Se rade branza pe razatoarea mica. Se taie fasii slanina si se prajeste putin. Se face o mamaliga de consistenta mai moale....
Mamaliguta cu branza si suncaVisinele se spala si se storc pana cand isi lasa toata zeama. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul si cu apa fierte si...
Inghetata de visine
Zeama de la visinele proaspat stoarse se pune cu apa, zaharul vanilar si zaharul intr-un vas, la fiert. Se lasa pe foc mic,...
Serbet de visineSe parlesc pulpele, se spala, se lasa la scurs, se stropesc cu putin ulei si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper,...
Pulpe la cuptor cu cartofi
Visinele se curata de samburi si se amesteca apoi cu un kg de zahar. Se lasa pana a doua zi ca sa lase zeama. Aceasta se pune...
Dulceata de visine
Ciresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se...
Serbet de cirese amare
Se pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga...
Carpaccio de caracatita
Ciresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu...
Dulceata de cirese albe
Zaharul se pune intr-un vas, se adauga ciresele negre curatate de samburi, impreuna cu zeama ce au lasat-o si se lasa asa...
Dulceata de cirese negre
Se amesteca sucul de capsune cu zaharul, apa si zeama de la o lamaie. Se bat apoi bine iar amestecul format se pune in cupe,...
Inghetata de capsuneDulceata de capsune fara conservant este foarte usor de preparat si se pastreaza foarte bine de-a lungul anului, daca e...
Dulceata de capsune fara conservant
Se aleg capsunele, se curata de codite, dupa care se spala bine. Se pun intr-un vas si se toarna peste ele zaharul si romul...
Capsune cu friscaSpuma de capsuni este un desert absolut minunat de primavara. Este un desert cu capsuni ce-mi aduce aminte de copilarie, un...
Spuma de capsuniSe spala orezul, se lasa 15 minute in apa calduta, apoi se pune la fiert impreuna cu laptele. Se fierbe aproximativ 20...
Orez cu lapteFeliem pulpa de porc, apoi o asezonam cu sare, piper, rozmarin macinat si o lasam deoparte 30 minute. Dupa 30 de minute o...
Friptura de porc la cuptorSe pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu...
Prajitura cu branzaSe freaca separat galbenusurile cu zaharul, se subtiaza cu o lingura de apa calda, se adauga uleiul, fulgii de ciocolata ,...
Chec acoperit cu ciocolataSe curata ficateii si ciupercile, se spala bine. Se taie apoi si ceapa, rosiile rondele si patrunjelul dupa care se asaza...
Ficatei de pasare cu ciuperci la cuptorSe curata ciupercile bine, se spala si se pun la fiert cc 30 min la foc mic.Intre timp se pun la fiert si otetul cu apa,...
Ciuperci murate
Se amesteca miezul de banane cu zaharul si zeama de lamaie. Se adauga apoi frisca si se amesteca usor. Se lasa la frigider...
Spuma de banane
Fructele se curata si se spala dupa care se sfarama bine cu dosul unei linguri. Se toarna peste ele apa rece si se strecoara...
Chisel de fructe
Coaja de lamaie rasa impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si galbenusurile se freaca pe bain-marie pana cand devin ca o...
Spuma de lamaie
Merele taiate felii subtiri se pun la fiert in apa si zahar, pana cand devin o crema. Se lasa apoi la racit, iar spuma...
Spuma de mere
Fragii se spala si se curata de codite, dupa care se bat cu albusurile si zaharul pana formeaza o spuma tare.
Spuma de fragi
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Se toarna putin cate putin, peste spuma obtinuta esenta de cafea rece si se...
Spuma de cafea
Fragii se spala, se scurg si se lasa 2-3 ore cu zaharul intr-un vas. Se trec apoi prin sita, se adauga gelatina dizolvata in...
Crema de fragi
Castanele se curata si se pune miezul la fiert cu lapte si zahar aproximativ jumatate de ora. Se amestca mereu, se trece apoi...
Crema de castane cu frisca
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane