Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se scurge si se pune la fiert in apa rece. Dupa 10-15 minute, socotite de la...
Iahnie de fasoleFasolea se curata, se spala si se scurge bine. Ceapa se taie rondele subtiri. Se topeste untul, se adauga ceapa si se...
Fasole verdeFasolea conservata se scurge bine, se pune la fiert in apa clocotita cu sare, dupa care se strecoara. Se unge cu unt un vas...
Fasole verde la cuptorSe prepara un aluat de clatite, inlocuind laptele cu bere, dupa care se pune deoparte (Aluatul trebuie sa fie mai consistent...
Fasole verde in aluatFasolea se curata si se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie felii subtiri si se caleste pana se rumeneste. Se adauga...
Mancare de fasole verdeSe curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, pentru circa 15 minute, fara a acoperi vasul. Intre timp, ceapa se...
Fasole verde gatita taranesteAlbusurile se bat spuma. Zaharul pisat se amesteca cu alunele macinate. Se amesteca albusurile si zaharul impreuna cu alunele.
Crema de alune si albusuriAlunele se piseaza cu zaharul si cu un albus. Compozitia se scoate din vas si se adauga galbenusurile, ciocolata muiata,...
Crema de alune si ciocolataBateti feliile de vrabioara cu cioca de snitele pana cand se intind si se subtiaza, apoi presarati-le cu sare piper. Curatati...
Rulouri vita cu verdeturiSe curata alunele de coaja, se prajesc putin in cuptor si se bat in piulita pana se fac ca o crema, adaugand cate putin...
Crema de aluneSe bate si se amesteca usor cu galbenusurile frecate si cu zaharul pisat. Seadauga alunele prajite si pisate marunt.
Crema de aluneSe freaca bine untul. Se adauga alunele pisate fin, apoi zahar legat ca de serbet. Se freaca bine pe gheata pana se face ca...
Crema de aluneSe amesteca zaharul cu esenta de rom si se amesteca cu untul pana se formeaza o crema. Dupa care se adauga alunele macinate.
Crema de aluneAlunele se prajesc putin in cuptor si se piseaza bine in piulita cu putin . Se scoate compozitia din piulita si i se adauga...
Crema de alune prajite, unt si siropCuratati de pielite si tendoane pieptul de pui, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu un servet de bucatarie. Taiati...
Rulada de pui cu spanacPentru aluat, amestecati faina cu zaharul, oul si untul, adaugand apa. Omogenizati bine ingredientele si puneti aluatul la...
Prajitura cu mereAmestecati ingredientele pentru foi, la bain-marie, pana cand se omogenizeaza. Lasati sa se rai si apoi intindeti din...
Prajitura cu miereSe freaca bine alunele cu zaharul si se adauga frisca. Se pot inlocui alunele cu migdale sau nuci. Pofta buna!
Crema de alune si friscaAlunele se prajesc, se curata, dupa care se macina si se amesteca cu zaharul si cu batuta. Aceasta poate fi folosita la...
Crema de aluneAmestecati ouale cu lapte si adaugati praful de copt. La final adaugati in cuptor.Amestecati ouale cu lapte si adaugati...
Prajitura cu mere ŃicoletaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciO prăjitură super simplă, rapidă și aromată.
Prăjitură cu brânză dulce și caiseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj