Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Suntem in plin sezon de legume si fructe, iar vinetele sunt cu siguranta in preferintele noastre culinare.

Vinetele sunt legume foarte gustoase, indiferent ca le gatesti pe gratar, la cuptor, prajite sau sub forma de conserve.

Dincolo de gustul lor savuros, vinetele sunt benefice organismului, aportul lor de calciu, fier si alte minerale, fiind foarte important. Sunt perfecte in diete, avand un continut scazut de calorii, iar fibrele in cantitate mare imbunatatesc functionarea tractului digestiv.

Asadar, numai motive bune pentru a le include in alimentatie, mai ales ca le putem gasi in piete pana toamna tarziu.

Culinar.ro iti propune 20 de retete de mancaruri pe baza de vinete, toate bune si savuroase.

Iata care sunt acestea:

1. Humus reteta cu vinete coapte

2. Vinete umplute cu legume si cascaval

3. Evantai de vinete a la Horia Varlan

4. Rulouri cu vinete in sos de rosii

5. Musaca de vinete

6. Papoutsakia

7. Mancare de vinete cu mozzarella

8. Musaca de vinete si carne tocata de curcan

9. Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

10. Rotite din vinete umplute

11. Zacusca de vinete

12. Ghiveci calugaresc de vinete

13. Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

14. Evantai de vinete cu rosii la cuptor

15. Mutabal

16. Zacusca picanta cu vinete

17. Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

18. Corabioare din vinete cu legume la cuptor

19. Rulouri de vinete

20. Vinete bulgaresti

Mai multe retete gasiti pe www.culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Gris cu lapte
1
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Marmelada de mere si pere
2
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Parteneri
Reteta de strudel cu dovleac
Bucataras.RO

Reteta de strudel cu dovleac

Astazi va prezentam Reteta de strudel cu dovleac Inca un desert nemaipomenit de gustos, specific romanesc, si foarte aromat!...

Reteta de strudel cu dovleac
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia