Se amesteca bine ingredientele si se lasa la foc zece minute
Sos de rosii picantSe amesteca ardeii in otet, la foc mediu. Se pune sarea si se mai lasa cinci minute. Se ia vasul de pe foc si dupa ce se...
Sos TabascoSe amesteca ardeii si usturoiul cu o cana de apa. Se tine vasul pe foc pina cind ardeii au fiert. Se paseaza compozitia prin...
Sos Tabasco cu usturoiSe amesteca otetul, zaharul, sosul de rosii si apa. Se pune vasul pe foc la fiert. Se adauga amidonul si se amesteca pina se...
Sos dulce acrisorSe amesteca bine ingredientele si se lasa la temperatura camerei 20 de minute. Se garnisetse cu brinza rasa.
Sos de rosii condimentatSe pun dafinul, usturoiul, alunele si brinza in blender. Se adauga sosul de lamiie si se amesteca pina se formeaza o pasta.
Sos Pesto RossoSe incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se...
Sos de migdale spaniolSe soteaza ceapa si usturoiul, la foc mediu, pina cind ceapa se inmoaie. Se amesteca incontinuu, adaugindu-se toate...
Sos de migdale mexicanSe prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu...
Sos de ceapaSe rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...
Sos caramel sau sos de zahar arsDin galbenusuri, mustar, sare, ulei, lamiie, se face o maioneza nu prea grasa care se amesteca pina la omogenizare cu...
Sos deliciosSe face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamiie, se amesteca si smantina (de...
Sos cu smintinaSe prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...
Sos ostropelRosiile se fac suc de rosii. Usturoiul curatat si ardeii iuti se dau, cu simburi, prin masina de tocat. Se amesteca totul cu...
Sos de rosii si usturoiZarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului. Dupa aceea se...
Sos de rosii cu legumeO lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu...
Sos rosuAcest sos se poate prepara cu ciuperci proaspete sau uscate. In primul caz, ciupercile tocate marunt se pun in tigaie cu...
Sos rosu de ciuperci cu ceapaIntr-un castron se freaca mustarul cu smintina pusa treptat, pine se omogenizeaza. Se adauga ouale fierte, tocate marunt,...
Sos de smintina cu mustar si rosiiZarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...
Sos brunSe curata legumele, se dau pe razatoare si se calesc in 50 gr. unt. Cind sint rumenite se adauga rosiile curatate de coaja si...
Sos de rosii condimentatPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vita