Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie...
Crap grecesc
Se pregateste carnea. Se adauga faina la carnea inabusita, cu ceapa si grasime, se stinge cu putina zeama de carne sau de...
Castraveti murati cu carne de porc
Varza se opareste cu apa clocotita, se scurge, se taie firisoare si se inabusa in ulei. Dupa ½ ora se adauga cartofii taiati...
Cartofi cu varza alba
Morcovii, curatati si spalati, se taie in felioare rotunde, late de un centimetru. Se dau prin faina si se prajesc usor la...
Mincare de morcovi
Se taie castravetii felii subtiri, se aranjeaza intr-o salatiera, se pune deasupra ceapa taiata felii foarte subtiri si se...
Salata de castraveti murati
Crema de creier este un aperitiv gustos. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, ulei, lamaie si ceapa.
Crema de creier
Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg bine si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se bat ouale intregi cu sare...
Omleta cu taitei
Se fierb macaroanele cu sare si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt de mai sus, svaiterul ras, doua oua si...
Budinca de macaroane in aluat
Daca astepti musafiri si vrei sa pregatesti aperitive delicioase, alege budinca de brinza de vaca cu vanilie. Este o reteta...
Budinca de brinza de vaca cu vanilie
Se rad cartofii cruzi prin razatoare, se scurg de zeama, se amesteca cu untul topit pina se obtine o pasta consistenta. Se...
Sufleu dulce de cartofi
Se freaca untul cu zaharul pina ce se albeste. Se pun galbenusurile unul cite unul frecind cu lingura neincetat apoi coaja...
Fursecuri cu stafide si migdale
Se spala bine cartofii, se pun la fiert in apa clocotita si cind sint gata, se curata fierbinti de coaja, se taie in forma de...
Salata de cartofi cu fasole boabe
Morcovii rasi pe razatoarea de zarzavat, se fierb inabusit in lapte, adaugind si untul. Cind se moaie bine, se adauga grisul...
Chiftelute de morcovi
Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, sare, sunca taiata marunt, albusurile batute spuma, patrunjelul taiat si atit...
Galuste de pesmet cu sunca
Se pregateste carnea in mod obisnuit. Cind a fiert complet si sosul a scazut, se adauga mustarul, faina, zaharul,...
Carne cu sos de mustar
Puii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surpriza
Se curata muschiul de grasime si pielite, apoi se taie in patru felii. Se pune intr-o tigaie groasa, bine incinsa pe foc, cu...
Muschi la tigaie
Se inabusa ceapa cu carnea tocata. Cind a scazut zeama, se da la o parte si dupa ce s-a racit, se amesteca cu sare si putin...
Musaca de telina
Se pune in mixer gheata pisata, se adauga laptele amestecat in prealabil cu mierea, portocala decojita si taiata in bucati,...
Cocteil de lapte cu portocale
Se freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta...
Prajitura cu crema de cafea
Se scot piciorusele de la ciperci, se curata si se spala sub jet de apa. Palariile ciupercilor , spalate si zvintate, se...
Ciuperci umplute cu creier
Se topeste untul, se adauga faina si se adauga o ceasca de apa amestecind mereu. Se pune sare, piper si patrunjel verde...
Sos de lamiie
Se desface faina cu smintina dupa care se toarna totul intr-o craticioara peste untul topit. Se da in citeva clocote. Se...
Sos de smintina
Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in...
Budinca de carne cu sos de smintina
Se curata merele, se fierb cu zaharul pina scad bine. Separat se fierbe orezul ales si spalat. Se unge apoi o forma, se...
Budinca de orez cu mere
Se taie coaja de la portocala, se freaca zaharul cu zeama si coaja portocalelor timp de o ora. Se dauga nucile sau migdalele...
Sufleu de portocale
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane