Pentru sandviciuri cu branza de vaci se da branza prin sita, se amesteca cu unt si se freaca pana devine spuma. Se imparte...
Sandviciuri cu branza de vaci
Pentru sunca cu pate de ficat in aspic se taie sunca in felii frumoase, apoi se unge fiecare felie cu un strat subtire de...
Sunca cu pate de ficat in aspic
Pentru salata de icre cu usturoi si masline se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamaie si piperul, se adauga...
Salata de icre cu usturoi si masline
Pentru balmus traditional se pune la fiert laptele indoit cu apa si putina sare din care se face o mamaliga ceva mai moale,...
Balmus traditional
Pentru salata de cartofi cu masline si sos de mustar se pun la fiert cu apa rece cartofii in coaja spalati si se fierb la foc...
Salata de cartofi cu masline si sos de mustar
Pentru salata cu carne de vita si ciuperci se pregateste mai intii sosul. Se freaca mustarul cu zaharul, sarea si piperul;...
Salata cu carne de vita si ciuperci
Pentru crochete de cascaval cu sos alb se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros din unt, faina si...
Crochete de cascaval cu sos alb
Pentru salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaie icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se...
Salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaie
Pentru salata de creier cu masline se curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in...
Salata de creier cu masline
Pentru rosii umplute cu salata de boeuf se aleg rosii potrivit de mari, se taie capacul, se golesc de miez, se sareaza in...
Rosii umplute cu salata de boeuf
Pentru ardei umpluti cu telemea si legume se freaca unt (1 parte) cu 3 parti branza telemea, data prin razatoare, pe latura...
Ardei umpluti cu telemea si legume
Pentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se...
Pliculete cu cascaval
Pentru rulada cu jambon sau sunca se freaca untul cu sarea si piperul si se amesteca cu verdeata. Cu acest amestec se unge...
Rulada cu jambon sau sunca
Pentru chifle cu sunca si spanac se taie capacelele chiflelor, se scoate miezul apoi se stropesc cu lapte caldut. Compozitia...
Chifle cu sunca si spanac
Pentru ficat simplu natur ficatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se...
Ficat simplu natur
Pentru rulouri din costita afumata cu ficatei de pui costita se taie in felii subtiri. Ficateii spalati se taie in doua si se...
Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui
Pentru mititei de casa din carne de vaca se trece carnea de 3 ori prin masina de tocat, se adauga sare, piper, bicarbonat si...
Mititei de casa din carne de vaca
Pentru ficatei de pui cu bacon se spala ficateii, se sareaza si se pipereaza apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta.
Ficatei de pui cu bacon
Pentru aperitiv cu ton si porumb se amesteca continutul conservelor de ton si de porumb intr-un vas de sticla, se adauga...
Aperitiv cu ton si porumb
Pentru dovlecel cu branza de vaci se fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Branza de vaci se amesteca cu...
Dovlecel cu branza de vaci
Pentru salata simpla de vinete se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu...
Salata simpla de vinete
Pentru crochete cu creier de porc si sos alb pregatiti un aluat obisnuit de clatite, cu conditia sa fie mai gros, in care...
Crochete cu creier de porc si sos alb
Pentru tartine cu branza de vaci si sunca pe felii de paine foarte subtiri puneti:- branza de vaci, frecata cu sare, boia...
Tartine cu branza de vaci si sunca
Pentru pateu aperitiv cu carne macra lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi intindeti foi subtiri de 1/2cm....
Pateu aperitiv cu carne macra
Pentru aperitiv delicios cu carne de porc carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in...
Aperitiv delicios cu carne de porc
Pentru choux de Bruxelles umplut fierbeti in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cand clocoteste, adaugati faina toata...
Choux de Bruxelles umplut
Pentru gustari cu sunca si telemea ungeti feliile de franzela cu unt pe o parte si sarati-le foarte putin. Pe patru dintre...
Gustari cu sunca si telemea
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori