Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi pesmetul, cacaua, nuca macinata si albusurile batute spuma tare. Se...
Tort cu crema de cacaoAmestecati faina cu untul taiat cubulete. Adaugati galbenusurile, zaharul si aromele. Framantati pana devine un aluat elastic...
Placinta cu dovleac
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura de apa si se amesteca mereu. Se adauga...
Tort cu crema de cacao
Freci branza cu ouale, pui piper si sare dupa gust, adaugi grisul si omogenizezi compozitia. Formezi chiftelute pe care le...
Chiftelute de branza
Pui la fiert siropul cu apa.Cand clocoteste torni grisul in ploaie si amesteci continuu cu telul.Dupa 4 minute il dai la o...
Spuma de gris cu sirop de fructe
Fierbi 2 oua cam 8-10 minute, amesteci branza de vaci cu cele 2 galbenusuri fierte si cu 3 galbenusuri crude. Adaugi untul,...
Prajitura cu branza de vaci si capsuneSufleul de cartofi noi cu branza este o reteta delicioasa, care poate fi preparata in doua feluri. Ori lasati cartofii in...
Sufleu de cartofi noi cu branza
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana cand amestecul se albeste. Se adauga apoi fructele glasate, pesmetul si la...
Tort cu fructe
Speli si fierbi spanacul in apa cu sare. Ciupercile le cureti si le calesti in 50 gr unt.Dupa ce fierbi spanacul, il pasezi...
Budinca de spanac cu ciuperciAm gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in...
Sote de ficat cu ceapa si rostiThailanda e o tara fascinanta, cu un popor prea amabil pentru lumea asta si cu o bucatarie colorata, vie, plina de savoare....
Salata de vinete in stil thailandezSe spala costita, se portioneaza in lungul coastelor si se condimenteaza cu piper, curry, cimbru si condimente speciale...
Costita de porc la cuptor dulce-picant si sanatos
Daca astepti musafiri si vrei sa pui pe masa aperitive delicioase, pregateste pateuri cu branza sarata. Daca folosesti aluat...
Pateuri cu branza sarataSe face un sirop pe foc din apa si zahar, se lasa apoi la racit. Se bat albusurile spuma, se adauga siropul apoi...
Chec cu cacao
Daca astepti musafiri si serviti bere, pregateste saratele. Acestea sunt cele mai bune aperitive.
Saratele
Pentru inceput se pune intr-un vas sfecla rosie la fiert iar in altul cartofii. Pestele se taie cubulete mici, dupa ce am...
Salata din peste marinat
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si albusurile spuma. Se unge cu unt o forma...
Rulada cu alune si nuci
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pe foc mic. Se adauga apoi faina si nuca macinata. Compozitia se toarna intr-o forma...
Tort din albus cu nuca sau alune
Galbenusurile se bat tare cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma, se adauga migdalele, zeama si coaja de lamaie,...
Tort de migdale
Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi faina si albusurile batute spuma. Se unge o forma de...
Tort minunat
Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si se bate bine. Se pun in compozitie migdalele, ciocolata,...
Tort de ciocolata
Untul se freaca bine, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si zaharul. Se amesteca bine si se adauga faina, sarea si...
Tort cu frisca
Se amesteca bine ouale cu gelatina, zaharul si o sticluta de suc de portocale, pe foc mic. Se lasa la racit, apoi se adauga...
Tort cu portocale si piscoturi
Se freaca cu zaharul zece galbenusuri, se adauga coaja si zeama de la lamaie, apoi albusurile batute spuma tare si faina. Se...
Tort Dobos
Pentru crema se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sa se topeasca. Pana cand se raceste se...
Tort Joffre
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o...
Tort cu crema de cafea si albus
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane