Se curata heringii si se desfac fara sa fie taiati pe spate. Se scot oasele. In fiecare hering se fixeaza cite un ou fiert,...
Heringi cu ou
Se ung feliile de franzela cu unt pe o parte si se sareaza foarte putin. Pe patru dintre acestea se pun cite o felie de...
Gustari cu sunca
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind zaharul s-a topit, se adauga untul...
Fursecuri din albusuri
Se cintaresc foarte exact componentele, se aleg oua mari (60 gr. fiecare). Intr-un castron, se pun ouale intregi, zaharul...
Ciupercute
Slanina de porc se taie in bucati marunte si se prajesc in tigaie impreuna cu ceapa curatata si taiata felii. Se adauga...
Peste rasol cu cartofi si slanina
Se taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce. Se pune...
Papricas de pui
Se rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa...
Mincare de gutui
Se curata si se spala pestele, se taie in bucati potrivite, se pune intr-o tava emailata, se presara cu sare, cimbru, piper,...
Crap la cuptor stropit cu vin
Se aleg rosii mari, frumoase si bine coapte. Se spala, se scoat o parte din miez si se pun pe o sita sa se scurga. Se...
Cosulete
Se spala foarte bine ciupercile, se taie marunt sau se trec prin masina de tocat. In uleiul fierbinte se caleste ceapa 1-2...
Tartine cu ciuperci
Se incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie...
Chec cu miere
Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina...
Stiuca umpluta
Se toaca ceapa, se taie carnea in bucati si se prajesc impreuna 2-3 minute. Se adauga apa cit sa cuprinda bine carnea, se...
Mincare de fasole verde
Se spala dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, intregi sau taiati in jumatati pe lung. Se adauga ardeiul taiat in...
Dovlecei cu legume la cuptor
Se taie carnea, se toaca ceapa si se caleste totul in ulei timp de 10 minute. Se adauga mazarea, se pune apa cit sa acopere...
Mincare de mazare cu carne
Se fierb legumele, se pun intr-un vas termorezistent, se pune untul taiat bucati. Se combina faina cu smintina, se pune sare,...
Legume fierte cu smintina
Se fierbe pieptul de pasare si se da prin masina de tocat. Se freaca tocatura cu galbenusurile fierte tari, se adauga pasta...
Oua umplute cu piept de pasare
Se coc vinetele ca pentru salata si se toaca bine, impreuna cu piinea muiata si stoarsa. Se adauga in tocatura ceapa data pe...
Chiftelute din vinete
Se aleg rosii mijlocii, se spala, se taie cite un capacel, se scoate o parte din miez, se pune putina sare si se asaza pe o...
Rosii umplute cu ciuperci si orez
Se taie sunca in felii potrivit de subtiri. Dupa ce s-a lasat creierul 10 minute intr-un vas cu apa rece, se curata de...
Rulouri
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in jumatati pe lung. Intr-o craticioara, pe foc mic, se prajeste in unt ficatul...
Oua umplute cu ficat cu aroma de coniac
Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de...
Savarina cu portocala
Se bat albusurile spuma tare, apoi se pun cu vasul respectiv pe foc, pe o tabla groasa si se bat in continuare, adaugind...
Fursecuri simple, cu nuca
Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte. Se lasa sa se odihneasca si intre timp se prepara...
Clatite cu ciuperci
Se fierb si se pun apoi in vas cu apa rece 4-6 oua. Intr-un vas, se pun smintina, 2 oua intregi (crude), zaharul si sarea. Se...
Oua cu sos picant
Se amesteca faina cu sarea, ouale batute, coniac si apa. Se adauga 90 gr. de unt topit si rece. Se framinta foarte bine si se...
Covrigei parfumati
Se desareaza varza, se toaca si se pune la fiert in apa in care a clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, se...
Specialitate slovaca
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane