Zacusca cu capia este o delicioasa reteta de zacusca. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie de ardei capia, vinete,...
Zacusca cu capia
Guliile, telina si morcovii se curata, se spala si se taie betigase. Broccoli se rupe buchetele. Legumele se fierb, fiecare...
Salata de pui cu miere si lamaie
Salata din fructe de mare este disponibila in pungi de 400 gr. Continutul se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se...
Cocktail cu fructe de mare
Se preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...
Franzelute (muffins) cu migdale si mac
Se amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mere
Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in...
Bulz ciobanesc
Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se...
Supa de gaina cu taietei de casa
Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de...
Saratele cu chimen
Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune...
Turta dulce
Branzoaicele de casa sunt cele mai gustoase dintre retetele de aperitive cu branza. Pentru prepararea acestei retete avem...
Branzoaice de casa
Se folosesc pulpele din fata, ficatul, maruntaiele si carnea cazuta din abdomen la transare. Se fierbe sub presiune pana se...
Pateu de iepure
Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salau
Sosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se...
Sos Bechamel original
Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se taie...
Prajitura cu bezea
Picioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape....
Racitura (Piftie)
Se ia o salata verde, se spala si se taie marunt. Se adauga putin ulei de masline sau ulei obisnuit. Se stoarce zeama de...
Salata verde
Se curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul prajitului se intorc de pe o parte...
Crema de castane
Muschiul de porc, fasonat, se taie in felii transversale de aprox. 3 cm grosime. Se sareaza si condimenteaza. Feliile se...
Rabdari prajite - specialitate Japonia
Galbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul si se adauga treptat apa rece. Se adauga faina amestecata cu nucile, praful de...
Tort de apa - blatul
Spaghetele se prepara in mod obisnuit (a dente) Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul. Dupa topire, se...
Spaghetti cu ciuperci
1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se...
Moussaka de mouton
Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa. Se toaca potrivit...
Varza a la Cluj
Se curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute,...
Supa-crema de telina
Se curata 5-6 mere mari de coaja, se scobesc samburii - sub forma de cilindru. Dupa dorinta, se pot pune bucati de nuca in...
Tort de mere
1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand...
AspicSarmalele moldovenesti difera fata de reteta clasica de sarmale prin faptul ca se fierb in vin, si au o perioada de asteptare...
Sarmale moldovenesti
Se opareste purcelul si se curata cu faina de porumb sau, mai bine, cu saciz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc,...
Purcel la tava
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane