Se alege fasole verde cu pastai fine, delicate. Se spala, se curata si se pun la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste, in...
Salata de fasole verde cu smintina
Se unge cu unt o forma de budinca, se acopera fundul cu hirtie pergament si se umple cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu...
Budinca Diplomat
Se rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din...
Sufleu de dovlecei
Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se...
Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat
Se spala carnea si se pune la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), se adauga o ceapa si se lasa sa...
Piftie de gisca (sau curcan)
Se dau prin masina de tocat de doua ori pieptul de gisca si piinea. Se taie ficatul in felii potrivite. Se toaca marunt ceapa...
Piept de gisca cu ciuperci
Se taie rata, se curata si se spala foarte bine. Se rumeneste intreaga in unt la cuptor. Separat, pe foc mic, se pune intr-o...
Rata cu portocale
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Se adauga galbenusurile si untul moale (topit, dar rece),...
Fursecuri ornate
Se dau prin masina de tocat 3 oua fierte tare si 2 cartofi fierti. In compozitie se pun, dupa gust, sare, piper si ceapa. Se...
Sandviciuri cu oua
Se dau prin masina de tocat bucati mici de friptura ramase, 2 cartofi cruzi, o felie de piine muiata in lapte si bine...
Rulada din carne
Se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga pesmetul, nuca, zaharul...
Tort cu nuca
Se curata fructele de coaja, se taie merele, iar portocalele se desfac in felii si se aranjeaza in salatiera. Se pune vinul...
Garnitura de portocale, mere si vin alb
Se taie slanina in cuburi mici, care se calesc la foc iute, atit cit sa se auresca putin. Se adauga ceapa data pe razatoare,...
Cotlete de porc cu smintina
Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe...
Sarmalute moldovenesti
Se fierb ouale pina cind devin tari, se curata si se taie putin partea de la baza pentru a le putea aseza pe platou. La...
Ciupercute false
Carnea se toaca si se amesteca bine intr-un castron cu o ceapa taiata marunt si inabusita cu putina grasime, miez de franzela...
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Se curata gaina si se taie in bucati. Se pune la fiert cu apa rece si sare. Se ia spuma, apoi se adauga morcovul ras pe...
Bors de gaina
Se curata varza si se spala, se scoate cotorul, apoi se taie subtire. Se sareaza usor si se freaca intre palme sa se inmoaie....
Salata de varza alba
Ridichea de iarna si morcovii se curata, se spala si se taie marunt sau se dau pe razatoare. Se pun apoi in salatiera, se...
Salata de iarna cu ridichi si morcovi
Sfecla rosie se fierbe sau se coace in cuptor, se curata, se taie pai sau rondele, se pune intr-un castron, se sareaza si se...
Salata de sfecla rosie
Se framinta toate ingredientele la un loc (fara cele incluse la Crema), se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se...
Tort Cabana
Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru, foi de...
Friptura de porc
Se taie varza in fisii foarte subtiri, se spala si se stoarce foarte bine. Se caleste pe jumatate in grasime, adaugind la...
Budinca de varza acra cu orez cu vin
Se alege o varza potrivit de indesata si se taie felii de 1,5 cm care se prajesc in ou cu faina ca snitelele. Se pun feliile...
Mincare cu varza
Se aleg cotlete frumoase, se ung cu putin ulei, se indeparteaza eventualele parti grase, se dau cu putin piper si boia de...
Cotlet surpriza
Se taie carnea in cuburi potrivite. Se caleste ceapa in ulei pina se aureste frumos apoi se pune carnea sa fiarba. Cind...
Papricas din carne cu boia
Se curata bine pasarea, se pudreaza cu putina sare si piper, se asaza intr-o punga obisnuita din carton care a fost...
Rata la cuptor
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane