Pentru supa de pasare traditionala cu taitei de casa gaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina...
Supa de pasare traditionala cu taitei de casaPentru supa de carne de vaca cu galuste carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc moale....
Supa de carne de vaca cu galustePentru ciorba de legume traditionala se curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pun la fiert in apa rece, impreuna...
Ciorba de legume traditionalaPentru bors delicios de dovlecel se pun la fiert, in apa rece cu sare, rosiile taiate felii, ardeii grasi taiati fidea, ceapa...
Bors delicios de dovlecelPentru supa de rosii cu orez si verdeata se pun intr-o oala la fiert cepele curatate, rosiile rupte bucati si 1 1/2 litri...
Supa de rosii cu orez si verdeataPentru supa de legume verzi cu smantana zarzavaturile, curatate si spalate, se dau pe razatoare, varza se taie fideluta,...
Supa de legume verzi cu smantanaPentru supa clara ardeleneasca de pui intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati dar intregi, ceapa curatata,...
Supa clara ardeleneasca de puiPentru supa de carne traditionala carnea scoasa din supa poate fi servita impreuna cu aceasta, sau poate fi folosita la...
Supa de carne traditionalaPentru supa de mazare cu carne si zarzavat se prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la muiat se pune in supa si se fierbe...
Supa de mazare cu carne si zarzavatPentru supa de fasole verde cu costita afumata si smantana se pune la fiert costita taiata bucatele, ceapa tocata marunt si...
Supa de fasole verde cu costita afumata si smantanaPentru supa de gaina cu oua si orez se curata gaina si se pune la foc cu apa rece cit sa o acopere si se fierbe incet. O...
Supa de gaina cu oua si orezBruschetele sunt un aperitiv foarte apreciat. In forma lor clasica le intalnim doar cu rosii, ulei de masline si busuioc, dar...
Bruschete aromate cu rosii si maslinePentru supa de curcan ca in Ardeal carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica, se fierbe la foc mic, se spumeaza.
Supa de curcan ca in ArdealPentru supa de carne de vita tocata carnea tocata se amesteca cu apa rece si se pune la fiert. Dupa ce da intr-un clocot, se...
Supa de carne de vita tocataPentru supa delicioasa de pasare se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala...
Supa delicioasa de pasarePentru supa de limba de vaca se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecand-o cu malai, pentru a inlatura orice...
Supa de limba de vacaPentru supa delicioasa din carne macra se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta...
Supa delicioasa din carne macraPentru supa traditionala din carne de vita se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia, cu...
Supa traditionala din carne de vitaPentru supa de vita cu floricele fierbeti obisnuit o supa. Strecurati lichidul si puneti-l in alt vas pe foc mic. Intre timp,...
Supa de vita cu floricelePentru ciorba "Padis" in apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si tatiate felii, ardeiul iute...
Ciorba "Padis"Pentru sandviciuri rapide cu cascaval se ung felii de paine cu unt si se asaza felii de cascaval care au fost taiate cu un...
Sandviciuri rapide cu cascavalPentru sandviciuri asortate cu salam si sunca pe feliile de franzela unse cu unt se asaza cornete facute din felii de salam...
Sandviciuri asortate cu salam si suncaPentru sandviciuri picante cu ceapa ouale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma,...
Sandviciuri picante cu ceapaPentru franzela umpluta cu pasta de carne se taie franzeluta pe jumatate, se scobeste miezul si se umple cu o umplutura...
Franzela umpluta cu pasta de carnePentru masline rapide si delicioase se spala maslinele in apa calda, apoi se racesc cu apa rece si la urma se stropesc cu...
Masline rapide si delicioasePentru tartine delicioase cu pasta de peste pestele se sfarama si se freaca cu margarina pana devine o pasta bine legata. Se...
Tartine delicioase cu pasta de pestePentru supa delicioasa din oase se sparg oasele cu ajutorul unui satir, s e spala bine si se pun la fiert cu apa rece si...
Supa delicioasa din oaseUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii