Portocalele si lamaia se storc de zeama. Separat se freaca sase galbenusuri cu zahar si se adauga apoi zeama de la citrice...
Crema de citrice
Se taie merele in bucati si se pun apoi la fiert cu o ceasca de apa. S etrec prin sita dupa care se amesteca cu zahar, suc de...
Crema de mere
Faina, cacaua si zaharul se pun intr-un vas si se amesteca cu laptele. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana cand se...
Crema de cacaoGalbenusurile se freaca bine, se adauga apoi mierea treptat si se pune compozitia pe foc mic. Acest desert crema este un...
Crema de portocale cu miere la cupe
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce amestecul creste si se albeste. Se adauga gelatina muiata in apa calda, esenta de...
Crema de cafea
Galbenusurile se bat tare cu zaharul si foarte putina sare. Se adauga apoi laptele cald si se pune amestecul pe foc mic, pana...
Crema de vanilie
Untul se topeste impreuna cu ciocolata in bain marie. Se incorporeaza pe rand cate un galbenus si apoi albusurile batute...
Crema de ciocolataLaptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Separat se pun galbenusurile si se bat spuma tare. Se adauga apoi laptele putin...
Crema desert in cupe
Alunele se piseaza si se amesteca cu frisca. Se intinde frisca peste fiecare foaie, acestea se suprapun iar deasupra se...
Creme pentru foi de prajitura
Crema de zahar ars este un desert simplu si rapid, foarte gustos si aromat. In primul rand puneti laptele la fiert impreuna...
Crema simpla de zahar ars
Se pune zaharul pe foc mic sa se topeasca. Se adauga apoi alunele sau nucile, dupa caz si se amesteca bine. Se ia vasul de pe...
Crema de praline
Zaharul se pune la topit, apoi se adauga nuca si se amesteca bine. Se lasa la racit, dupa care se piseaza marunt. Separat, se...
Crema de nuca cu miere de albine
Galbenusurile se freaca intr-un vas, se adauga apoi mierea, zeama si coaja rasa de la portocale si se freaca bine. Se pune...
Crema de portocale cu miere
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si se bat cu telul pana cand compozitia se...
Crema bunicii
Laptele cald se toarna putin cate putin peste faina si se amesteca continuu, pe foc mic. Se adauga apoi sucul de la doua...
Crema de lamaieSe amesteca intr-un vas, pe foc mic oul cu zaharul si sucul si coaja rasa de la o portocala. Cand crema incepe sa capete...
Crema de portocale
Se freaca tare cu dosul lingurii untul inghetat, sa sa iasa din el toata apa. Separat se pun pe foc mic apa, cacaua,...
Crema de ciocolata pentru torturi
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga apoi nucile macinata si ciocolata...
Trufe
Se amesteca bine ingredientele, iar apoi se pun pe foc mare. Se lasa la fiert si ingrosat compozitia, dupa care se ia si se...
Caramele de cafea
Zaharul impreuna cu smantana groasa, cacaua, mierea si untul se pun pe foc mare, la fiert. Se fierbe amestecul pana cand se...
Caramele de ciocolata
Se amesteca bine zaharul cu zeama de lamaie, apoi se adauga 2 linguri de apa, 1 albus de ou si la final coaja de lamaie. Se...
Glazura de lamaie
Zaharul se amesteca cu apa si cu zeama si coaja de la o portocala. Se bat bine cu mixerul pana cand amestecul devine...
Glazura de portocale
Zaharul se amesteca cu apa calda si se adauga apoi romul. Se bate cu un tel pana cand glazura se ingroasa putin si capata un...
Glazura de rom pentru torturi
Intr-un vas se pun zaharul pudra impreuna cu ciocolata si se asaza pe foc mic. Se lasa la fiarba, pana se topesc. Siropul...
Glazura de ciocolata
Zaharul se amesteca impreuna cu cafeaua si se pun apoi pe foc foarte mic. Se lasa sa se topeasca compozitia, dupa care se...
Glazura din cafea pentru torturi
Zaharul se pune pe foc impreuna cu un pahar de apa. Cand incepe sa se topeasca zaharul, se da pe foc mai mare. Se lasa la...
Glazura din zahar pentru tort
Albusurile se freaca cu zaharul pudra. Cand compozitia devine ca o pasta alba, se adauga zeama de lamaie si se mai freaca putin.
Glazura de albus
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane