Se spala ole si se pun la fiert in 2 ½ litri apa. Se scoate spuma si se lasa sa fiarba la foc moale ca sa obtina o ciorba...
Ciorba de oase de porc
Se taie patratele mici cartofii, patrunjelul si morcovii curatati si spalati. Se inabusa in unt 15 minute, aestecind din cind...
Supa de cartofi si morcovi
Se fierb cartofii curatati in apa sarata. Se strecoara si se strivesc ca pentru pireu. Se amesteca cu laptele, o lingurita de...
Rulada de cartofi cu legume
Merele se rad, castraveciorii se taie cubulete, ceapa se toaca. Se amesteca totul cu ulei si otet de vin. In loc de ulei si...
Salata de mere cu castraveti acri
Andivele curatate si spalate se sareaza si se pun intr-o salatiera. Se presara sosul: se amesteca smintina cu mustarul,...
Salata de andive cu sos de smintina
Se freaca untul cu galbenusurile trecute prin sita, se adauga cite putin mustar si ulei ca la maioneza. Se sareaza si se...
Pasta cu unt si ou pentru sandviciuri
Bucatile de carne se rumenesc in unt. Se toarna apa cit le cuprinde, sare dupa gust si se lasa sa fiarba pina ce se...
Prune cu carne de pasare sau de porc
Se fierbe burta spalata bine, taiata bucati impreuna cu zarzavatul si sare ca orice supa, reducind zeama la ¼. Cind este...
Tuslama de burta
Se pun in mixer merele cu coaja, taiate si fara simburi. Adaugam scortisoara, zaharul, mierea, laptele rece si iaurtul. Se da...
Iaurt cu miere si mere
Portocala taiata feliute subtiri se amesteca cu zaharul, ciresele din compot, merele taiate cubulete, stafidele oparite,...
Salata de fructe de iarna
Se bat doua albusuri spuma. Se amesteca cu ciocolata rasa, zaharul, migdalele necuratite de pielita, dar pisate, si faina,...
Inimi de ciocolata
Se freaca untul spuma. Se adauga zahar, scortisoara, malaiul, faina, sare si se framinta un aluat care se intinde intr-o...
Pesmeti de malai
Se amesteca totul bine in ordinea indicata la cantitati. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia si se coace la foc bun...
Tort fara oua
Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece. Se amesteca cu o bucatica de unt. Se asaza un...
Budinca de taitei cu dulceata de visine
Se taie bucati de carne potrivite, se pun la fiert in 2 l apa cu putina sare si se spumuiesc. Se adauga cepele, radacinile de...
Bors ucrainean
Se pun in oala 25 g unt, apoi un rind de cascaval ras, unul de felii subtiri de piine veche, pina se termina materialul. Pe...
Supa cu cascaval
Se curata cartofii, se fierb, se strecoara si se dau prin presa de cartofi, prin sita, sau prin masina de tocat carne. Se pun...
Chiftelute de cartofi
Se curata guliile si se taie felii, apoi se prajesc impreuna cu ceapa tocata in ulei incins. Se scot feliile de gulii, iar in...
Gulii prajite
Se spala ficatul, se sterge bine cu un servet curat, se taie bucati de grosimea unui deget, se tavalesc prin faina, se...
Ficat prajit tavalit prin faina
Se taie ceapa marunt si se rumeneste putin in unt. Se adauga orezul, se lasa citeva minute, se pun noua cescute cu apa, ½...
Pilaf cu cirnati si sos de rosii
Fasolea boabe, fiarta si racita, se strecoara bine de apa in care a fiert si se amesteca cu ceapa taiata pestisori. Se adauga...
Salata de fasole boabe
Se curata pestele de pielita si oase, se desfac maslinele inlaturind simburii si se toaca marunt, apoi se trec prin sita. Tot...
Salata de creier
Se dau prin masina de tocat sardelele, 50g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se...
Piine mozaic
Se bat ouale, se amesteca cu brinza, putina sare si piper si se toarna in untul incins. Cind incepe sa se prinda ouale, se...
Jumari cu brinza
Se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...
Sos caramel sau sos de zahar ars
Se inabusa in putin ulei cu sare si piper ciupercile spalate si taiate foarte fin. Separat, in restul de ulei, se adauga...
Sos picant
Se desareaza telemeaua in apa calda. Se sfarima si se amesteca cu brinza de vaca si cu ouale intregi. Se fierb cartofii cu...
Budinca de cartofi cu brinza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane