forme

Muffins cu piersici
Checuri

Muffins cu piersici

Muffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza...

Muffins cu piersici
Prajituri

Tarte cu ciocolata si nuci Macadamia

Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme...

Tarte cu ciocolata si nuci Macadamia
Napolitane cu cacao si menta
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacao si menta

Se da 1/2 ora la rece, apoi 1/2 ora se lasa in bucatarie. Se intinde folosind zahar pudra in grosime de 1 cm. Se coc 12 min...

Napolitane cu cacao si menta
Gogosi sarate, Gnocchi fritti
Preparate sarate

Gogosi sarate, Gnocchi fritti

Eu am pus la masina de paine la framantat, apoi la loc caldut la dospit. Se intinde de 1/2 cm grosimesi se taie forme dupa...

Gogosi sarate, Gnocchi fritti
Biscuiti cu martipan si caise
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu martipan si caise

Se amesteca la robot toate ingredientele si rezulta un aluat care se da 1h la rece. Apoi se intinde pe masa infainata,taie...

Biscuiti cu martipan si caise
Tort Mars
Torturi

Tort Mars

Blatul: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit. Apoi am tapetat...

Tort Mars
Tort cu visine si migdale
Torturi

Tort cu visine si migdale

Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de...

Tort cu visine si migdale
Turnulete cu fragute si iaurt
Prajituri

Turnulete cu fragute si iaurt

Baza turnuletelor cu fragute si iaurt o constituie bisuitii. Acestia se zdrobesc bine si se amesteca cu unt topit, se intind...

Turnulete cu fragute si iaurt
Vol-au-vent cu ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Vol-au-vent cu ciuperci

Vol-au-vent este un aperitiv festiv foarte aspectuos si gustos. Se poate face cu diferite feluri de umpluturi, printre care...

Vol-au-vent cu ciuperci
Creme

Amaretto Creme Brulee

Se pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil....

Amaretto Creme Brulee
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti de migdale

Curmalele si smochinele se dau prin masina de carne. Se framanta si se taie in forme diferite.

Biscuiti de migdale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu forme

Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta....

Biscuiti cu forme
Torturi

Tort Schwarzwald

Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu...

Tort Schwarzwald
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri

Se amesteca toate ingredientele, se intinde o foaie si se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se dau prin...

Fursecuri
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Forme

Se amesteca ingredientele, se intinde o foaie din care se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se presara...

Forme
Creme

Amaretto creme brulee sau crema de zahar ars

Se pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil.Se...

Amaretto creme brulee sau crema de zahar ars
Prajituri

Ischler

Din ingredientele de aluat se face o coca din care se taie forme rotunde si se coc la 200 de grade - 10 minute. Aluatul se...

Ischler
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Duhuri

Se intinde aluatul, se taie forme de fantome, se ung cu galbenusul batut cu lapte si se coc 15-20 minute intr-o tava cu...

Duhuri
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Capsuni

Se freaca margarina cu nuca, se pune siropul, se lasa la rece, apoi se fac forme de capsuni. Se dau prin vopsea alimentara...

Capsuni
Prajituri

Madelaine

Se ung bine cu margarina si se tapeteaza cu faina 24 forme mici de tarte cu marginea ondulata. Intr-o tigaita se topeste...

Madelaine
Mancaruri cu ciuperci

Clatite cu pui

Se fac forme de clatite . Separat pieptul de pui se fierbe, apoi se caleste cu ceapa si ciupercile in putin untedelemn, se...

Clatite cu pui
Torturi

Tort soricel

Se bat spuma ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga faina si praful de copt. Aluatul se pune in 2 forme mare si mica si...

Tort soricel
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Prajiturici cu scortisoara

Se amesteca toate ingredientele foarte bine si se lasa o ora la rece. Se intinde o foaie din care se taie forme cu un...

Prajiturici cu scortisoara
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Prajiturele cu unt

Se freaca toate ingredientele foarte bine si se lasa la rece 30 min. Se intinde o foaie de grosime potrivita si se taie...

Prajiturele cu unt
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Prajiturele cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul si 3 plicuri zahar vanilat, se adauga galbenusele si faina amestecata cu migdalele si un praf de...

Prajiturele cu migdale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti spritati cu alune

Se amesteca foarte bine ingredientele si se fac forme cu masina speciala de biscuiti spritati. Se pun in tava tapetata cu...

Biscuiti spritati cu alune
Prajituri

Tarte cu capsuni

Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Se incorporeaza laptele apoi faina si praful de copt. Se ung cu...

Tarte cu capsuni
Aperitive cu carne

Chiftelute pe pat de aluat

Se lasa aluatul sa se descongeleze apoi se taie 16 cercuri de cite 6 cm diametru. Se pun cerculetele in forme pentru briose...

Chiftelute pe pat de aluat
Aperitive cu carne

Cornulete cu sunca

Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se...

Cornulete cu sunca
Mancaruri cu varza

Pateu de varza

Se prepara un pireu de cartofi cu lapte. Jumatate din pireu se asaza pe fundul unei forme unse cu unt. Se intinde deasupra...

Pateu de varza
Dulceata

Dulceata de gutui bucati

Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...

Dulceata de gutui bucati
Aperitive cu branza

Coltunasi cu brinza de vaca

Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se taie forme rotunde sau patrate. Intr-o...

Coltunasi cu brinza de vaca
Torturi

Tort Schwarzwald

Blaturile: Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau...

Tort Schwarzwald
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu miere

Se framinta bine ingredientele si se intinde aluatul (cca 1 cm grosime) pe o planseta. Se taie forme mici si se presara...

Fursecuri cu miere
Aperitive cu branza

Gogosi de cascaval

Cascavalul ras se amesteca cu albusul spuma si cu sarea. Se fac forme rotunde, se tavalesc in pesmet si se prejesc in grasime...

Gogosi de cascaval
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu ou

Se face o coca din faina, zahar, ou, unt, lapte, zahar vanilat, bicarbonat. Se intinde subtire pe planseta, se taie forme...

Pesmeti cu ou
Inghetate

Inghetata de portocale

Se amesteca toate ingredientele si albusul batut spuma si cu frisca. Se pune in forme si se da la congelat.

Inghetata de portocale
Inghetate

Inghetata de fructe

Se amesteca iaurtul cu vinul si zaharul, cu romul, fructele strivite si gelatina dizolvata. Se pune in forme si se ingheata.

Inghetata de fructe
Inghetate

Inghetata din suc de lamiie

Se fierbe un sirop gros (din zahar si apa) si se amesteca cu zeama lamiilor. Se pune in forme, se lasa sa se raceasca si lasa...

Inghetata din suc de lamiie
Inghetate

Inghetata spumoasa

Se bate smintina (care trebuie sa fie foarte proaspata), se adauga zaharul, apoi cafeaua si se amesteca inca putin. Se varsa...

Inghetata spumoasa
Inghetate

Inghetata de cafea

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, foarte usor, apoi frisca se incorporeaza si se parfumeaza cu nescafe. Se pune in...

Inghetata de cafea
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu smintina

Se amesteca bine toate ingredientele, se intinde o foaie, se taie, cu paharul imbibat in faina, rotocoale subtiri sau alte...

Pesmeti cu smintina