Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie...
Crap grecescSe pregateste carnea. Se adauga faina la carnea inabusita, cu ceapa si grasime, se stinge cu putina zeama de carne sau de...
Castraveti murati cu carne de porcVarza se opareste cu apa clocotita, se scurge, se taie firisoare si se inabusa in ulei. Dupa ½ ora se adauga cartofii taiati...
Cartofi cu varza albaMorcovii, curatati si spalati, se taie in felioare rotunde, late de un centimetru. Se dau prin faina si se prajesc usor la...
Mincare de morcoviSe taie castravetii felii subtiri, se aranjeaza intr-o salatiera, se pune deasupra ceapa taiata felii foarte subtiri si se...
Salata de castraveti muratiCrema de creier este un aperitiv gustos. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, ulei, lamaie si ceapa.
Crema de creierTaiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg bine si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se bat ouale intregi cu sare...
Omleta cu taiteiSe fierb macaroanele cu sare si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt de mai sus, svaiterul ras, doua oua si...
Budinca de macaroane in aluatDaca astepti musafiri si vrei sa pregatesti aperitive delicioase, alege budinca de brinza de vaca cu vanilie. Este o reteta...
Budinca de brinza de vaca cu vanilieSe rad cartofii cruzi prin razatoare, se scurg de zeama, se amesteca cu untul topit pina se obtine o pasta consistenta. Se...
Sufleu dulce de cartofiSe freaca untul cu zaharul pina ce se albeste. Se pun galbenusurile unul cite unul frecind cu lingura neincetat apoi coaja...
Fursecuri cu stafide si migdaleSe spala bine cartofii, se pun la fiert in apa clocotita si cind sint gata, se curata fierbinti de coaja, se taie in forma de...
Salata de cartofi cu fasole boabeMorcovii rasi pe razatoarea de zarzavat, se fierb inabusit in lapte, adaugind si untul. Cind se moaie bine, se adauga grisul...
Chiftelute de morcoviSe freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, sare, sunca taiata marunt, albusurile batute spuma, patrunjelul taiat si atit...
Galuste de pesmet cu suncaSe pregateste carnea in mod obisnuit. Cind a fiert complet si sosul a scazut, se adauga mustarul, faina, zaharul,...
Carne cu sos de mustarPuii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surprizaSe curata muschiul de grasime si pielite, apoi se taie in patru felii. Se pune intr-o tigaie groasa, bine incinsa pe foc, cu...
Muschi la tigaieSe inabusa ceapa cu carnea tocata. Cind a scazut zeama, se da la o parte si dupa ce s-a racit, se amesteca cu sare si putin...
Musaca de telinaSe pune in mixer gheata pisata, se adauga laptele amestecat in prealabil cu mierea, portocala decojita si taiata in bucati,...
Cocteil de lapte cu portocaleSe freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta...
Prajitura cu crema de cafeaSe scot piciorusele de la ciperci, se curata si se spala sub jet de apa. Palariile ciupercilor , spalate si zvintate, se...
Ciuperci umplute cu creierSe topeste untul, se adauga faina si se adauga o ceasca de apa amestecind mereu. Se pune sare, piper si patrunjel verde...
Sos de lamiieSe desface faina cu smintina dupa care se toarna totul intr-o craticioara peste untul topit. Se da in citeva clocote. Se...
Sos de smintinaSe alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in...
Budinca de carne cu sos de smintinaSe curata merele, se fierb cu zaharul pina scad bine. Separat se fierbe orezul ales si spalat. Se unge apoi o forma, se...
Budinca de orez cu mereSe taie coaja de la portocala, se freaca zaharul cu zeama si coaja portocalelor timp de o ora. Se dauga nucile sau migdalele...
Sufleu de portocaleUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori