Cartofii curatati de coaja se dau prin razatoarea mica si se pun intr-un castron in care se adauga ouale. Se amesteca cu...
Chiftele de cartofi
Se taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care se spala...
Cabanos cu varza calita
Bucatile de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de supa), vinul si apa. Se amesteca bine...
Pui cu legume
Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se...
Supa de gaina cu taietei de casa
Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de...
Saratele cu chimen
Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune...
Turta dulce
Ceapa, telina, cartofii si pastarnacul se pun la fiert in putina apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga fileul de...
Supa marii de gheata
Se prepara 6 clatite obisnuite, dar fara zahar si cu putina sare. Se face un amestec din cele patru feluri de branza si se...
Clatite cu patru feluri de branza
Branzoaicele de casa sunt cele mai gustoase dintre retetele de aperitive cu branza. Pentru prepararea acestei retete avem...
Branzoaice de casa
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se afce o crema spumoasa, se adauga pesmetul fin cernut, apoi faina si albusurile...
Savarina cu pesmet
Se freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava....
Tarta cu bezea
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, apoi faina si stafidele sau nucile taiate marunt, cu cutitul. Se scoate cu...
Nasturei
Se toaca pe un fund de lemn nucile, taindu-le pe cat se poate, in mici felii. Se vantura apoi de pielitele uscate. Se pune...
Nuga de zahar ars
Pieptul de pui dezosat, se bate, si se pipereaza. Rosiile se taie si se calesc, in sucul lor, si putin ulei. Se adauga puiul,...
Piept de pui cu rosii
Se pun intr-o sticla (de 0.5 l) Fanta, Sprite si apa acidulata pana se umple sticla. Se agita bine si se baga un pic la...
Jamaica
Curcanul se curata, se spala, se freca cu sare si boia, se presara cu piper. In interiorul curcanului se introduc merele...
Curcan la cuptor
6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, dupa cre se amesteca pe foc intr-un vas cu apa, cu 3 plicuri zahar vanilat si...
Tort de portocale cu crema diplomat
Se amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie...
Biscuiti cu glazura de ciocolata
Dupa ce s-a fiert apa, se pun spaghettele impreuna cu ceapa taiata cubulete nu prea mici la fiert. In acest timp se taie...
Spaghette Maroc (arabesti)
Somonul se fierbe la foc mic. Crevetii se prajesc bine. Racul se baga la cuptor, impreuna cu scoicile, ca sos avand un vin...
Salata Aristocrata cu fructe de mare
Varza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavara
Se taie solzisori cepele si se toarna peste ele sosul format din apa, ulei, otet, sare, zahar si piper (sau boia iute).
Salata de ceapa
Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri. In el se pun taritele de griu si malaiul. Se adauga hustele...
Bors - preparatia
Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute picante - in aspic
Se curata puii , se spala si se sareaza . Se dau la cuptor (190 grade) si se ung din cand in cand cu unt. Cand sunt aproape...
Pui la tava
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori