Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele (muiate cu citeva ore inainte in apa calduta) cu putin...
Portocale umplute
Se bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia, se adauga nucile si se amesteca usor. Se pune compozitia intr-o tava...
Tort Alcazar
Se freaca zaharul cu untul, adaugind treptat cite un galbenus. Se pune amoniacul pisat si se mai freaca pina cind compozitia...
Prajitura cu amoniac
Se taie carnea in bucatele si se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare. Se ia spuma si se adauga zarzavatul de supa intreg....
Ciorba greceasca
Se tine fasolea in apa 12 ore. Se arunca prima apa de la fiert. In apa a doua se adauga sarea. Separat se inabusa ceapa in...
Iahnie de fasole cu slanina afumata
Se rad cartofii curatati, spalati, stersi si se amesteca cu oul intreg, ½ lingurita de sare si faina. Se pune cite o...
Snitele de cartofi cu ochiuri
Se fierb taieteii in apa cu sare. Se scurg. Se asaza pe fundul unei tavi unse cu unt. Deasupra se asaza pestele dat cu sare...
Peste la cuptor pe taietei
Se prajesc bucatile de carne in grasime. Se scot si in locul lor se pune varza acra taiata subtire. Se amesteca pina cind...
Berbec cu varza acra
Se bat bine snitelele, se da sare si piper si se prajesc in unt cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Se scot apoi si se tin...
Snitel polonez
Rachiul se amesteca cu scortisoara pisata mare, nucsoara taiata bucati, cuisoarele, vanilia taiata bucati si chimionul. Se...
Rachiu de mirodenii
Se curata de coaja ridichile si se rad. Se sareaza si se lasa 30 minute. Se storc si se amesteca cu untdelemn si putin otet....
Salata de ridichi negre
Se face o mamaliguta pripita sau fiarta mai mult. Se ia cu o lingura si se asaza cite o movilita de mamaliga firbinte pe...
Ochiuri cu slanina si mamaliguta
Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in...
Piftie de porc
Se zdrobesc chiflele muiate in apa si bine stoarse. Se amesteca cu zeama de carne si cu untul si se lasa sa fiarba acoperit...
Sos de hrean fiert
Se topeste ¾ din unt pe baia de apa. Se adauga galbenusurile amestecind mereu, sare, piper si zeama de lamiie picatura cu...
Sos olandez
Ciupercile, curatite si taiate feliute cit mai subtiri, se inabusa 10-15 minute cu o bucatica de unt, sare si piper. Se...
Budinca de macaroane cu ciuperci
Se freaca ½ ora galbenusurile cu zaharul, pina se albesc. Se adauga coaja rasa si zeama de lamiie, faina de orez sau...
Budinca de lamiie cu orez
Ceapa curatata si taiata felii subtiri se pune sa se moaie intr-o cratita impreuna cu untul. Se amesteca sa nu se prinda sau...
Supa de ceapa si svaiter
Se taie salata si se asaza pe fundul farfuriei. Desupra se pun sferturile de oua rascoapte si se acopera cu maioneza, se...
Salata cu piept de pasare
Se curata pestele, se scot intestinele, se spala, se sterge si se sareaza. Ciupercile spalate se taie feliute subtiri si se...
Crap umplut cu ciuperci si nucsoara
Se amesteca faina cu untul si untura si se intinde o foaie. Se unge usor cu grasime, o forma rotunda cu diametrul de 20-25...
Costita afumata in aluat
Se topesc 100 g unt pe baia de apa, se amesteca cu zaharul, ouale, faina, laptele, grisul, coaja de lamiie si putina sare. Se...
Ieftin si rapid
Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina,...
Savarina suedeza
Se bat pe foc in baie de aburi ouale cu zaharul pina se ingroasa ca o crema. Separat se freaca untul spuma si se adauga doua...
Tort parfe
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema. Se adauga nucile pisate, 50 gr. pesmet stropit cu rom si...
Prajitura cu nuca si pesmet
Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile...
Budinca de taietei cu sunca
Se pun la fiert cu 1 litru apa cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici, impreuna cu ceapa si prazul taiate marunt si...
Supa de cartofi gatita greceste
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane