
 
					Intr-un castron se pun: branza de vaci, ouale, zaharul, zaharul vanilinat, coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare si se...
Inele cu branza si gem 
					Se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi, se pun intr-un vas cu apa, cu ulei si cu sare, si se aseaza pe foc. Se...
Friptura de porc cu cartofi inabusiti 
					Se spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand incepe sa clocoteasca se curata de spuma. Cand carnea...
Bors cu carne de pui 
					Se curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana...
Bors de capuri de peste 
					Se curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu...
Bors de cartofi 
					Se spala pulpele superioare, se usuca apoi se condimenteaza cu condiment pentru pui. Se incinge gratarul, se pun pulpele pe...
Pulpe de pui la gratar cu cartofi prajiti 
					Untul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand...
Non plus ultra 
					Se curata conopida, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge de apa, punandu-se intr-o...
Conopida pane 
					Se bat ouale intr-un castron, se adauga 1 lingura de lapte (apa). Se taie fasii sunca (slanina) si se prajeste putin. Se...
Omleta cu sunca 
					Se spala legumele si se curata de coaja. Se pune apa la fiert,. Se adauga in apa fiarta morcovii taiati rondele,...
Supa cu ineluse 
					Se spala carnea, se taie felii groase de 1cm. Se bat bucatile carne cu ciocanul de snitel, ca sa se subtieze. Dupa ce s-au...
Snitele de porc 
					Se rade branza pe razatoarea mica. Se taie fasii slanina si se prajeste putin. Se face o mamaliga de consistenta mai moale....
Mamaliguta cu branza si sunca 
					Se pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu...
Prajitura cu branza 
					Se spala orezul, se lasa 15 minute in apa calduta, apoi se pune la fiert impreuna cu laptele. Se fierbe aproximativ 20...
Orez cu lapte 
		Daca astepti musafiri si serviti bere, pregateste saratele. Acestea sunt cele mai bune aperitive.
Saratele 
					Se face un sirop pe foc din apa si zahar, se lasa apoi la racit. Se bat albusurile spuma, se adauga siropul apoi...
Chec cu cacao 
		Daca astepti musafiri si vrei sa pui pe masa aperitive delicioase, pregateste pateuri cu branza sarata. Daca folosesti aluat...
Pateuri cu branza sarata 
					 
					Se amesteca drojdia cu laptele si cu 1 lingurita de zahar. Se lasa putin, intre timp se curata merele de coaja si se dau pe...
Prajitura cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori