Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma...
Dobos-tort cu ciocolataSe pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste...
Tarta de ciocolataSe freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao,...
Sufleu japonezSe rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se...
Sufleu de ciocolata aromatSe fierbe laptele cu vanilia, se acopera si se ia de pe foc. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata...
Inghetata de ciocolataMousse au chocolat este un desert frantuzesc foarte simplu de realizat. Pentru reteta de mousse au chocolate se topeste...
Mousse au chocolatSe amesteca bine zaharul cu untul, se adauga albusul, frecind totul spuma. Se pune vanilia, alunele si faina, se amesteca...
Fursecuri cu ciocolataCacaoa, zaharul si apa se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pina cind devine o pasta groasa. Se adauga si sarea de lamiie...
Tort de ciocolata “Daniela”Formele de hirtie se pun pe o tava de aragaz. Untul se topeste si se lasa la racit. Se amesteca spuma ouale cu zaharul. Se...
Muffins cu ciocolataSe dizolva zaharul in apa, se face un sirop gros (pe foc). Se incorporeaza laptele si cacao in siropul racorit. Se adauga...
Ciocolata de casa cu alune si stafideSe topeste ciocolata in lapte fiert si se adauga zaharul. Se freaca galbenusurile si se toarna cite putin ciocolata topita in...
Parfe de ciocolata cu friscaSe freaca spuma untul cu zaharul, adaugind cite un ou si romul, apoi cacao sau ciocolata. In crema obtinuta se pun biscuitii...
Tort de biscuiti cu cacaoSe face o coca din toate ingredientele si la sfirsit sa adauga visinele si nucile. Se pune coca intr-o forma si apoi in...
Prajitura de ciocolataGalbenusurile si zaharul se pun intr-un castron si se bat bine cu telul ½ ora. Se adauga ciocolata rasa, faina si se mai...
Rulada de ciocolataSe freaca oul cu zaharul si untul pina se face o spuma. Se adauga praful de copt, vanilia, sarea si faina. Se omogenizeaza....
Biscuiti de ciocolataSe bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele...
Umplutura de ciocolata pentru pascaSe freaca untul (cu mixerul). Se amesteca in unt zaharul, zaharul pudra, oul, cacaoa, laptele. Praful de copt se amesteca cu...
Prajitura americana cu ciocolataSe amesteca 400 gr. zahar, cacao, apa si se fierb 10 min. Cind este rece se adauga galbenusurile. Din crema se iau 5 linguri...
Tort cu ciocolataSe freaca untul cu 6 galbenusuri, cu 150 gr. zahar si cu 150 gr. ciocolata topita la cuptor. Se freaca cel putin un sfert de...
Tort fin de ciocolataSe pun pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cind incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie amestecind mereu...
Budinca de gris cu ciocolataSe amesteca bine mierea cu untul. Se prajesc nucile si se macina marunt. Se inmoaie ciocolata si se adauga la compozitie,...
Tort de napolitaneSe prepara la rece. Se pune ciocolata taiata marunt pe masina intr-un castron sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, se ia...
Bombe de ciocolataAluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se...
Tarta de ciocolataMierea, galbenusurile, zaharul si apa se bat, pina cind compozitia se albeste si creste. Se adauga grisul cu scortisoara,...
Rulada cu crema de ciocolataSe face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de...
Prajitura cu crema de ciocolataSe topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se...
Tort cu dulceata de caiseSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul ploaie, continuind baterea inca 10 minute. Se amesteca apoi usor compozitia cu...
Crema AuroraSe pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se...
Crema de ciocolata garnisita cu friscaCiocolata de casa cu vanilie este o reteta de ciocolata de casa pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta...
Ciocolata de casa cu vanilieSe dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul...
Tort de ciocolataSe freaca bine ouale cu zaharul, se amesteca cu laptele, se pune la fiert la foc foarte mic, amestecind in tot timpul...
Sarlota de ciocolataFoile: se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se...
Rulada cu foi si crema de ciocolataSe freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga...
Pasca cu ciocolataSe bat albusurile spuma foarte tare si se dau deoparte. Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un castron...
Tort PrintesaSe prepara la fel ca si crema de cafea, cu deosebirea ca in loc de cafea se pune in laptele care clocoteste, 100 gr....
Crema de ciocolataIntr-o ceasca, se toarna 200 ml lapte fierbinte, se stropeste cu rom si coniac, se indulceste dupa preferinta, iar la urma se...
Cocteil cu rom si ciocolataCiocolata se rupe in bucati, se pune intr-o oala mica si se topeste la bain-marie. Cind s-a topit ciocolata, se freaca cu...
Glazura de ciocolata cu albus de ouSe amesteca galbenusurile cu zaharul. Cind zaharul s-a topit, se pune smintina, se adauga ciocolata rasa si topita, romul,...
Inghetata de ciocolata cu romSe freaca untul spuma, se adauga pe rind cele 4 galbenusuri, zaharul pudra, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura...
Tort de ciocolata cu portocaleOuale intregi, zaharul si laptele, puse intr-un vas, se bat cu telul 3 minute, dupa care se pune vasul la bain-marie,...
Inghetata de alune cu ciocolataSe inmoaie ciocolata in foarte putina apa calduta. Se adauga galbenusurile, zaharul si albusurile batute spuma. Intre doua...
Tort de ciocolata cu biscuti de cacaoSe pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecind mereu, cu o lingura de lemn. Se ia...
Budinca de ciocolataSe amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o...
Sarlota de ciocolata cu nuca