Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se...
Ajo blanco (Gazpacho alb)Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana....
Tortilla de patatasApa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune...
Orez a la CubanaSupa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie...
Paella de marisco (de fructe de mare)Carnea de pui se curata de piele, se dezoseaza si se taie cubulete de marime medie. Pastele (spiralele) se pun la fiert in...
Paste spirale cu pui si bereCacaoa, zaharul si apa se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pina cind devine o pasta groasa. Se adauga si sarea de lamiie...
Tort de ciocolata “Daniela”Crema englezeasca este usor de preparat, foarte aromata, si poate fi folosita cu succes la prepararea prajiturilor,...
Crema englezeascaVarza se taie fin si se freaca cu sare; se lasa 5-10 minute sa se inmoaie un pic. Pastele fainoase se fierb in apa cu sare si...
Salata o mie de gusturiPiinea se taie felii nu foarte subtiri si se prajeste. Cind este bine prajita, fara sa se lase sa se raceasca, se freaca cu...
Piine cu rosiiVinul rece se pune intr-un recipient (carafa mare de sticla). Se adauga zaharul, lamaile si portocalele taiate felii,...
SangriaCartofii se taie cubulete si morcovii rondele nu foarte subtiri si se pun la fiert impreuna in apa cu sare. Ouale se fierb si...
Salata de ton cu cartofiSe cojesc perele, lasindu-se un cm in partea de la coada. Coada se taie un pic in partea de jos pentru a putea fi prezentate...
Pere in vin rosu cu mentaRacii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la...
Supa crema de raciFriptura pentru salata poate sa fie din orice carne se doreste (facuta la gratar sau prajita) sau se poate minca si fara...
Salata de spanac si carneGazpacho este o supa de legume, rece, foarte sanatoasa din cauza ca legumele nu sunt tratate termic, astfel pastrandu-si...
Gazpacho cu sos salsaPieptul de pui sarat si piperat in prealabil se prajeste pe gratar cu un strop de ulei. Sparanghelul, daca este crud, se...
Piept de pui a la RoquefortPastele se fierb in apa cu sare. Cind sunt gata se scurg de apa (fara sa se treaca prin apa rece) si se pastreaza in...
Spaghetti a la FiorentinaMuschiul de pui se pune in cratita cu putin ulei la prajit(nu se pune foarte mult ulei)impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se...
Muschi de pui cu prune uscateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.