Cornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina. Se face loc la...
Cornuri cu mere de postSfintisorii cu nuca si miere de albine sunt desertul sau gustarea dulce ideale in perioada postului. Sunt niste cornuri...
Sfintisori cu nuca si miere de albineMargarina si zaharul pudra se pun intr-un vas pe foc si se amesteca pana se topeste margarina. Se da deoparte, se adauga 150...
Bilute de RafaeloLaptele se fierbe impreuna cu cacaoa, esenta de rom, zaharul pana cand da in clocot. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se...
Rulada cu biscuitiPreparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat...
Prajitura cu piscoturiSe spala ridichile, salata, spanacul si ceapa. Se taie marunt ca de salata dupa care se adauga uleiul, sarea si sucul de la o...
Salata de primavaraToate incredientele se framanta bine. Coca obtinuta se acopera si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Din acest aluat se formeaza...
Gogosi moldovenesti cu branza de vacaZaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita...
Tort cu piscoturiSe spala bine pestele si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se asaza pe o farfurie termorezistenta, cu marginile...
Pastrav cu usturoiPreincalziti cuptorul de gaz (210 ° C). Se fierb cartofii, iar apoi de dau pe razatoarea fina. Intr-un castron, se bat...
Cartofi gratinati cu oua de prepelitaSe spala orezul si se lasa in apa rece atata vreme cat se prajesc legumele. Cepele sunt tocate si calite in ulei indoit cu...
Sarmale de post, aromate cu mentaMucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)Ingredientele de mai sus se feliaza/marunteste dupa dorinta si se adauga peste blatul de mai sus in ordinea scrisa. Se pune...
Pizza caseiHumus reţetă. Humusul este mai gustos dupa cateva ore dupa ce au fost amestecate ingredientele. Se tine la frigider. Se...
Humus reţetăMalaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu 50 g zahar si ouale, pana ce se obtine o pasta omogena. Se...
Alivanca moldoveneascaSe curata de coaja cartoful, dovlecelul. Se taie in cubulete, dupa care se adauga fasolea verde si buchetelele de conopida....
Piure de Conopida, fasole verde, cartofi si dovleceiSupa de pui cu galuste este o reteta de supa foarte buna si gustoasa, usoara, potrivita in anotimpul rece, mai ales pentru...
Supa de galusteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.