Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie....
LasagnaSe bat galbenusurile pina capata culoarea lamiii verzi. Se adauga mierea amestecind bine si putin cite putin, laptele. Se...
Punci de oua cu miereSe cojesc subtire lamiile, se pune in borcan coaja peste care se toarna alcoolul si se lasa sa stea 14 zile la macerat. Se...
Lichior de lamiieSe spala bine cartofii, se sterg si uscati se dau la cuptor. Cind sint copti, se curata si se zdrobesc cu presa. Se freaca...
Sufleu de cartofi cu brinza de vaca (dietetic)Se taie ciupercile felii, se inabusa in unt cu patrunjel taiat marunt si zeama de lamiie. Cind s-au muiat, se amesteca cu...
Sufleu de ciuperci cu smintinaSe coc cartofii in cuptor, se curata si se dau prin masina de tocat. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, pireul de...
Biscuiti cu nuciSe fierbe malaiul in lapte, se adauga untul, patru oua pe rind, unul cite unul si se amesteca bine. Pe planseta presarata cu...
Coltunasi de malai cu brinzaSe curata creierul de pielite si se tine in apa rece, pina ce iese tot singele. Se fierbe zarzavatul, foaia de dafin, piper...
Rasol de creierCarnea de vaca si seul se curata de pielite, se dau de 2-3 ori prin masina de tocat carne. Se adauga sare, piper, putin praf...
Mititei de vitaSe despica crapul si se fixeaza pe betisoare. Se pune la tava nesarat, cu ulei foarte mult si multa boia de ardei dulce. Se...
Crap la cuptor in sos de vin si usturoiBiftecul se prepara numai din muschi fript la gratar. Se curata de pielite, se taie felii de 2 cm, se pun pe rind intr-un...
Biftec la gratar cu ciuperciSe fierb macaroanele in apa clocotita cu sare. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Separat se freaca untul spuma, se...
Budinca de macaroaneCiupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau apoi prin masina de tocat...
Budinca de ciuperciOrezul ales si spalat se fierbe cu vinul si cu jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu...
Budinca de orez cu vinAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluZarzavatul fiert se taie bucatele mici, se amesteca cu sosul alb, cu ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se fac chiftele...
Chiftele de zarzavat cu sosFeliile de franzela se orneaza(cu spritul) cu pasta de ficat prajit, dat prin sita si amestecat cu unt proaspat si piper,...
Sandvisuri cu ficatOuale fierte intregi rascoapte se toaca marunt, se amesteca cu ceapa tocata fin, cu untul frecat si zeama de lamiie. Se ung...
Sandvisuri mimozaSe pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia cu grija toata spuma, apoi se adauga legumele bine...
Supa din rasol de vitaSe pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga zarzavatul taiat fire subtiri. Se lasa sa fiarba cu sare si cind e aproape...
Ciorba de peste cu orezSe fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc prin presa de cartofi, se pun intr-un castron si se amesteca cu untul...
Budinca de cartofi cu brinzaSe punem gheata si laptele in mixer, se adauga merele curatate de coaja si simburi, taiate in bucati. Se amesteca mierea cu...
Cocteil cu lapte si mereSe fierbe berea cu zaharul si vanilia 5 minute si rece se adauga alcoolul si se pune in sticle.
Lichior de bereSe prepara la rece. Se pune ciocolata taiata marunt pe masina intr-un castron sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, se ia...
Bombe de ciocolataSe pune la fiert laptele cu sarea, vanilia si o lingurita de zahar. Cind incepe sa fiarba, se lasa la foc foarte mic sa...
Lapte de pasare cu aroma de vanilieSe inmoaie usor biscuitii in lapte si se asaza unul linga altul pe un platou dreptunghiular. Se prepara crema: se freaca...
Prajitura necoapta din biscuiti cu crema de fructeSe freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu in acelasi sens 15 minute. Se...
Budinca de nuciUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori