Toate retetele

Turta dulce
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce

Mierea se freaca cu zaharul, pe foc mic, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie ouale pe rand, apoi...

Turta dulce
Chec din albus
Checuri

Chec din albus

Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, coaja si zeama de lamaie, nucile maruntite si praful de...

Chec din albus
Chec cu cacao
Checuri

Chec cu cacao

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si adauga apoi galbenusurile pe rand. Se cerne faina, uleiul, zaharul vanilat si...

Chec cu cacao
Chec alb
Checuri

Chec alb

Albusurile se bat spuma, se adauga apoi treptat zaharul, nuca maruntita, coaja si zeama de la lamaie si apoi se adauga...

Chec alb
Chec cu glazura
Checuri

Chec cu glazura

Untul se amesteca cu zaharul, cacaua, laptele si se pun apoi pe foc. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se iau zece linguri...

Chec cu glazura
Chec marmorat
Checuri

Chec marmorat

Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul putin cate putin. Se adauga cate un galbenus si se bate incontinuu. Se...

Chec marmorat
Prajitura moldoveneasca
Prajituri

Prajitura moldoveneasca

Se ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se...

Prajitura moldoveneasca
Lapte de pasare
Creme

Lapte de pasare

Laptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare...

Lapte de pasare
Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci

Ciupercile, morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Pulpele se spala si se usuca cu un prosop de hartie...

Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci
Pandispan
Prajituri

Pandispan

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, apoi pe rand galbenusurile, zaharul vanilat si faina. Se unge apoi o forma...

Pandispan
Savarina cu migdale
Prajituri

Savarina cu migdale

Untul se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile pe rand, faina si drojdia dizolvata in lapte cald. Se presara...

Savarina cu migdale
Savarina cu pesmet
Prajituri

Savarina cu pesmet

Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce compozitia se albeste. Separat se bat si albusurile si se...

Savarina cu pesmet
Savarina cu drojdie
Prajituri

Savarina cu drojdie

Drojdia dizolvata in putin lapte cald se amesteca cu faina, restul de lapte si cu ouale. Se freaca zaharul cu untul si cu...

Savarina cu drojdie
Ecler
Prajituri

Ecler

Se pune untul, laptele si putina sare, sa fiarba, pe foc mic. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se incorporeaza pe...

Ecler
Sarlota de banane
Creme

Sarlota de banane

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se...

Sarlota de banane
Choux a la creme
Gogosi

Choux a la creme

100 gr unt se pun pe foc impreuna cu un pahar de lapte. Se adauga faina si se amesteca repede, apoi se ia de pe foc si se mai...

Choux a la creme
Sarlota cu ciocolata
Creme

Sarlota cu ciocolata

Ouale de bat bine cu zaharul, apoi se adauga gelatina dizolvata in putin lapte si la final se toarna tot laptele. Se pune...

Sarlota cu ciocolata
Sarlota cu ciocolata si vin
Creme

Sarlota cu ciocolata si vin

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Separat se pune vinul la fiert si se dizolva in el gelatina. Se adauga peste...

Sarlota cu ciocolata si vin
Sarlota
Creme

Sarlota

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana ce compozitia creste si se albeste. Se toarna apoi laptele cate...

Sarlota
Cremsnit
Prajituri

Cremsnit

Se framanta 50 gr de faina cu margarina, dupa care se pune compozitia la rece. Din restul de faina se face o coca cu putina...

Cremsnit
Bavareze de castane si ciocolata
Creme

Bavareze de castane si ciocolata

Castanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se tre apoi prin sita si se amesteca piureul obtinut cu zahar, unt,...

Bavareze de castane si ciocolata
Bavareza de castane
Creme

Bavareza de castane

Castanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se trec apoi prin masina de tocat si se preseaza bine pana devin un piure....

Bavareza de castane
Bavareza cu cafea
Creme

Bavareza cu cafea

Se amesteca laptele cu zaharul si galbenusurile pe foc mic. Se adauga apoi esenta de cafea, foile de gelatina dizolvate in...

Bavareza cu cafea
Bavareze cu capsune
Salate de fructe

Bavareze cu capsune

Capusnele se spala si apoi se sfarama bine, pana cand devin o pasta. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul tos, cu zeama de...

Bavareze cu capsune
Covrigei cu ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei cu ciocolata

Faina se amesteca impreuna cu untul moale, galbenusurile, migdalele si zaharul, dupa gust. Se framanta bine aluatul si se...

Covrigei cu ciocolata
Covrigei cu marmelada
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei cu marmelada

Faina se framanta cu untul moale, apoi se adauga drojdia muiata, iar la final laptele. Se framanta bine aluatul, se sareaza...

Covrigei cu marmelada
Prajitura din biscuiti
Prajituri

Prajitura din biscuiti

Biscuitii sfaramati se pun intr-un vas uns cu unt si se presara deasupra cu zahar. Se pun deasupra fructele zaharisite,...

Prajitura din biscuiti
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori