Tortul Buturuga este, cel putin pentru mine, un desert reprezentativ pentru masa de Craciun. Minunatul tort in forma de...
Tort ButurugaSe bat bine albusurile cu 150g zahar, apoi se adauga 2 linguri de apa calduta si cand sunt spuma tare se adauga pe rand 4...
Tort de ciocolata The Best1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile...
Tort de ciocolataTortul Sacher este foarte cunoscut si apreciat, ca sa nu mai spunem cat e de gustos. Tortul e de origine austriaca, are aroma...
Tort SacherCiocolata si bezelele se maruntesc mare si frisca se bate. Cand toate sunt gata, ciocolata si bezelele se amesteca repede...
Tort de inghetata rapidCiocolata se taie bucatele. ouale se bat spuma apoi se amesteca cu zaharul si cu zaharul vanilat. Faina se amesteca cu praful...
Tort BaileysO forma rotunda o ungem cu putin unt. Untul , zaharul si aroma de vanilie se amesteca bine pana se fac spumos apoi adaugam...
Prajitura cu ciocolata si marschmallowsPt aluat se inmoaie untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca...
Cupa cu miere si nougat sau ciocolataPt frisca cu menta , se iau bucatile de ciocolata After Eight( se lasa deoparte 8 bucati pt ornat), se pun la fiert si se...
Tort After EightTortul Padurea Neagra este un tort festiv delicios si foarte apreciat. Merita sa-l faci pentru o sarbatoare sau aniversare,...
Tort "Padurea Neagra"Se freaca untul la care se adauga ouale unul cate unul, apoi zaharul pudra, faina si vanilia. Aluatul obtinut trebuie sa fie...
Biscuiti cu ciocolataTiramisu reţetă reinterpretata Se amesteaca untul cu smantana si cu zaharul, se intinde peste biscuitii inmuiati in nes,...
Tiramisu reţetă reinterpretataCiocolata se topeste in bain-marie, iar cu ajutorul unei pensule se unge dosul unei frunze(de trandafir japonez ies f bine),...
Frunze si grilaj de ciocolataSe freaca cu mixerul, untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si ouale, puse pe rind, dupa care se adauga...
Paji cu visine si ciocolataTopiti untul cu ciocolata, la foc mediu amestecand des. Luati de pe foc, adaugati zaharul si ouale si amestecati pana se...
Prajiturele cu nuci si carameleSe framanta un aluat din: faina, unt, zahar, galbenusuri, 50 gr. ciocolata (inmuiata cu putin lapte) si praful de copt...
Ineluse de ciocolataSe incinge cuptorul, se taie bucatele ciocolata si se topeste in bain-marie, amestecand continuu. Se lasa deoparte. Se bate...
Negrese cu branza de vaci250 gr unt, 250 ciocolata amara, 200 gr zahar se topesc impreuna la bain-marie. Se lasa sa se raceasca foarte bine...
Prajitura cu ciocolataTort italian - Zuccotto este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, cacao, zahar si...
Tort italian - ZuccottoIntr-un vas baine marie punem ciocolata, cacao, lapte, unt si le topim. Batem galbenusele si adaugam la crema, amestecand...
Tort crema de ciocolataZaharul,galbenusele si margarina se bat cu mixerul. Se pune ciocolata la topit. Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza in...
Chec cu ciocolata si vaniliePe foc mic se fierb ingredientele cremei pana se topeste ciocolata.se pun cateva ore in frigider sa raceasca. Se incalzesc...
Prajitura cu ciocolataSe pun untul si faina intr-un castron si se amesteca pana la omogenizare dupa care se amesteca si cu zaharul. Acest amestec...
Biscuiti cu ciocolata si smochineSe freaca un galbenus crud cu 3 galbenusuri rascoapte date prin sita, se adauga 250 gr. migdale curatate si macinate, 250 gr....
Cartofi de ciocolataZaharul cu cacao cu laptele si margarina se pun pe foc mic, se amesteca pana se topeste zaharul si margarina. Se lasa 3-4...
Chec cu ciocolataSe topesc batoanele de ciocolata cu 2 linguri de apa, frecand, pana se face ca o crema. Se amesteca cu incetul cu 1 l de...
Blanc-manger de ciocolataSe poate pregati dinainte: - Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa...
Supertort de ciocolataSe amesteca zaharul + mierea, ouale, uleiul, margarina, laptele (praful de copt se stinge in lapte), aromele si la sfarsit...
Prajitura cu glazura de ciocolataSe freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de...
Tort de ciocolataSe pregateste o cratita cu apa fierbinte. Se bat 4 albusuri spuma cu 100 gr. zahar. Se iau cu lingura oua din albus, si se da...
Oua de albus cu ciocolataSe fierbe laptele, zaharul si cacaoa. Cand e caldut se amesteca cu telul pe rand galbenusele, margarina, faina, praful de...
Chec de ciocolataSe fierbe apa cu zaharul 8 min. de cand da in clocot. Se incorporeaza treptat untul. Se mai fierbe 2 min., apoi se pune...
Ciocolata albaSe freaca 6 galbenusuri cu zaharul si jumatate baton vanilie, bine, pana se face ca o crema. Se adauga ciocolata rasa,...
Tort de ciocolata fara untUn sos care se foloseste pentru panettone. Al Cioccolato se obtine din ciocolata (90 - 100 g), smantana (300 g) si mascarpone...
Sos de ciocolataSe freaca spuma untul. Se adauga pe rand 8 galbenusuri, zaharul, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura de apa. La...
Tort ZacherSe freaca 2 galbenusuri crude cu ciocolata. Se amesteca usor cu frisca batuta cu zahar.
Crema de frisca1. Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna...
Tarta de ciocolataSe toarna vodka si lichiorul peste cuburile de gheata, se adauga frisca si se decoreaza pe deasupra cu farimituri de ciocolata.
White Russian1. Se taie ciocolata bucatele, se pune intr-un vas de yena si se lasa sa se topeasca pe baie de aburi (peste un vas in care...
Tort SacherSe framanta laptele praf cu margarina pana nu mai sunt cocolosi. Se imparte in doua parti egale. Intr-o jumatate se pune...
Ciocolata alb-negruSe oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de pisat nuci, si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste...
Tort de ciocolata cu migdaleSe dizolva in 2 linguri apa nessul si se pune pe foc impreuna cu ciocolata pt a se topii. Separat cele 4 albusuri se bat...
Spuma capucino1. Intr-o cratita mica se fierba dulceata timp de 3 minute si apoi se lasa sa se raceasca. 2. Intr-un castron de mixer se...
Lizertort de ciocolataDin aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu...
Pasca cu ciocolataBlatul Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga tot zaharul batandu-se in continuare pana...
Tort de ciocolataSe freaca 250 gr. de migdale curatate si macinate cu 200 gr. zahar, 100 gr. ciocolata rasa si un albus nebatut, pana se face...
Pricomigdale cu ciocolataPrajitura Amandina este o reteta de prajitura cu ciocolata delicioasa, cu blat insiropat si glazura fina de ciocolata,...
Prajitura AmandinaSe pune pe foc zaharul cu apa si margarina, se amesteca tot timpul, pina se topeste zaharul. Se da putin la o parte, apoi se...
Ciocolata alba