Se sparg ouale intr-un castron si se adauga celelalte ingrediente. Se omogenizeaza. Se pun apoi untul intr-o tigaie si cind...
Omleta cu cascavalSe da cascavalul (150 gr.) pe razatoarea mare. Se bat cele doua galbenusuri, se adauga sare si piper. Se bat albusurile spuma...
Salata cu cascavalSe spala foarte bine puiul, se pune sare si piper, dupa gust. Se unge o cratita de tuci, smaltuita, cu unt, se pune puiul si...
Pui cu lamiieSe separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca apoi cu 150 gr. de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se...
Tort cu mere si dulceataSe taie chiflele in partea de deasupra si, cu o lingurita, se scoate o parte din miez. Se pune in fiecare chifla astfel...
Chifle cu ouSe taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamîie. Se aureste ceapa...
Pilaf grecescIntr-un vas, se pune la rumenit in unt ceapa tocata marunt, se adauga putin cimbru si o foaie de dafin. Se adauga sunca...
Rizotto cu suncaSe aleg fileurile, se taie in cuburi mici si se pun in salatiera. Se adauga ceapa taiata fin, se asezoneaza cu zeama de...
Salata cu peste afumatSe spala bine merele, se curata si se scoate casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, se stropesc apoi merele cu zeama...
Sufleu cu brinza de vaciIntr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina taiata in cuburi mici. Deasupra, se aseaza cocosul bine curatat si...
Cocos cu vinSe spala telina si se da prin razatoarea cu gauri mici. Se taie nucile in bucati subtiri (nu se macina). Intr-un castron se...
Salata de telina si nuciSe bat ouale foarte bine, se pune in tigaie putina grasime si se pregateste o omleta in mod obisnuit. Se intoarce pe ambele...
Omleta italianaSe toaca ceapa marunt si se pune la prajit in ulei incins impreuna cu kaiserul si cabanosii(si acestea taiate marunt). Se...
Omleta "maninci si nu te saturi!"Se taie cartofii pai, se tamponeaza cu un prosop curat si se pun la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit....
TortilliaSe dezoseaza carnea si se taie in bucati late, apoi se infasoara fiecare bucata in felii de costita ca pe clatite. Se fixeaza...
Pui cu ciuperciSe spala castravetii si se taie in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, se pune un rind de felii de...
Rata cu castravetiSe taie puiul in bucati, se spala, se zvinta foarte bine si se frige in tigaie in amestecul de unt si ulei. Se adauga ceapa...
Pui cu vineteSe desface pulpa de curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si piper. Se asza pe mijlocul...
Pulpa de curcan la tavaSe toaca varza foarte subtire. Cartofii se taie in rondele, iar fasolea verde se rupe in bucati. Se taie morcovul, telina,...
Ghiveci din legumeConserva de zarzavat pentru ciorbe este ideala la orice fel de mancare, nu doar la ciorbe. Pentru aceasta reteta de conserva...
Conserva de zarzavat pentru ciorbeSe toaca varza si se pune intr-un vas cu 30 gr. de sare. Se toaca ceapa, se da pe razatoare zarzavatul si se caleste in ulei...
Gogosari umplutiSe alege fasolea, se spala si se pune la fiert in apa ce clocoteste. Separat, se taie carnea in bucati, se aureste pe ambele...
Pui cu fasole verde si smintinaSe taie carnea in bucati potrivite si se pudreaza cu faina. Se taie ardeii in rondele, se toaca ceapa, se pune in cratita si...
Gaina cu sos de ceapaSe spala foarte bine bamele, apoi se oparesc cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care s-au pus 3 linguri de otet. Se lasa...
Pui cu bame si ceapaSe desface conopida in buchetele, care se fierb 10 minute in apa clocotita si putin sarata. Separat, se trec rosile prin...
Conopida conservataSe aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane,...
Pepeni muratiSe spala dovleceii si se pun in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se acopera vasul si se lasa dovleceii sa clocoteasca la...
Dovlecei cu telemea si ouaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori