Muffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza...
Muffins cu piersiciIncalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme...
Tarte cu ciocolata si nuci MacadamiaSe da 1/2 ora la rece, apoi 1/2 ora se lasa in bucatarie. Se intinde folosind zahar pudra in grosime de 1 cm. Se coc 12 min...
Napolitane cu cacao si mentaEu am pus la masina de paine la framantat, apoi la loc caldut la dospit. Se intinde de 1/2 cm grosimesi se taie forme dupa...
Gogosi sarate, Gnocchi frittiSe amesteca la robot toate ingredientele si rezulta un aluat care se da 1h la rece. Apoi se intinde pe masa infainata,taie...
Biscuiti cu martipan si caisePreparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de...
Tort cu visine si migdaleBaza turnuletelor cu fragute si iaurt o constituie bisuitii. Acestia se zdrobesc bine si se amesteca cu unt topit, se intind...
Turnulete cu fragute si iaurtVol-au-vent este un aperitiv festiv foarte aspectuos si gustos. Se poate face cu diferite feluri de umpluturi, printre care...
Vol-au-vent cu ciuperciSe pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil....
Amaretto Creme BruleeCurmalele si smochinele se dau prin masina de carne. Se framanta si se taie in forme diferite.
Biscuiti de migdaleSe framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta....
Biscuiti cu formeSe pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu...
Tort SchwarzwaldSe amesteca toate ingredientele, se intinde o foaie si se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se dau prin...
FursecuriSe amesteca ingredientele, se intinde o foaie din care se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se presara...
FormeSe pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil.Se...
Amaretto creme brulee sau crema de zahar arsSe intinde aluatul, se taie forme de fantome, se ung cu galbenusul batut cu lapte si se coc 15-20 minute intr-o tava cu...
DuhuriSe freaca margarina cu nuca, se pune siropul, se lasa la rece, apoi se fac forme de capsuni. Se dau prin vopsea alimentara...
CapsuniSe fac forme de clatite . Separat pieptul de pui se fierbe, apoi se caleste cu ceapa si ciupercile in putin untedelemn, se...
Clatite cu puiSe bat spuma ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga faina si praful de copt. Aluatul se pune in 2 forme mare si mica si...
Tort soricelSe amesteca toate ingredientele foarte bine si se lasa o ora la rece. Se intinde o foaie din care se taie forme cu un...
Prajiturici cu scortisoaraSe freaca toate ingredientele foarte bine si se lasa la rece 30 min. Se intinde o foaie de grosime potrivita si se taie...
Prajiturele cu untSe amesteca untul cu zaharul si 3 plicuri zahar vanilat, se adauga galbenusele si faina amestecata cu migdalele si un praf de...
Prajiturele cu migdaleSe amesteca foarte bine ingredientele si se fac forme cu masina speciala de biscuiti spritati. Se pun in tava tapetata cu...
Biscuiti spritati cu aluneUntul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Se incorporeaza laptele apoi faina si praful de copt. Se ung cu...
Tarte cu capsuniSe lasa aluatul sa se descongeleze apoi se taie 16 cercuri de cite 6 cm diametru. Se pun cerculetele in forme pentru briose...
Chiftelute pe pat de aluatSe face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se...
Cornulete cu suncaSe prepara un pireu de cartofi cu lapte. Jumatate din pireu se asaza pe fundul unei forme unse cu unt. Se intinde deasupra...
Pateu de varzaSe aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...
Dulceata de gutui bucatiSe face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se taie forme rotunde sau patrate. Intr-o...
Coltunasi cu brinza de vacaBlaturile: Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau...
Tort SchwarzwaldSe framinta bine ingredientele si se intinde aluatul (cca 1 cm grosime) pe o planseta. Se taie forme mici si se presara...
Fursecuri cu miereCascavalul ras se amesteca cu albusul spuma si cu sarea. Se fac forme rotunde, se tavalesc in pesmet si se prejesc in grasime...
Gogosi de cascavalSe face o coca din faina, zahar, ou, unt, lapte, zahar vanilat, bicarbonat. Se intinde subtire pe planseta, se taie forme...
Pesmeti cu ouSe amesteca toate ingredientele si albusul batut spuma si cu frisca. Se pune in forme si se da la congelat.
Inghetata de portocaleSe amesteca iaurtul cu vinul si zaharul, cu romul, fructele strivite si gelatina dizolvata. Se pune in forme si se ingheata.
Inghetata de fructeSe fierbe un sirop gros (din zahar si apa) si se amesteca cu zeama lamiilor. Se pune in forme, se lasa sa se raceasca si lasa...
Inghetata din suc de lamiieSe bate smintina (care trebuie sa fie foarte proaspata), se adauga zaharul, apoi cafeaua si se amesteca inca putin. Se varsa...
Inghetata spumoasaSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul, foarte usor, apoi frisca se incorporeaza si se parfumeaza cu nescafe. Se pune in...
Inghetata de cafeaSe amesteca bine toate ingredientele, se intinde o foaie, se taie, cu paharul imbibat in faina, rotocoale subtiri sau alte...
Pesmeti cu smintina