Marul si para se curata de coaja, de casuta de simburi si se taie cuburi mici. Prunele si piersicile se curata de pielita, de...
Pepene galben umplut
Se amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa. Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta....
Tarta cu pere
Se pun foile de napolitana putin in cuptorul caldut, sa se usuce, altfel nu se pot taia. Intre timp, se amesteca toate...
Prajitura cu foi de napolitana
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat, in ploaie, faina si se amesteca bine. La...
Prajitura cu mere sferturi
Se face o coca din smintina, unt, vanilie si faina. Se framinta un aluat potrivit de moale. Se lasa sa se odihneasca o...
Tort caramel
Se curata fasolea, se spala si se pune in apa fierbinte. Dupa ce da citeva clocote, se scurge apa. Intr-o cratita se prajeste...
Fasole verde cu rosii
Se taie carnea in bucati potrivit de mari, se prajeste in untura pina incepe sa se rumeneasca, se adauga sare si apa calduta...
Ghiveci cu carne de vaca
Se pune puiul sarat intr-o cratita mai mare cu untura infierbintata, se prajeste pe toate partile, se adauga 4-5 linguri de...
Pui inabusit
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se...
Ardei umpluti cu carne cu sos de rosii
Aceasta reteta e foarte usor de preparat. Pentru a pregati alivanca avem nevoie de branza, oua, malai si smantana.
Alivanca simpla
Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se...
Budinca de ficat
Se unge cu unt si se presara cu zaharul tos o forma rotunda sau o cratita. Se asaza merele curatate de coaja si de casuta cu...
Budinca de mere cu vanilie
Feliile de parizer se curata de coaja si se rasucesc in forma de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca sa nu se...
Cornete de parizer umplute
Se prepara ochiuri romanesti. Intr-un vas special care merge la cuptor se asaza ochiurile pe felii de piine muiate in lapte....
Ochiuri cu sos alb de ciuperci
Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sint...
Ciorba de dovlecei
Se pune la foc carnea bine spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza...
Supa de carne de vaca
Se pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind...
Bors de fasole verde cu ardei
Se poate prepara din carne de pui, vitel, porc sau vaca. Se inabusa carnea cu ceapa si se fierbe pe jumatate. Se scoate...
Vinete cu carne si smintina
Pentru 6 portii. Se incinge uleiul. Cind incepe sa fumege se adauga ardeii iuti maruntiti si morcovii. Cind morcovii se...
Pui Szechuan
Se curata pieptul de oase si piele si se taie carnea in cubulete de 1-2 cm. Se treceti puiul prin amidon. Se incingeti uleiul...
Pui Szechuan rapidMousse au chocolat este un desert frantuzesc foarte simplu de realizat. Pentru reteta de mousse au chocolate se topeste...
Mousse au chocolat
Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva...
Tempura
Se aleg 4-5 rosii mai mari, li se taie capacul si se scobesc in interior. Soia se pune in 800 ml de apa clocotita cu delikat,...
Rosii umplute cu soia
Se spala ardeii si dupa ce li sa-u scos cotoarele se taie in fisii subtiri, ca taiteii. Se taie ceapa pestisori si se...
Salata de ardei prajiti
Se coc vinetele, se curata cit sint fierbinti si se lasa pe o planseta de lemn sa se scurga bine. Se toaca cu tocatorul de...
Salata de vinete ornata
Se freaca spuma untul cu oul si zaharul, se adauga vanilia sau coaja de lamiie si se framinta bine cu faina. Se lasa aluatul...
Biscuiti spritati
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori