaci
Se asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si piper, se...
Cotlete de porc inabusite
Se prepara umplutura din ficat de vitel sau de porc sau chiar numai din carne de vitel sau porc. Se taie ceapa, se inabusa in...
Pui umplut
Se rumeneste muschiul pentru a capata o crusta pe toata suprafata, se asaza apoi in tava peste un strat de zarzavaturi, ceapa...
Muschi de vaca cu sos de vin
In bors se pune ceapa, patrunjelul si piperul si se lasa sa fiarba. Se spala si se curata bine pestele, se taie apoi in...
Bors cu peste
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in patru. De asemenea, prazul curatat se taie bucatele. Se pun toate la...
Supa crema de cartofi cu praz
Se fierbe zarzavatul in apa sarata timp de 40-50 minute la foc mic. Se strecoara pastrind numai zeama. Se pune din nou la foc...
Supa de zarzavat
Piureul de cartofi se amesteca cu putina brinza rasa, doua galbenusuri, o ceasca cu lapte, sare si se bate bine. Se adauga...
Sufleu de cartofi
Pestele sarat (heringi sau scrumbii) se curata si se toaca marunt. Se amesteca apoi cu cartofii fierti si taiati felii, cu...
Salata ardeleneasca
Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga cacao si esenta de cafea fierbinte. Se bat pe baia de...
Tort de biscuiti cu cacao si cafea
Se fierbe grisul cu laptele pina se face ca o mamaliguta nu prea moale. Dupa ce s-a racorit putin, se amesteca cu merele...
Budinca de gris cu mere
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se fac pireu. Se amesteca cu piinea stoarsa si frecata bine, cu ceapa tocata,...
Sufleu de cartofi cu sos de brinza
Guliile curatate de coaja se taie felii subtiri. Se calesc in unt, se adauga faina, se sting cu apa, se adauga zaharul,...
Gulii cu smintina
Se prepara din pui, gaina, etc. Se taie pasarea bucati, se pune la fiert cu apa rece, cit sa o acopere si sare. Se ia spuma...
Ciulama de pasare
Se asaza un rind de varza taiata fin, piperul, un rind de carne, bulionul, pina ce se umple cratita. Se termina cu un rind de...
Varza acra cu carne
Spaghetele fierte si strecurate se asaza in tava unsa, un rind de spaghete, un rind de sunca sau orice afumatura taiata...
Spaghete cu sunca
Se taie carnea (poate fi si de miel sau vaca) in bucati potrivit de mari si se pune la fiert in apa rece cu sare. Cind da in...
Ciorba de carne de vitel
Fasolea se spala si se pune la muiat din ajun. A doua zi se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a dat primul clocot se arunca...
Bors de fasole uscata
Se pune alcoolul intr-un borcan, cu laptele, zaharul, vanilia, zeama de la o lamiie si o portocala. Restul se portocale si de...
Lichior de portocale
Se fierbe gris cu apa sau cu lapte. Este de preferat cu lapte caci este mai hranitor si mai gustos. Se amesteca cu pasta de...
Sandvisuri imitatie de icre
Se pune smintina sa clocoteasca si se sparg ouale, adaugindu-se sarea.
Ochiuri cu smintina
Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc...
Dobos-tort cu cacao
Malaiul se opareste cu laptele clocotit si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu 4 galbenusuri frecate bine cu zaharul...
Prajitura cu malai si drojdie
Cafea prajita, macinata proaspat, se amesteca cu alcoolul intr-o sticla, lasindu-se sa stea 15 zile. Se adauga apoi un sirop...
Lichior de cafea macinata
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane