alexandru alexandru - Rețete

Filet de boeuf Wellington
Mancaruri cu carne

Filet de boeuf Wellington

Se presara fileul cu un praf de nucsoara si unul de piper, se lasa la rece cel putin 2 ore. Timp de 10 minute, se rumeneste...

Filet de boeuf Wellington
Blanquette de veau
Mancaruri cu carne

Blanquette de veau

Se taie carnea în bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cîte doua cuisoare in...

Blanquette de veau
Salata de Nisa
Salate reci

Salata de Nisa

Se pune un ou deoparte, pentru sos. Se freaca bine un castron cu catelul de usturoi, ce ramine se toaca marunt. Se taie...

Salata de Nisa
Boeuf mode
Mancaruri cu carne

Boeuf mode

Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz...

Boeuf mode
Coq au vin
Mancaruri cu carne

Coq au vin

Coq au vin este o mancare frantuzeasca traditionala. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne de cocos, un faina, coniac...

Coq au vin
Carpaccio de saumon
Aperitive cu peste

Carpaccio de saumon

Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in...

Carpaccio de saumon
Salata de orez
Salate reci

Salata de orez

Se fierbe orezul 15 min. in apa clocotita. Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se...

Salata de orez
Andive gratinate
Mancaruri cu legume

Andive gratinate

Se prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit...

Andive gratinate
Sos Puttanesca
Sosuri pentru spaghete

Sos Puttanesca

Se pune uleiul intr-o tigaie la foc mic, se adauga fileurile de ansoa, ceapa si usturoiul tocate. Se lasa pina ceapa devine...

Sos Puttanesca
Potage parmentier
Supe de legume

Potage parmentier

Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga...

Potage parmentier
Dulceata de vinete cu nuci
Dulceata

Dulceata de vinete cu nuci

Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se...

Dulceata de vinete cu nuci
Sos curry de baza
Sosuri condimentate

Sos curry de baza

Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se...

Sos curry de baza
Piersici cu fragi si spuma de portocale
Creme

Piersici cu fragi si spuma de portocale

Se pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa...

Piersici cu fragi si spuma de portocale
Cartofi frantuzesti
Mancaruri cu cartofi

Cartofi frantuzesti

Se spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se...

Cartofi frantuzesti
Boeuf Bourguignon
Mancaruri cu carne

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare...

Boeuf Bourguignon
Sos Mornay
Sosuri albe

Sos Mornay

Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a...

Sos Mornay
Andive natur
Mancaruri cu legume

Andive natur

Se curata andivele de foile ingalbenite, se taie cotorul. Se oparesc 10 minute in apa clocotita nesarata. Se varsa in...

Andive natur
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori