Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina...
MinciuneleSe curata nucile si se pun pentru 10 minute intr-o tava in cuptorul fierbinte, dar fara foc. Se amesteca de 2-3 ori si, cind...
Alvita cu miereFierbeti carnea si acrtofii. Taiati in cuburi mici carnea, castravetii, ceapa si cartofii. Puneti totul intr-un castron si...
Salata cu carne de vita si castravetiSe freaca zaharul cu ouale, se adauga laptele si amestecind mereu se tine pe foc pina incepe sa fiarba. Se ia apoi de pe foc...
Crema de vanilie cu lichiorSe freaca galbenusurile cu zaharul pudra si vanilia pina cind se albesc. Se adauga pesmetul cernut prin sita deasa, apoi...
Tort de vanilieSe prepara la fel ca si crema de cafea, cu deosebirea ca in loc de cafea se pune in laptele care clocoteste, 100 gr....
Crema de ciocolataIntr-o cratita cu lapte care clocoteste se toarna esenta de cafea tare, se acopera cu un capac si se lasa sa stea pe masa...
Crema de cafeaOrezul se spala si se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute. Se scurge apa, iar peste orez se toarna lapte fierbinte, se...
Budinca de orez cu stafide si ouaSe toarna in cratita 3 pahare de lapte se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga zaharul. Se desface intr-un pahar cu lapte...
Crema de lapteSe curata merele de coaja si se taie felii subtiri. La fel se taie felii subtiri si piinea alba, nu foarte proaspata, se...
Budinca de mere cu scortisoareCand vrem sa pregatim aperitive gustoase, putem prepara budinca de piine. Pentru aceasta reteta avem nevoie de paine, lapte...
Budinca de piineSe aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita. Se curata de seminte, se spala...
Ardei umpluti cu carneArdeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca...
Ardei umpluti cu legumeSe spala ardeii si se curata de seminte. Se taie in jumatati pe lung. Din vinete se face o salata obisnuita. Se potriveste...
Ardei umpluti cu vineteSe taie carnea in bucati si se prajeste in grasime. Se fierb in apa clocotita 5 minute bamele, care se limpezesc apoi cu...
Pui cu bame si borsSe spala varza, apoi se toaca marunt, se fierbe 20 de minute in clocote si se strecoara. Intr-un vas, se prajeste in grasime,...
Varza cu suc de rosiiSe spala ceapa, se curata si se da pe razatoare. Se caleste apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic. Peste ceapa se pune...
Telina cu masline si sosSe toaca ceapa si se pune intr-o cratita cu unt sau cu ulei, se aseaza deasupra carnea taiata felii, se acopera vasul si se...
Budinca din carne de vacaTaiati, ca fideaua, urmatoarele ingrediente: cartofii fierti si curatati, merele si telina crude, apoi carnea de pasare...
Salata DeliciaSe aleg urzicile (frunza cu frunza), se spala in citeva ape reci si se pun la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste. Cind...
Urzici cu maionezaSe spala orezul si se lasa o ora in apa rece. Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, 2 catei de...
Pilaf fara carneSe curata spanacul, se spala foarte bine si se fierbe in apa putina cu o lingurita de sare. Se poate folosi si spanac din...
Spanac la cuptorSe curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa...
Legume a la grecSe ia fiecare felie de portocala cu o scobitoare si se scufunda in siropul fierbinte. Astfel "imbracate", portocalele se pun...
Portocale zaharisiteDin galbenus, zeama de lamiie (otet), si ulei se pregateste maioneza. Se coc vinetele pe jar viu sau pe flacara, se curata si...
Salata de vinete cu usturoiVinetele la cuptor cu rosii sunt delicioase. Se coc vinetele ca pentru salata, se curata si se rup in fisii. Separat se coc...
Vinete la cuptor cu rosiiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori